iga-2024-3
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
10 Ekim 2012 Çarşamba - 11:47

ANTALYA HAVALİMANI İLK 8'DE

Dünyanın karbon salınımı en düşük 8 havalimanı arasına girmeyi başaran Antalya Havalimanı, “Havalimanı Karbon Akreditasyon Optimisation” sertifikası ile ödüllendirildi.

ANTALYA HAVALİMANI İLK 8 DE
teror tusas

Ankara Sheraton Otel’de bugün yapılan sertifika teslim töreninde; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hayri Süha AKA, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan BİRDAL, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ, London City Airport CEO’su Declan Collier, ACI EUROPE Genel Direktörü Olivier Jankovec, İCF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Serhat ÇEÇEN ile ICF yetkileri hazır bulundu.

ACI Europe tarafından onaylanan sertifika, London City Airport CEO’su Declan Collier ve İCF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Serhat ÇEÇEN tarafından DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL’a takdim edildi.

Törende konuşan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal, “Hizmet süreçleri esnasında çevreye verdikleri zararı azaltıcı tedbirler geliştiren kuruluşlar; sadece güncel çevre bilincinin gereğini yapmış olmakla kalmıyor;  insanlığın geleceğine de yatırım yapmış oluyorlar. Antalya Havalimanı terminallerini işleten ICF Airports, işte bu bilinçle hareket ederek dünya çapında bir başarıya imza attı. Kendilerini kutluyorum” dedi.

Antalya Havalimanı terminallerini işleten ICF Airports’un, ilk olarak 2010 yılında başlattığı Havaalanı Karbon Akreditasyon işlemlerini, bugün itibarıyla “Optimizasyon”  düzeyine çıkardığını belirten Birdal, “Karbon Akredistayonu 3. Seviye bu alandaki en yüksek seviyedir. Bu seviye için Frankfurt, Munih, Amsterdam, Zürih, Manchester, Roma, Heatrow ve Geneva gibi havalimanları akredite olmuş durumdadır. 1 ve 2 seviyelerde 41, 3+ seviyesinde ise 10 havalimanı olmak üzere toplam 59 havalimanı akredite olmuştur. ICF Airports Antalya Havalimanı’nın “Havalimanı Karbon Akreditasyon” Optimisation” belgesi 29 Haziran 2012 tarihinde ACI Europe tarafından onaylanmıştır“  şeklinde konuştu.

Sertifikanın ICF Airports, DHMİ ve bütünüyle sektör için uluslararası platformda önemli bir katma değer yarattığına dikkat çeken Birdal, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“ICF Airports, bu başarısıyla atmosfere salınan CO2 gazının azaltılmasını sağlamış ve yarınlarımız için çok önemli bir katkıda bulunmuştur. Antalya Havalimanı terminallerini, sektörün geldiği ‘küresel hizmet standardında’ işleten ICF Airports’un, bu sertifikayla kanıtladığı çevre bilinci, DHMİ’nin genel çevre politikalarıyla uyumludur. Küresel kaygıları ve insani endişeleri daima ön planda tutan DHMİ, her türlü hizmet planlamasında çevreci bir anlayışla hareket ediyor. Kurum olarak, çevreye duyarlı bir büyüme stratejisinin gerekliliğine inanıyoruz. Karbon salınım değerlerini düşürücü tedbirleri de bu açıdan çok önemsiyoruz.  Emisyon kontrolü, düşük fosil yakıt tüketimi, alternatif temiz yakıt kullanımı gibi tedbirleri, konfor ve performans ile başa baş giden unsurlar olarak değerlendiriyoruz. ‘Çevreci yakıtları’ tercih eden havacılık şirketlerine verdiğimiz hizmetlerde kolaylıklar sağlayarak, insanlığın geleceğine atılan ‘yeşil adımları’ destekliyoruz. Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mücadeleyi sağlamaya yönelik uluslararası çerçeveyi çizen Kyoto Protokolü’ne imza koymuş bir ülkenin önde gelen kuruluşu olarak, bu protokolün tüm prensiplerine duyarlıyız. Ayrıca,  havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye verdikleri veya verebilecekleri zararların azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amacıyla 2009 yılı Haziran ayında SHGM tarafından başlatılan "Yeşil Havaalanı Projesi’ni önemseyen bir kuruluşuz. DHMİ, işletiminde ve gözetiminde bulunan tüm hava meydanları tam anlamıyla ‘yeşil kuruluş’ hayline gelinceye kadar çalışmalarını sürdürecektir. Bubüyük hedefe ulaşma noktasında büyük mesafe aldığımızı iftiharla söyleyebilecek bir noktadayız”.

 
25.YILA ÖZEL FİYATLAR
 
SHGM’DE TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇATIYI TAMİR EDİN. 13 Ekim 2012 Cumartesi 20:54

HER YAĞMUR YAĞDIĞINDA 2 NUMARALI TERMİNALİN YOLCU GEÇİŞ BÖLÜMÜNE TEMİZLİK ŞİRKETİ ELEMANLARI TARAFINDAN KOVALAR VE LEĞENLER KONUR. TURİSTLERDE BU GELENEKSEL BİR KUTLAMA ZANNEDİP ÖNCE BAKARLAR. AFRİKADAKİ YAĞMUR DANSI GİBİDİR DIŞ HAT YOLCU TERMİNALİ-2. SONRA ANLARLAR Kİ ÜZERLERİNE DÜŞEN YAĞMUR TANECİKLERİ MİZANSEN DEĞİL GERÇEK. 1.İNCİ OLSAK NE OLUR ÇATIYI TAMİR EDİN ÖNCE ÇATIYIDA AVRUPALI TURİSTLERE DAHA FAZLA REZİL OLMAYALIM.. İSTERSENİZ ÇEKTİĞİM FOTOĞRAFLARIDA YAYINLAYAYIM BURADA.. SAYGILAR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
25.YILA ÖZEL FİYATLAR
Singapur Havayolları Türkiye’deki 25. Yılını promosyonlu fiyatlarla kutluyor.
EASYJET’TEN AVRUPA BİRLİĞİ’NE ÇAĞRI
easyJet CEO’su Carolyn McCall, Avrupa Birliği’ne, Avrupa havacılık sektöründeki ...
DHMİ’DE “SKANDAL” İDDİASI
Yurt Gazetesinin haberine göre Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nden ...
 
BAŞBAKANLIK FİLOSU KURULUYOR
Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanların kullandığı uçak ve helikopterler ...
THK’DAN HAVACILIK EĞİTİMLERİ
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Yaşam Boyu Gelişim Merkezi havacılık eğitimlerine başladı
3. HAVALİMANINDA MECBURCUYUZ
TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “2021’e kadar Atatürk Havalimanı’nda ...
 
'BENİM İŞİM BENİM OKULUM'
TAV Grubu çalışanları ve Darüşşafaka öğrencilerinin birlikte çalışarak ...
GÜLENAY'A CEZAEVİNDEN DESTEK
Kan kanserine yakalanan ve bir ay içinde uygun ilik bulunması için birçok ...
THY’NİN YENİ UÇUŞ NOKTASI
Türk Hava Yolları Şarm El Şeyh seferleri başladı...
 
Osman Gazi Baykal
HAVACILIK ŞİİRLERİ-III
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
HAVACILIKTA YAPAY ZEKÂLAR
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
VOEPASS ATR-72 KAZASI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ASIRLIK HAVAYOLU TARİH OLDU
BAYKAR'DAN ÖNEMLİ UYARI
İŞ HACMİ 6 MİLYAR DOLARI BULDU
TAV'DA YARATICI GİRİŞİMLERE FIRSAT
İKİ UÇAK HAVADA ÇARPIŞTI
15 YURTTAŞIMIZ TABURCU OLDU
5 DAKİKADA UZAY
İRAN'A TÜM UÇUŞLAR DURDU
TEKNOLOJİ KAPTANLARINA ÖDÜL
TUSAŞ STANDINI ZİYARET
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
24 / 28 °C 24 / 30 °C 23 / 29 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •kriz
  •turizm
  •Çin
  •Temel Kotil