iga-2024-3
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Ekim 2012 Salı - 14:06

'BENİM İŞİM BENİM OKULUM'

TAV Grubu çalışanları ve Darüşşafaka öğrencilerinin birlikte çalışarak ortaya çıkarttığı “Benim İşim, Benim Okulum” fotoğraf sergisi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda TAV Galeri İstanbul’da açıldı.

 BENİM İŞİM BENİM OKULUM
teror tusas

Havalimanı tasarımı, inşası, finansmanı ve işletmesinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Grubu kültür-sanat alanında farklı projeler ortaya çıkarmaya devam ediyor. TAV Grubu çalışanlarından oluşan TAV Atölye Fotoğrafçılık Kulübü ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları Fotoğraf Kulübü yaklaşık altı aylık ortak bir çalışmayla “Benim İşim, Benim Okulum” sergisini hayata geçirdi. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş katında bulunan TAV Galeri İstanbul’da açılan sergi, bir ay boyunca on binlerce yolcu tarafından ziyaret edilecek.

Sergi açılışında konuşan TAV Grubu CEO’su Sani Şener, “TAV olarak başlangıçtan bu yana kültür-sanata verdiğimiz desteği artırarak sürdürüyoruz. Türkiye’nin ana giriş kapısı olan Atatürk Havalimanı’nda oluşturduğumuz TAV Galeri İstanbul bugüne kadar 30’dan fazla sergiye ev sahipliği yaptı. Yılda ortalama 37,5 milyon yolcuyu ağırladığımız Atatürk Havalimanı’nda yarattığımız bu platformla misafirlerimizin seyahat deneyimini bir üst seviyeye taşırken kültürel değerlerimizi dünyanın her köşesinden gelen insanlarla paylaşma olanağı buluyoruz. Çalışanlarımızın Darüşşafaka öğrencileriyle ortak çalışması beni son derece mutlu etti, çalışanlarımızın gözünden Darüşşafaka’yı tanıtmak, TAV’ı da Darüşşafaka’da yetişen gençlerimizin gözünden görmek bizi ayrıca mutlu etti ve heyecanlandırdı” dedi.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım da, "Darüşşafaka Cemiyeti yönetimi olarak öğrencilerimize sadece iyi bir eğitim olanağı sunmuyoruz, onların ayrıca sosyal alanda da kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak projelerin içinde yer almalarına da önem veriyoruz. TAV Havalimanları Holding, kurumsal bağışçımız olarak eğitime destek verirken, çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen bu proje ile öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine de destek verdi. Bu projede öğrencilerimiz TAV çalışanları ile hem fotoğrafçılık yeteneklerini geliştirme hem de daha şimdiden Türkiye'nin önde gelen kurumsal firmalarından biri olan TAV Havalimanları Holding'deki çalışma hayatını gözlemleme şansı buldular. Bu proje için başta TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sayın Sani Şener olmak üzere TAV yönetimine ve TAV çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

“Benim İşim, Benim Okulum” sergisi TAV Atölye Fotoğrafçılık Kulübü’nün 17 üyesi ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları Fotoğraf Kulübü’nden 20 öğrencinin altı aylık çalışması sonucunda ortaya çıktı. Proje kapsamında ilk olarak Darüşşafaka öğrencileri İstanbul Atatürk Havalimanı’nı iki gün boyunca ziyaret ettiler. Öğrenciler bu ziyaretlerinde havalimanını ve terminaldeki farklı kareleri fotoğraflarken, havalimanı işletmeciğinin tüm alanlarını görebilme imkanı buldular. Ardından TAV Atölye üyeleri, Darüşşafaka Okulları’na giderek öğrencilik yıllarına geri dönüp, farklı fotoğraflar çektiler. Okulun sanat atölyeleri, kütüphanesi, spor salonu ve farklı pek çok alanında fotoğraf çekimi gerçekleştirdiler.

TAV Galeri İstanbul, 2008’de yolculara seyahat öncesinde keyifli dakikalar yaşatarak sanatı destekleme misyonuyla kuruldu. Hem yolculardan hem de sanatçılardan gelen yoğun talep sonucunda TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarında da TAV Galeri Ankara ve TAV Galeri İzmir ortaya çıktı. Sergi alanlarının TAV’ın faaliyet gösterdiği altı ülkedeki 12 havalimanına yaygınlaştırılması planlanıyor.

Darüşşafaka Cemiyeti hakkında

“Şefkat Yuvası” anlamına gelen Darüşşafaka, eğitim olanağından yoksun çocuklara fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 1863 yılında dönemin ileri gelen devlet adamlarından Yusuf Ziya Paşa ile dört yakın arkadaşı tarafından kuruldu. Bir buçuk asırdır ülkenin dört bir yanından sınavla seçilen babası hayatta olmayan, yetenekli, maddi olanakları yetersiz çocuklara kolej seviyesinde eğitim veren Darüşşafaka, ülkemizin kendine ait okulu olan ilk sivil toplum örgütüdür. Darüşşafaka, 14 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirdiği tüzük değişikliğiyle, babasını kaybetmiş çocukların yanı sıra annesini kaybetmiş çocuklara da kapılarını açtı. Kurulduğu günden beri, kişi, kurum ve kuruluşların verdiği destekle varlığını sürdüren Darüşşafaka, elde ettiği kaynakla bugün ülkemizin 65 ilinden sınavla seçilmiş, 1000’e yaklaşan kız ve erkek öğrenciye tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim almasına olanak tanıyor. Cemiyet, binlerce çocuğun ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye kadar Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda eğitim görmesini sağlarken, 150’ye yakın mezununa da yüksek öğrenimleri boyunca burs desteğini sürdürüyor.

 
GÜLENAY'A CEZAEVİNDEN DESTEK
 
3. HAVALİMANINDA MECBURCUYUZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GÜLENAY'A CEZAEVİNDEN DESTEK
Kan kanserine yakalanan ve bir ay içinde uygun ilik bulunması için birçok ...
THY’NİN YENİ UÇUŞ NOKTASI
Türk Hava Yolları Şarm El Şeyh seferleri başladı...
THY’DE TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM
Türk Hava Yolları’nda teknolojik dönüşüm: SAP projesinin ilk aşaması tamamlandı
 
ÇELEBİ’YE YEŞİL KURULUŞ ÜNVANI
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün "Yeşil Havaalanı Projesi" kapsamında ...
SONSUZLUĞA UĞURLADIK
Ağabeyimiz, yazarımız Onur Güntürkün’ü sonsuzluğa uğurladık…
UNITED YOLCULARI MAĞDUR
United Havayolları'nın İstanbul-New York uçuşu iptal edilince yolcular mağdur oldu.
 
THY KAÇ UÇAK ALACAK ?
Türk Hava Yolları uzun menzilli uçak konusunda hangi uçak tipinde karar kıldı ? İşte cevabı…
ONUR GÜNTÜRKÜN’Ü UĞURLUYORUZ
İki haftadır yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını ...
AYJET 7 YAŞINDA
Ayjet Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu, uçuş eğitiminde 7’nci yılını başarıyla ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVACILIK ŞİİRLERİ-III
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
HAVACILIKTA YAPAY ZEKÂLAR
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
VOEPASS ATR-72 KAZASI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ASIRLIK HAVAYOLU TARİH OLDU
BAYKAR'DAN ÖNEMLİ UYARI
İŞ HACMİ 6 MİLYAR DOLARI BULDU
TAV'DA YARATICI GİRİŞİMLERE FIRSAT
İKİ UÇAK HAVADA ÇARPIŞTI
15 YURTTAŞIMIZ TABURCU OLDU
5 DAKİKADA UZAY
İRAN'A TÜM UÇUŞLAR DURDU
TEKNOLOJİ KAPTANLARINA ÖDÜL
TUSAŞ STANDINI ZİYARET
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
24 / 28 °C 24 / 30 °C 23 / 29 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Airbus
  •test
  •turist
  •NASA