2013-2014 Akademik yılında 15 lisans, 3 lisans üstü programıyla eğitim verecek ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, yeni akademik yılda, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Lisans Programına, tam burslu 10, %50 burslu 35 öğrenci alacak.
Uçak, helikopter, roket, füze gibi hava araçları ile uydu gibi uzay taşıtlarının araştırma-geliştirme, tasarım, üretim, test ve performansları ile ilgilenen Havacılık ve Uzay Mühendisliği Lisans Programı, Aerodinamik, Yapı, İtki ve Kontrol konularındaki ders ve uygulamalardan oluşuyor. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Lisans Programı, genel olarak Makine Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği gibi mekanik alanında eğitim veren mühendislik bölümlerinin yanı sıra Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Mühendislikleri ile de yakın bir ilişki içinde bulunuyor.
CAZİP İŞ OLANAKLARI SUNUYOR
ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, havacılık ve uzay sektörünün günümüzde hızla gelişmekte olduğunu ve cazip iş olanakları sunduğunu; uçaklar, insansız hava araçları, uydular, rüzgar türbinleri gibi ileri teknoloji gerektiren ürünlerin ülkemizde tasarlanıp üretilmesi aşamasına gelindiğini, bu yöndeki Ar-Ge ve üretim yatırımlarının her geçen gün hızla arttığını söyledi. Prof. Dr. Alemdaroğlu, şöyle dedi:
“Sivil havacılık sektörü de TÜBİTAK Vizyon 2023 Teknoloji Öngörü Projesindeki öngörüleri doğrular yönde hızlı bir büyüme sergilemektedir. Bütün bu gelişmeler, havacılık ve uzay alanındaki istihdam olanaklarını da giderek artırmaktadır. Yakın gelecekte gerek uçak tasarım ve üretim projeleri gerek uydu ağırlıklı uzay çalışmaları bu alanda yetişmiş uzman işgücü talebini daha da artıracaktır.”