-Hava-İş, 60 gün içinde greve gidebilir. Greve çıkmadan 6 gün önce bunu THY yönetimine bildirmek zorunda. Eğer greve çıkılırsa bu süresiz bir grev olacak. THY bu süreçte maddi kayba uğrayacağından, çalışanlar da yeniden sözleşme masasına oturduğunda THY'nin kayıplarından olumsuz etkilenebilecek. Dolayısıyla grev kararı uzun vadede çalışanları da zora sokacak.
-THY İş Mahkemesi'ne başvurabilir ve oylamanın iptalini ister. Bir diğer yol da hükümetin resen devreye girmesi. Eğer hükümet grevin uygulanmaması gerektiğine karar verirse grevin uygulanmasını 60 gün süreyle erteleyebiliyor. Bu süreç işlerken THY yine uçacak. Ancak bu durumda da Hava-İş anayasal hakkını kullanarak Danıştay'a giderek, hükümetin kararını düşürmeyi amaçlayacak. Yargıtay, grevin uygulanmasına olur verirse bu kez sendika yeniden greve gidebiliyor.
- THY ve Hava-İş önümüzdeki 60 gün içinde yeniden masaya oturup orta yolu bulmaya çalışacak. Ancak THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin mevcut tekliflerinden geri adım atmayacaklarını ısrarla vurguluyor. Hava-İş Sendikası Başkanı Atılay Ayçin de, daha önce oylamadan grev kararı çıkması halinde uygulayacaklarını söylemişti.
- Sendika 60 gün içinde greve gitmez ise, durum Yüksek Hakem Kurulu'na aktarılacak, bu kurulda sendikadan temsilci bulunmuyor, dolayısıyla Hava-İş daha önce de açıkladığı üzere, olayı YHK'na bırakmayacak.