Dünya çapında büyük bir ivme kazanan havalimanı özelleştirmelerinin 5–6 Kasım’da iki gün boyunca değerlendirileceği Kongre’de ilk konuşmayı Türkiye’de sektöründe lider ve bölgesinin önde gelen gücü TAV Havalimanları Holding’in İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. M. Sani Şener yaptı. Şener, “Havalimanı özelleştirmeleri, üzerinde bulunduğumuz coğrafyanın en önemli iş sahası olacak” dedi.
Havalimanı özelleştirmelerinin önemli projelerle dünya çapında yaygınlaştığı günümüzde yeni projeksiyonlar açmak, çeşitli coğrafyalardaki projeleri değerlendirmek ve paylaşım ortamı yaratmak amacıyla düzenlenen 1.Küresel Havalimanı Yatırımı Kongresi’nde havacılık otoriteleri bir araya geldi. Türkiye’de havacılık sektörünün gelişmesinde önemli projeler ortaya koyan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın açılış konuşmasını yaptığı Kongre’de, sektörün duayenleri kendi alanlarına ilişkin sunumlar yaptı.
Kongre’de ilk sunumunu yapan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. M. Sani Şener, havacılık sektörünün özellikle Ortadoğu, Doğu Avrupa, Asya ve Uzak Doğu’da gelişme potansiyeli bulunduğunu belirterek, Türkiye’de üç büyük kentin havalimanlarını işlettiklerini, Gürcistan ve Tunus’ta da toplam dört havalimanı operasyonu yürüttüklerini vurguladı. Havalimanı işletmeciliğinde sektörün özelleştirme politikalarının hız kazanacağını sözlerine ekleyen Şener, “TAV Havalimanları olarak Türkiye ve bölgedeki havacılığın gelişmesi için katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
1.Küresel Havalimanı Yatırımı Kongresi’ne dünya genelinden 100’ü aşkın büyük ve orta ölçekli havalimanı otoriteleri ve yatırımcıları katıldı. Kongrede; dünyanın lider yatırım bankası Rothschild Murahhas Üyesi Chris J Brooks, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Çelebi Hava Servisi CEO’su Samim Aydın, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Orhan Birdal ve HSBC Yatırımlar Genel Direktörü Arturo Recio sunum yaptı.
Türkiye’de lider, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkaslar’da ise önde gelen bir güç olma yolunda ilerleyen TAV Havalimanları Holding, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni, yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum Uluslararası Havalimanı’nı işletiyor ve Antalya Gazipaşa Havaalanı ile Tunus’un Enfidha Zine Abidine Ben Ali ve Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanları’nın işletme hakkını elinde bulunduruyor.