TGS Yer Hizmetleri A.Ş.'ye Sabiha Gökçen Havaalanı’nda yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme, ramp ile gözetim ve yönetim hizmetleri vermek üzere A grubu dış hat çalışma ruhsatına esas teşkil etmek üzere 09/02/2010 tarihinde ön izin verilmişti.
Gerekli teçhizat alımını ve personel eğitimini tamamlayan TGS Yer Hizmetleri A.Ş. tüm gereklilikleri yerine getirerek Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden 08 Temmuz 2010 tarihinde çalışma ruhsatı aldı.
Hızla artan yolcu ve uçak trafiği nedeniyle yer hizmetlerinin önemi daha da arttırdığı ve iki yer hizmetleri kuruluşunun faaliyet gösterdiği Sabiha Gökçen Havaalanı’nda, TGS Yer Hizmetleri A.Ş'ne çalışma ruhsatı verilmesi ile, artan yolcu ve uçak trafiğinde rekabet ortamının oluşturularak kalitenin arttırılması ve bunun neticesinde yer emniyetinin en ileri seviyede sağlanması amaçlanıyor.
Yer Hizmetleri cazip bir sektör haline geldi…
Ülkemizde sivil havacılık faaliyetlerinin gelişmesiyle birlikte, yer hizmetleri havacılıkta cazip bir sektör haline geldi. Havaalanlarında yer hizmetleri vermek isteyen kuruluşların sayısı hızla artarken, Tokat, Siirt, Balıkesir Körfez gibi havaalanlarında da yer hizmetleri vermek üzere çalışma ruhsatı alan kuruluşlar oldu. Ayrıca, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Konya ve Trabzon havaalanlarında da mevcut çalışma ruhsatlarına ilave olarak diğer yer hizmetleri için çalışma ruhsatları verildi.
SHGM tarafından başlatılan ve etkin bir şekilde uygulanan; “Yer Hizmetleri Gelişimi”, “Ulaşım Hizmetinin Yaygınlaştırılması”, “Hava-Kara Taşımacılığı Entegrasyonu”, “Alternatifli Ulaşım İmkanının Sağlanması” ile “Gözetim ve Yönetim Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması” projeleri ile havaalanlarında bir çok şirkete çalışma ruhsatı verilerek yer hizmetlerinin tüm havaalanlarında yaygınlaştırılması sağlandı.
2002 Yılı sonuna kadar yer hizmetleri kuruluşlarına verilen çalışma ruhsatı sayısı toplam 261 iken, bu rakam 2010 yılı Temmuz başında 684’e yükselmiş, ruhsat sayısı 2002’ye göre, Temmuz 2010 yılı itibariyle yüzde 162 artış gösterdi.