TAV Havalimanları Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Havalimanı Karbon Akreditasyonu programının, havalimanı işletmelerinde karbon emisyonunun açıklanması ve azaltılması için ortak bir çerçeve sunduğu belirtildi. Bu program sayesinde, karbon emisyonunun havalimanlarının eşsiz karmaşık yapısına uyarlanmış bir çerçeve içinde açıklanması için ilk defa standartlar tespit edildiği kaydedilen açıklamada, bu standartların, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD) ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) “Sera Gazı Protokolü” Kurumsal Muhasebe ve Açıklama Standartları ile tamamıyla uyumlu olarak belirlendiği vurgulandı.
Şener: Havalimanlarımızda karbon emisyonlarını nötr hale getireceğiz
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “TAV Havalimanları Holding olarak çevre duyarlılığı kapsamında, işlettiğimiz havalimanlarında birçok proje geliştirerek, hayata geçirdik. Son olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yürütülen projenin, ACI Europe’un karbon emisyonuyla ilgili olarak başlattığı “Havalimanı Karbon Akreditasyonu” programına kabul edilmesiyle, çevre duyarlılığı kapsamında yürüttüğümüz projeler artık belgelenerek kayıt altına alınacak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın kabul edilmesiyle başlayan süreci takiben bu programa İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve işlettiğimiz diğer havalimanlarıyla katılım sağlamaya devam edeceğiz. Küresel ısınmanın dünyayı tehdit ettiği şu günlerde, TAV Havalimanları olarak üstümüze düşeni yerine getirerek, adım adım gerçekleşen akreditasyonlar ile havalimanlarımızda, karbon emisyonlarını nötr hale getirerek, küresel karbondioksit miktarının minimize edilmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.
ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec, ACI Europe’un karbon emisyonunu azaltmaya yönelik başlattığı “Havalimanı Karbon Akreditasyon Programı” ile sektörel taahhüdün, net faaliyete dönüştürüldüğünü belirterek, “Bu da havacılığın iklim değişikliği üzerindeki etkisinde, Avrupalı havalimanı topluluğunun üzerine düşeni yaptığını gösteriyor” dedi.