iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
26 Eylül 2008 Cuma - 13:47

THY'DE BÜYÜK SKANDAL

Flaş… Flaş… Flaş… Türk Hava Yolları yönetimi bir kaptan pilotun alkollü olarak uçmasına izin mi verdi? İşte inanılmaz olay ve sonrasında yaşanan gelişmeler…

THY DE BÜYÜK SKANDAL
Losev-11

Bir ihbarı değerlendiren Airkule.com, THY yönetiminin büyük ihmal ve sorumsuzluk iddialarıyla suçlandığı olayın detaylarına ulaştı. Skandal olay şöyle gerçekleşti:

 

10 Eylül 2008 tarihinde THY’nin Esenboğa-Tahran-Esenboğa seferini yapacak olan TK 1272 sefer sayılı uçağında kalkış için son hazırlıklar tamamlanırken, uçağın kabin amiri, kaptan pilotun alkollü olduğunu fark etti. Kabin amiri durumu hemen Esenboğa Havalimanı’ndaki birim amirlerine bildirdi. Olay kısa sürede THY üst yönetimine intikal etti. İşte asıl skandal bu noktada yaşandı. Kabin amirinin, kaptan pilotun alkollü olduğunu bildirmesine rağmen THY yönetimi, artık uçuş için bütün hazırlıkların tamamlandığını ve bu saatten sonra başka kokpit ekibi bulunamayacağını düşünerek, uçuşun mevcut ekiple yapılmasına izin verdi. Ve THY’nin TK 1272 sefer sayılı uçağı kaptan pilot A.Ü yönetiminde Esenboğa-Tahran-Esenboğa seferini yapmak üzere saat 23.20’de havalandı. Kabin amiri uçuşa izin verilmesine rağmen, yaşanan olayla ilgili resmi bir rapor tuttu. İşte aradan iki hafta geçtikten sonra THY yönetimi kabin amirinin tuttuğu rapora dayanarak, Disiplin Kurulu’nu topladı. Toplanan THY Disiplin Kurulu kaptan pilot A.Ü’nün alkollü olduğunu ve kuralları ihlal ettiğini gerekçe göstererek, işine son verdi. Uçağın ikinci pilotu için de Uçuş Disiplin Kurulu’nun toplanması kararı alındı.

 

Airkule.com soruyor:

Yaşanan olayla ilgili iddialar değerlendirildiğinde; affedilmesi mümkün olmayan skandal niteliğinde iki konu var. Birincisi, THY gibi ülkemizin bayrak taşıyıcısı havayolunda görev yapan bir kaptan pilot nasıl olur da bütün uluslararası sivil havacılık kuralları ve uçuş talimatları ortada iken alkollü olarak uçuşa gelir?

İkincisi ve daha vahim olan skandal ise, THY yönetiminin bu duruma, yani  kabin amirinin kaptanın alkollü olduğunu rapor etmesine rağmen uçuşa nasıl izin verdiği…

Sonuçta bir kaptan veya ikinci pilot, kuralları çiğneyerek alkollü olarak uçuşa gelebilir. Bu tamamen bireysel bir inisiyatiftir ve cezası da bellidir. Esas sorgulanması gereken, THY yönetiminin bu duruma nasıl ve hangi gerekçe ile izin verdiğidir…

 

Airkule.com’un bir ihbarı değerlendirerek, araştırdığı olay hakkında THY’den nasıl bir açıklama yapılacağı merak ediliyor…

 

 

 
HAVA İŞ'TEN AÇIKLAMA
 
VE THY AÇIKLAMA YAPTI
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tebrik 26 Eylül 2008 Cuma 

Süleyman Bey size teşekkür ediyoruz. Airkule yine objektif, sağduyulu. Severek izliyoruz yayınlarınızı. Hep böyle kalın olur mu

Yorumu oyla      0      0  
Standardize 26 Eylül 2008 Cuma 

A.jet de uçan standardzie amirliği yapan kaptan hiçbir yatıya gitmez, hatta 2 senedir süren arabistan yatısına milletin orda canı çıkarken 1 kere bile gitmemiştir. Yönetimde buna bile bile ses çıkarmaz. Neden mi ? bu arkadaşın alkole bağımlılığı vardır. hergece bir iki bir şey içmezse tansiyonu çıkıyormuş o nedenle de onu yatıya yollamıyorlarmış. hadi buyrun teşhis belli tedavi belli. bile bile lades.. sahilyolunda hastane var yolasalar da tedavi ettirseler bari.

Yorumu oyla      0      0  
tayyareci tahir 26 Eylül 2008 Cuma 

Ortaya çıkan ve yorumu yapılan durum hakkında söylenecek hiç bir şey yok yani son derece açık ve anlaşılır. Buradaki gariplik THY'nin üst yönetimi ve onlara bu gibi teknik konularda yol gösterecek uçuş işletme pilot yöneticilerinin durumu. Bunların tamamı acz içinde ve şaşkın, kaldıramayacakları bir yükün altında ezilip dururken, bilmem hangi nedenle bunları buraya getiren üst yönetim de herşeyi ben bilirim havasında hata üstüne hata yapıyor. Bir yönetim esas olarak iki nedenle böyle hatalar yapar: 1.Ya hala işi öğrenememişlerdir 2.Ya da iktidar sarhoşluğu ile hiç bir şey umurlarında değildir. Bana göre; bu güne kadarki uygulamalarına bakarsak 2.nin geçerli olduğunu açıkça görebiliriz. Bu da bize çok pahalıya malolur.

Yorumu oyla      0      0  
Fighter 26 Eylül 2008 Cuma 

Haberinizdeki yazıda düzeltilmesi gerektiğini düşündüğüm bir konu var. sonuçta kaptan uçuşa alkollü gelebilir cezası bellidir demişsiniz ki bu yanlış GELEMEZ.. ve bunun adı bireysel insiyatif olamaz.. ve THY yönetimini, orada yönetici olarak buna izin veren her kim ise (başpilot, tip şefi, uçuş işletme müdürü, genel müdür) bu adamları asıl bu adamları KAMU GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRMEKTEN mahkemeye vermek gerekir.. Böyle saçmalık nerde görülmüş!! Ama bu sadece THY da değil özel şirketlerde de oluyor. Aferim kabin amirine ve YUH olsun bu uçuşa izin vermiş olan yöneticilere. Keşke aklı başında bir avukat bu durumu ele alıp dava açsa.. Yok mu bu ülkede bunları okuyan ve ihbar kabul eden bir savcı?????

Yorumu oyla      0      0  
Kabin ekibi 26 Eylül 2008 Cuma 

Sadece THY değil ki böyle olaylar özel şirketlerde de oluyor.. Birkaç sene önce bir kaptan (şimdi inter de uçuyor) almanya da alman polisinin kokpite gelip üfleme cihazı ile alkol kontrolü yapması sonucu alkollü tespit edilerek uçak uçuştan alınmış şirket de başka ekip yollamış ama ve yolcular getirilmiş ancak olay sonrası ne kaptana bir ceza verilmiş ne de bir işlem yapılmıştı. Biz derdimizi kime anlatalım.. işini çok düzgün yapan çoğunluktaki kaptanların yanında maalesef böyle işine saygısı olmayan, içince de kabin ekibinin peşinde koşan, bazı çürükler çıkabiliyor. Şikayet etsek nolucak.. kaptan kalır bizi kovarlar.. Bu hep böyle olmamışmıdır?

Yorumu oyla      0      0  
AYISIĞI 26 Eylül 2008 Cuma 

THY İYİCE SAPITTI.ARKA ARKAYA OLAYLAR

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVA İŞ'TEN AÇIKLAMA
Hava İş Sendikası THY'nin çağrı merkezi faaliyetlerini dış kaynak hizmet ...
ŞOK İDDİA
THY, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay ve şok iddialarla çalkalanıyor. ...
ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK
THY yönetimince iş akdi feshedilen Kaptan Pilot Bahadır Altan’ın hukuk ...
 
CAI ALITALIA'YI ALACAK
16 İtalyan şirketinin oluşturduğu İtalyan Havayolları Şirketi CAI, zor ...
DIŞ HATLAR'A WORLD LOUNGE
Yapı Kredi World, yurtdışına seyahat eden yolcularını ağırlamak üzere ...
EASYJET FIRSAT KOLLUYOR
Easyjet yetkilileri, Alitalia'nın seferlerini durdurması halinde, 10 uçağı ...
 
RYANAIR'DE CEP KULLANILACAK
Ryanair, yakında uçaklarında cep telefonu kullanımına olanak tanıyan ilk ...
UÇUŞ SIRASINDA UYKU HALİ
Uçuş sırasında pilotların uykuya dalması ve uçağın sahipsiz uçması aslında ...
THY CALL CENTER AÇIKLAMASI YAPTI
Türk Hava Yolları, alt iş kolu olan çağrı merkezi hizmetini dışarıdan ...
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
HAVACILIKTA YAPAY ZEKÂLAR
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
VOEPASS ATR-72 KAZASI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ
İbrahim Köktener
Osman Gazi Baykal
DENEYSEL UÇAK TASARIMLARI VE ÖNCÜ MODELLER
Osman Gazi Baykal
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PEGASUS-İTÜ ÇEKİRDEK İŞ BİRLİĞİ
THY'DEN BİR 'İLK'
EL KONULAN UÇAĞIN PEŞİNDE
PEGASUS'A ÖDÜL
GOOGLE'DAN ÖNEMLİ YATIRIM
TAV TEKNOLOJİ'DEN 'VIRTUALPORT'
BOEING GREVİNDE 6. GÜN
BAŞKANLIK UÇAĞINI ATEŞE VERDİ
O 'YOLCU' TUTUKLANDI
TATLISES'İN KIZI KARA LİSTE'DE
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
24 / 28 °C 24 / 30 °C 23 / 29 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kriz
  •turist
  •turizm
  •filo
  •Çin