Türk Hava Yolları’nın deneyimli purser’i(büyük gövdeli uçaklarda görev yapan kıdemli kabin amiri) Nurten Gözoğlu kara kuşak sahibi olduğu tekvando, boks, dağcılık, rafting gibi sporlarda dahil çok sayıda sporu başarıyla yapmasıyla tanınıyor. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Divan Kurulu üyesi de olan Gözoğlu bugüne kadar Ağrı Dağı da dahil sekiz dağa tırmanıp zirve yaptı. Ayrıca 165 dalışı olan THY’nin kıdemli kabin amiri, “Spor yapmak insana özgüven kazandırıyor. Bunun birçok faydasını gördüm” dedi.
Kara kuşak sahibi
Kıdemli kabin amiri Nurten Gözoğlu, Türk Hava Yolları’nda 25 yıldır uçuyor. THY’nin şu an büyük gövdeli uçaklarında görev yapan Nurten Gözoğlu, spor yapmaya olan azmi ve aşkı ile şirketinde de ayrı bir üne sahip. Kara kuşak sahibi bir tekvandocu olan ve boksla da uğraşan gözü pek kabin amirinin yaptığı sporlar saymakla bitmiyor. Tekvando ve boks dışında rafting, atletizm, kanyoning, paraşüt, binicilik, tenis, yamaç paraşütü, yüzme, trapez, dağcılık, squash, planör, dalgıçlık, kayak, sörf, otomobil yarışı ve voleybolla da uçuş saatleri dışında uğraşan Gözoğlu, amatör olarak bu sporlarla uğraşsa da sayısız madalyası var. Beşiktaş Jimnastik Kulubünü’ne duyduğu sevgi ile bu kulüpte boks da yapan Gözoğlu aynı zamanda kulübün bir yıldır Divan Kurulu üyeliğinde bulunuyor. 29 yıldır sporla iç içe olan, cesaret isteyen sporları korkusuzca yapan Gözoğlu, Camel Trophy'ye de katıldı ve beş yıl voleybol oynadı.
Sekiz dağ zirvesi var
Ağrı Dağı dahil sekiz dağa tırmanıp zirve yaptı. THY Kabin Amiri Gözoğlu, iki kez Ağrı Dağı’na, üç kez Kaçkar Dağı’na, birer kez Erciyes, Niğde Demirkazık ve Niğde Emler Dağı’na çıktı. Sekiz kere Avrasya maratonuna katıldı, bir Haliç maratonu, iki kere Atatürk Koşusu'nda bulundu. Bugüne kadar 165 dalışı olan ve 62 metre batık dalışı da yapan Nurten Gözoğlu, “Şu an Avrasya yüzme yarışmasına hazırlanıyorum. Yaptığım bütün sporlardan keyif alıyorum. Hepsinde de iyi sayılırım. Bir sporu bırakıp diğerine başlamadım, kendime koyduğum hedefi yakalamaya çalıştım. Hepsini beraber devam ettiriyorum. Profesyonel olarak yapsaydım milli sporcu da olurdum. Bu sporlar başka çevre ve dostlar kazanmama neden oldu. Hepsinin keyfi başka. Boks antremanından çok keyif alıyorum. Stresimi atıyorum. Kadının olduğu her ortam güzelleşiyor. Hayattan keyif almak için, sağlıklı olmak için kadınların da neler yapacağını göstermek için bu sporları yapıyorum. Sağlığımı bu sporlara borçluyum. 30 kilometre koşabiliyorum” dedi.
Mesleğime sporun çok katkısı oldu
Yaptığı sporların mesleğine büyük katkısı olduğunu belirten Gözoğlu, “Bir kere sağlıklı düşünebiliyorum. Kimseyle kavga etmiyorum, problemleri çözebiliyorum. Sinirli bile olsam mantıklı düşünebiliyorum, çözüm üretebiliyorum. Spora yatırdığım parayı hiçbir şeye yatırmadım. Arkadaşlık, kendine güven bazında sporun büyük yararı oldu. İnsan ilişkilerinde, mesleğimde çok büyük yararı var bir kere insanlarla müthiş iletişim kurabiliyoruz. Spor yapmak insana özgüven kazandırıyor. Uçakta zaman zaman sorunlu yolculardan dolayı problemler yaşayabiliyoruz. Sorunlu yolcu senin kendinden emin tavrını gördüğünde sakinleşebiliyor. Senin yaptığın sporla sana bakış açısı kazandırıyor mesleğin eğitimiyle birleşince müthiş bir tecrübe oluyor. Kaptanlar beni bildikleri için şakayla “bizim uçak emniyette” diye zaman zaman takalıyorlar. Spor benim hayat felsefemdir. Eğer şirketimiz beni emekli etmezse bizim tecrübelerimizden yararlanırsa yine sporlarıma devam edeceğim. Eğer emekli olursam New York maratonuna hazırlanacağım. Buna altyapım çok müsait ve en azından yüz kişi arasına girmek isterim” dedi.
Gökhan ARTAN-HABERTÜRK