MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, yeni başlattıkları loca hizmeti ile şehirler arası araçları raflı ray sistemiyle üç kata böldüklerini, böylece gönderilerin ezilmeden, kırılmadan, hasarsız şekilde alıcıya ulaştırılacağını söyledi.
Şirketin 2008 yılı hedeflerini ve yeni projelerini anlatan Kurt, 5 yıl içinde 600 şube, 8 uçak ve 2 bin kara yolu aracına ulaştıklarını belirterek, 6 bin 200 personel ile 1150 yerleşim biriminde günde 250 bin insana hizmet ettiklerini dile getirdi.
Türkiye'de ilk kez hava kargo taşımacılığını başlattıklarını, aktarma merkezlerinde x-ray cihazları ile güvenliği artırdıklarını anlatan Kut, personelin yüzde 35'inin kadın çalışanlardan oluşması yönünde kota koyduklarını, kadın çalışanların sadece ofis içinde değil, kurye ve şoför olarak da istihdam edildiğini ifade etti.
Kut, Türkiye'deki kargo, kurye ve lojistik firmalarının hizmet sunduğu pazar hacminin 7 milyar dolara yaklaştığını, dünya ortalamasının ise 50 milyar dolar olduğunu kaydederek, “Dünya ortalamasında sektörün GSMH'deki payı yüzde 10. Türkiye'de ise yüzde 2 bile değiliz” dedi.
Türkiye'nin coğrafi olarak çok önemli bir konumda bulunduğunun, gerekli düzenlemeler ve yatırımların gerçekleştirilmesi halinde sektörün önümüzdeki 5 yılda 5-10 kat büyümemesi için hiçbir neden olmadığının altını çizen Kut, pazarın her geçen gün büyüdüğünü söyledi.
Kargo sektörünün lojistik pazarındaki payının yüzde 35'ler civarında olduğunu aktaran Kut, “Biz bu sene ikinci sıraya yükselmeyi hedefliyoruz. Bu yılın sonunda 6 bin 500 şube ve 7 bin 200 çalışana ulaşacağımızı tahmin ediyorum” dedi.
KARGO İLE ANNE SÜTÜ
Aslan Kut, kolilerin yolda güvenli taşınmasını sağlamak amacıyla yeni bir sistemi hayata geçirdiklerini belirterek, “Türkiye'de ilk ve tek olan loca hizmeti başlattık. Bütün şehirler arası araçlarımızı raflı kat sistemiyle üç kata böldük. böylece gönderiler ezilmeden, kırılmadan, hasarsız şekilde alıcısına ulaşacak. Şehir içi araçlarımızı da hareket edebilen ağ sistemiyle donattık” şeklinde konuştu.
Taşıdıkları en “ilginç” kargonun ne olduğunun sorulması üzerine Kut, yeni doğum yapmış bir annenin küvezde kalması gereken bebeğine Yalova'dan Bursa'ya her gün özel kaplarda annesinin sütünü taşıdıklarını söyledi.
Kut, loca sisteminin maliyetinin 2 milyon YTL olduğunu söyledi