TAV İnşaat, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından başlatılan, uygulama ağırlıklı Yapı İşletmesi Yüksek Lisans Programı işbirliği anlaşması çerçevesinde geleceğin proje yöneticilerinin yetiştirilmesine ortak oluyor. Sektördeki ihtiyaçlar belirlenerek oluşturulan yüksek lisans eğitim programı ile teorik eğitimin yanı sıra, proje şantiyeleri ziyaret edilecek, gerçek uygulamalar yerinde tanıtılacak.
Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından başlatılan Yapı İşletmesi Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile inşaat sektörüne özel eğitilmiş ‘Proje Yöneticisi’ adaylarının yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu program ile başarılı Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerine kurumda iş imkânı sağlayabilecek olan TAV İnşaat, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde programdaki öğrencilere eğitim bursu da verecek. TAV İnşaat’ın kendi çalışanları arasından seçtiği adaylar da programdan yararlanabilecek.
İnşaat sektörünün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'da, bugün gerçekleşen açılış töreninde ilk konuşmayı TAV İnşaat CEO'su Dr. Yük. Müh. M. Sani Şener gerçekleştirdi. Şener konuşmasında “Sektörde tamamlanan ve devam eden projeleri ile yaklaşık 7 milyar Dolar’lık iş hacmine sahip olan TAV İnşaat bilgi birikimlerini ve deneyimlerini üç kıtada yedi ülkede uyguluyor. Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Tunus, Libya ve Gürcistan’daki havalimanı projelerinde TAV İnşaat'ın imzası bulunuyor. Körfez Ülkeleri ve Kuzey Afrika’da toplam 11,000 çalışanımız bulunuyor. Ancak sıkıntı çektiğimiz konu yetiştirilmiş insan gücü. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde hayata geçirilen programla yönetici kadromuza ülkemizin pırıl pırıl gençlerini de katacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Şener ayrıca, uluslararası projelerde özellikle mühendislik eğitimlerinin tüm aşamalarını uygulayabilme yeteneğine sahip kişilere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, programın farklılığının akademik altyapıya sahip adayların uygulamalı eğitimle teoriyi pratiğe dönüştürebilme şansı bulmaları olduğunu ifade ederek, “Bu tür programlar sayesinde bugün dünyanın birçok yerinde başarılı projelere imza atan Türk şirketlerinde mühendislik kalitesi daha da artacaktır” dedi.
Törende ayrıca, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve programa destek veren kurumların üst düzey yöneticileri arasında “Yapı İşletmesi Tezsiz Yüksek Lisans Programı işbirliği protokolleri” imzalandı.
Programa inşaat mühendislerinin yanı sıra, makine ve endüstri mühendisleri, mimarlık ve işletme bölümlerinden de öğrenciler katılabiliyor. Yüksek lisans programında, yapı işletmesinin beş fonksiyonu olan "proje geliştirme, planlanma, uygulama, denetleme ve değerlendirme konuları ele alınıyor.