Londra Gatwick’ten Dalaman’a uçacak şirketin bölgede ciddi bir turizm hareketi başlatması bekleniyor. Ayrıca Dalaman ve çevresinde yaklaşık 15 bin İngiliz vatandaşının evi bulunuyor. Bu yıl sadece yaz sezonunda uçacak Easyjet, doluluk oranlarının iyi olması halinde seferlerine kışın da devam etmeyi planlıyor.
Easyjet'in bölgede kalıcı olması için kış seferlerinin önemine dikkat çeken Dalaman ATM Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Hamdi Güvenç, otellerle birlikte yolcu garantisi vereceklerini vurguladı.
Geçen yıl Luton ve Basel’den 160 bin yolcu taşıdıklarını söyleyen Easyjet Doğu Avrupa Pazarlama Müdürü Peter Voets, 2009’da Türkiye uçuşlarını ve sefer noktalarını artırmayı planladıklarını açıkladı. Easy Grubu şirketlerinden Easy Crusie ise Nisan ayında Bodrum’dan Ege Denizi’nde 1 haftalık gemi turlarına başlayacak.
Satışlarının önemli kısmını internet üzerinden yapan Easyjet’te fiyatlar tek yön tüm vergiler dahil 53 YTL’den başlıyor.
Havalimanında check in sırasında kargoya verdiğiniz her parça bagajdan 16 YTL alınıyor. Kabine boyutları uygun olmak şartıyla istediğiniz ağırlıkta tek bir bavul alabilirsiniz.
Bu uygulamanın amacı yerdeki işlemleri azaltarak uçağın 25 dakikada yeniden havalanmasını sağlamak. Uçaklar ne kadar çok uçarsa, maliyetler o kadar düşüyor.
UÇAKTA YTL DE GEÇİYOR
Eğer check-in kuyruğunda beklemek istemiyorsanız, 20 YTL vererek "Speedy Boarding" hizmetinden yararlanıyorsunuz. Check-in işleminizi ayrı bankoda yaptırıp uçağa ilk biniyorsunuz. Böylece istediğiniz yere oturabiliyorsunuz. Çünkü uçakta yolculara ayrı ayrı koltuk verilmiyor.
Filodaki Airbus A319 ve Boeing 737-700 uçaklarında koltuk aralıkları makul tasarlanmış. Çok fazla sıkışmadan oturulabiliyor. Uçakta ikram yok. Ama çay ve kahveyi 3.85, çorbayı 7, sandviçleri 10 YTL’den başlayan fiyatlarla satın alabilirsiniz. Kabinde duty free satışı da yapılıyor. Alışverişte YTL geçiyor.
Düşük maliyetli havayolları, Avrupa’da "Açık Semalar" anlaşması sayesinde kendi ülkesi dışında bir başka Avrupa Birliği ülkesinden diğerine sefer yapabiliyor. Easyjet İngiltere dışında farklı ülkelerde 18 şehirden uçuyor.
Tolga ÖZBEK-Kokpit