Airkule.com’un konuyla ilgili sorularını yanıtlayan üst düzey yetkili, uçağın yakıt kritiğine girme gibi bir konunun söz konusu olamayacağını belirterek, ”Isparta’ya sadece bizim şirketimiz uçuyordu. Isparta Havalimanı’na taşıma yakıt getiriliyor. Dolayısıyla buradaki yakıt İstanbul’dan daha pahalı. Bu durumda siz yakıtınızı daha ucuz olduğu İstanbul’dan mı, yoksa daha pahalı olduğu Isparta’dan mı alırsınız? Tersi olsaydı belki bu iddiaları gündeme taşımak bir derece mantıklı olabilirdi” diye konuştu.
Kazaya neyin sebep olduğunun kara kutunun çözülmesinden sonra ortaya çıkacağını söyleyen yetkili, o zamana kadar yapılacak bütün varsayımların havada kalacağını açıkladı.
Uçakta kokpit içerisindeki konuşmaları kaydeden Cockpit Voice Recorder’in büyük bir ihtimalle Türk Hava Yolları’nın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki Teknik Bakım Hangarı’nda çözüleceğini belirten aynı yetkili, tüm uçuş kayıt bilgilerinin saklı olduğu Flight Data Recorder’in ise yurtdışına ABD’ye gönderileceğini söyledi. Ses kayıtlarının daha kısa bir sürede çözülmesi beklenirken, uçuş kayıt bilgilerinin çözülmesinin ise daha uzun zaman alacağı ifade ediliyor.
Geçen ay medyada yer alan bir haberde, havayolu şirketlerinin büyük risk içeren bir tasarruf yöntemi uyguladıkları belirtiliyor ve aşırı yükselen petrol fiyatı nedeniyle uçaklara sadece gidecekleri yere kadar yakıt konulduğu ifade ediliyordu. Bu da akıllara ‘Acaba Atlasjet uçağı da yakıt kritiğine girdi ve pilotlar bu nedenle kestirme bir yol mu izledi“ sorusunu getirdi.