iga-2024-3
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Kasım 2012 Pazar - 09:28

GREV ORTAKLARI

Grev yasağını protesto ettikleri gerekçesiye THY yönetiminin işten attığı 16 yıllık Kabin Amiri Eda Zorluoğulları ile 14 yıldır şirkette çalışan stewart Gökhan Eryılmaz kendi işleri kurdu.

GREV ORTAKLARI
teror tusas

THY İŞTEN ATTI KENDİ İŞLERİNİ KURDULAR 

Havacılık iş koluna getirilen grev yasağını protesto etmek için iş yavaşlatma eylemine katıldıkları gerekçesiyle Türk Hava Yolları yönetimi tarafından işten atılan 16 yıllık kabin amiri Eda Zorluoğulları(39) ile işten atıldığını Güney Kore’nin başkenti Seul’de uçuşta öğrenen stewart(erkek kabin memuru) (32) kendi işlerini kurdu. 5 aydır işsiz olan iki eski THY çalışanı kafa kafaya verip ABD’nin 1 numaralı oto temizlik firması Chemical Guys’ın Türkiye distribütörlüğünü alarak detaylı oto temizlik işine girdi.

 

Eda Zorluoğulları ile Gökhan Eryılmaz, 29 Mayıs’ta havacılık iş koluna getirilmek istenen grev yasağına karşı eyleme katıldıkları gerekçesiyle THY tarafından işten atılan 305 kişi arasından sadece ikisi. Greve katılmadıklarını belgelerle ispatlayan iki eski THY çalışanı, buna rağmen yönetim tarafından haksız yere işten atıldıkları o süreci anlattı. 29 Mayıs’tan bir gün önce Çin uçuşundan döndüğünü anlatan kabin amiri Eda Zorluoğulları, “Yurtdışından geldikten sonra vücut adapte olsun diye 48 saat boşumuz oluyor. 48 saatin ilk gününde basın açıklamasını dinlemeye gitmiştim havalimanına. Yani uçuşumu aksatmadım, boş günümdü. 5 gün sonra gelen maille işten atıldığımı öğrendim, o sürede uçtum” dedi.

 

KENDİ İŞİM OLDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Purser olmaya hazırlanırken (uzun hatlarda görev yapan deneyimli kabin amiri) THY’den atılan Zorluoğulları, yaklaşık 5 aydır işsiz olduğunu belirterek, “Bu süreçte eşimle kendi işimizi kurma fikri oluştu. Yıllarımı THY’ye verdikten sonra ilk kez böyle bir işe başlıyorum. Şu anda kendime ait bir işim oldu ve bundan dolayı çok mutluyum. Geleceğe umutla bakıyorum” diye konuştu. Zorluoğulları ‘Kabin amirliği ile yeni işinizin benzer yönleri var mı sorumuza’ “Evet, çok benzerlik var. Burada da insan ilişkileri var. İnsanlarla bire bir muhatap oluyorsunuz, onlara hizmet ediyorsunuz. Uçakta yolcuya nasıl davranıyorsak burada aynı şekilde devam edeceğiz. Edindiğimiz deneyimi kendi işimize yansıtacağız. El birliği ile işimizi büyütmeye çalışacağız” yanıtını verdi.

 

UÇUŞTA ÖĞRENDİ

Büyük bölümü çağrı merkezi olmak üzere son üç senesini ise stewart(erkek kabin memuru) olarak Türk Hava Yolları’nda 14 yıldır çalışan Gökhan Eryılmaz(32) ise işten atıldığını Güney Kore’nin başkenti Seul’e yaptığı uçuşta öğrendiğini söyledi. Eryılmaz o süreci şöyle anlattı:

29 Mayıs’la ilgili herkesin bir hikayesi var. Ben de haksız yere atıldığımı düşünüyorum.  O gün uçuşum vardı. Sendikanın ‘uçuşa gitme’ çağrısına rağmen işimi yaptım ve uçuşuma gittim. Uçuştan döndükten sonra kalabalığı görünce durdum. Ne oluyor, ne gidiyor diye izledim. Sendikanın yaptığı basın açıklamasını dinledikten sonra evime gittim. 2 gün sonra Güney Kore’ye uçuşa gittim. Kore’deyken İstanbul’dan bir telefon geldi. Telefonda, ‘Kamera kayıtlarıyla yasadışı eyleme katıldığın tespit edildi. İş akdin tazminatsız olarak fesh edildi’ dediler. İlk önce şaka zannettim. Ondan sonrası zaten tam bir faciaydı. Kore’den nasıl döneceğime dair THY’nin üst düzey yöneticileri ile görüşmeye çalıştım. Sayısız mail attım.  Hiç geri dönüş olmadı. Allah’tan 3 kaptanımızdan ikisi Amerikalıydı, çok sinirlendiler bu olaya. ‘Bu nasıl iş, benim niye haberim olmuyor? Madem atılacak neden yollanıyor veya döndükten sonra neden tebliğ edilmiyor’ diyerek tepki gösterdiler. ‘Seni burada bırakmayacağız’ diyerek business class’ta İstanbul’a geri getirdiler. “

Hava-İş Sendikası’nın işten atılma sürecinde kendisine hiç yardımcı olmadığını anlatan Eryılmaz, “Bundan sonra hayatı sorgulamaya başladım. Geleceğe dair bir şeyler yapılması gerektiğine inandım. Yakın arkadaşımla beraber bu markanın(Chemical Guys) Türkiye’ye getirilmesinin bizim için çok büyük bir kazanç olacağını düşündüm” diye konuştu.

 

ABD’NİN 1 NUMARALI DETAYLI OTO EMİZLİK FİRMASI

Detaylı oto temizliği konusunda ABD’de lider şirketlerden birisi olan Los Angeles merkezli Chemical Guys’un (Kimyasal Çocuklar)temsilciliğini alan iki eski THY çalışanı, İstanbul Bahçelievler’de bir dükkan kiralayarak yaklaşık 1 ay önce işe koyuldular. Gökhan Eryılmaz, yeni işlerinde iddialı olduklarını belirterek, “Bu işi internetten öğrendik ve uçağa atlayıp Amerika’ya gittik. 5 gün eğitim aldık. Distribütörlüğünü aldık ve anlaşmamızı yaparak Türkiye’ye döndük. Chemical Guys  54 ülkede faaliyet gösteren bir ABD firması. Detaylı temizlik diye adlandırılan otomobillere yapılan her türlü temizlik hizmetini veriyor. Aynı zamanda temizlik ürünlerinin satışını yapıyor. ‘Bismillah‘ deyip işe koyulduk. Şu ana kadar aldığımız geri dönüşler çok olumlu” dedi.

 

Süleyman ŞEN

 
AHL’NİN KADERİ NE OLACAK
 
KOTİL THY'NİN HEDEFİNİ AÇIKLADI
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TALPA -TASSA 26 Kasım 2012 Pazartesi 21:12

Tassa Talpa bir sürü güzellik salonu vs ile anlaşma yapacağınıza işte hem arkadaşlarımıza destek olursunuz hem üyelerinize. Gidip bir anlaşma yapın üyelerinize indirimli hizmet sağlayın, bari bunu yapın.

Yorumu oyla      0      0  
FAZLA SOZE GEREK YOK 26 Kasım 2012 Pazartesi 19:00

BIR TEK EKMEK SIZ VERMIYORSUNUZ DIMI SAYIN TOPCU ADALET YOK GIBI GORUNSEDE VAR VAR GOREMEDIGIMIZ BIRYERLERDE EN BUYUK ADALET VAR BAK ISTE SEN HAKKINI YE GENCLERIN İŞİNİ USTUN BASARIYLA YAPAN O SIRKETE 14 16 YILINI VERMIS INSANLARI SEC CEK KILICINI KES KAFALARINI EN BUYUK BENIM DIYE BAGIR YOK BOYLE BIR DUNYA ALLAH YOLUNUZU ACIK ETSIN GENCLER COK KIZGINDIM BU TK YA AMA BUNU GORUNCE SEVINDIM ADINIZI DARISI DIGERLERINE INSAALH

Yorumu oyla      0      0  
Tebrikler 26 Kasım 2012 Pazartesi 17:19

Tum kalbimle tebrik ediyorum, harika bir is yapmissiniz, ilk firsatta size gelecegim, kolay gelsin... Her ser de bir hayir vardir ;)

Yorumu oyla      0      0  
ziyaret 26 Kasım 2012 Pazartesi 15:59

bugun ziyaretlerine gittim bahcelievlerde JFK hastanesinin 30 m ılerısınde galerıcılerın oldugu cadde uzerınde cok kolay biyer cok ıyı karsıladılar ucusa gıderken arabamızı bırakabılıyoruz cok ozenlıler ve egıtımlı oldukları anlasılıyor telefon numaraları:0212 663 40 10 havacılık sektorunde olanlara muthıs ındırım yapılıyor budA duyurulur

Yorumu oyla      0      0  
FESAT İNSANLAR''A HİTABEN.. 26 Kasım 2012 Pazartesi 13:06

Maalesef fesat ve kıskanç insan çok var aramızda. Tebrik edeceklerine kusur bulurlar çekemezler. Bu bir nevi yıpratma olayıdır. Yani kedi ulaşamadığı ciğere mındar der hesabı.. Böyle insanlar kendileriyle barışık olmayan insanlardır.. Bu tarz yorumları kaale almayın. Başarılı olacağınıza inanıyorum. Sevgiler...

Yorumu oyla      0      0  
Hakan Beye 26 Kasım 2012 Pazartesi 11:10

Her şeyden önce birisi bir iş kurduğunda o kişiye başarılar dilersin hayırlısı dersin bunu belki bugüne kadar öğrenememişsin biz öğretmiş olalım.. Ayrıca gariban kesimin ağırlıkta olduğu semt demişsin cahilliğine veriyorum bir araştır bakalım Bahçelievler'den söz ediyoruz.. He bir de şu var 'chemical guys'bir gir google yaz bakalım ne çıkacak karşına sonra gel konuşalım.. Ayrıca 'gereksiz varlık' falan sana sadce tebessüm ediyorum hadi selametle..:)

Yorumu oyla      0      0  
Kaptan 26 Kasım 2012 Pazartesi 09:42

Arkadaşlar yürekten kutluyorum hepinizi, telefon numaranızı verin lütfen. Uçuşa giderken arabayı bırakıp dönüşte almak mümkün olur mu? bunu bütün uçuş işletmeye duyuralım.

Yorumu oyla      0      0  
Havacı 26 Kasım 2012 Pazartesi 09:36

Kötü patron adamı iş yeri sahibi yapar...

Yorumu oyla      0      0  
CA 26 Kasım 2012 Pazartesi 06:53

Allah yolunuzu acik etsin cocuklar bol kazanclar dilerim

Yorumu oyla      0      0  
Hakan arkadasa 26 Kasım 2012 Pazartesi 06:49

İyi demissin hos demissinde bi arastiripta yazsaydin keske bu firma kalitesinde olan 3 tane daha war nereden nereye dedirten firmalar turkiyede en cok ilerleyen ikinci sektor destek olmak yerine kostek olmaya gerek yok dimi sen boyle bi ise atilma baska bi is en iyi olani biliyosunya sen yap senide haber yapsinler bizde alkislayalim ne dersin ???

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AHL’NİN KADERİ NE OLACAK
Habertürk yazarı Güntay Şimşek İstanbul’a yapılacak 3’üncü havalimanıyla ...
ONUR AIR GAKKOŞLAR DİYARINDA
Onur Air, Doğu Anadolu’nun merkezi Elazığ’a tarifeli seferlerine başladı. ...
THY MALDİVLER’E UÇUYOR
Türk Hava Yolları’nın Maldivler, (Male) seferi başlıyor...
 
THY YANLIŞI DÜZELTTİ
Türk Hava Yolları aile indirimi uygulamasında yer alan bir yanlışı düzeltti…
AOC’TA YENİ DÖNEM
AOC yeni Başkan'ı Atlasjet Havayolları İzmir İstasyon Müdürü Gökhan Aktoprak oldu
ZAFER HAVALİMANI AÇILIYOR
Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Uluslararası Havalimanı ...
 
İŞTE KAPTAN-KULE KONUŞMALARI
İ.Ö.isimli yolcunun Onur Air uçağında yaşattığı bomba paniği sırasında ...
ÇELEBİ-PEGASUS 'YOLA DEVAM' DEDİ
Çelebi Hava Servisi A.Ş.(ÇHS) ile Pegasus, yürütmekte oldukları Havaalanı ...
2013’TE İLK NEREYE UÇACAK
Pegasus Havayolları 2013’te ilk önce hangi hattı hizmete açacak? Bir tık ötede…
 
Osman Gazi Baykal
HAVACILIK ŞİİRLERİ-III
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
HAVACILIKTA YAPAY ZEKÂLAR
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
VOEPASS ATR-72 KAZASI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KAZA KURBANI QANTAS PİLOTU
ASIRLIK HAVAYOLU TARİH OLDU
BAYKAR'DAN ÖNEMLİ UYARI
İŞ HACMİ 6 MİLYAR DOLARI BULDU
TAV'DA YARATICI GİRİŞİMLERE FIRSAT
İKİ UÇAK HAVADA ÇARPIŞTI
15 YURTTAŞIMIZ TABURCU OLDU
5 DAKİKADA UZAY
İRAN'A TÜM UÇUŞLAR DURDU
TEKNOLOJİ KAPTANLARINA ÖDÜL
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
24 / 28 °C 24 / 30 °C 23 / 29 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •thy
  •Qatar Airways
  •kabin memuru
  •Temel Kotil