Funda Ocak’ın mesajı şöyle:
"Kadınların siyasal ve toplumsal hayattaki rollerinin kapalı ve sınırlı olduğu toplumlarda, refah, huzur ve eşitlikten söz edilmesi mümkün değildir.
Ana, bacı, eş olarak toplum ve aile hayatının temel taşı olan kadınların; tarih boyunca toplumun kendisine biçtiği ev hanımlığı, annelik rolleri dışında kamusal hayata girerek siyasi ve bürokratik hakları kazanması uzun zaman almıştır. Memnuniyetle ifade ediyorum ki; şanlı tarihimiz bu bakımdan örnek müspet uygulamalarla doludur. Tarih boyunca Türk Devletlerinde kadınlar geniş ölçüde siyasi haklara sahipti. Yüce dinimiz İslam da kadına çok önemli haklar vererek, onu toplumda güçlü bir konuma yükseltmiştir. "Cennet anaların ayağı altındadır" anlayışı ile onu yüceltmiş, soylu, mübarek bir konuma taşımıştır. Türkiye Cumhuriyeti, medeniyetimizin kadına bu müstesna bakışını, ona seçme ve seçilme hakkını birçok medeni ülkeden daha önce vermek suretiyle taçlandırmıştır.
2004 yılında yürürlüğe giren anayasa değişiklikleri kapsamında, Anayasa’nın “kanun önünde eşitlik” konulu 10. maddesinde yapılan düzenlemeyle, “kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu ve devletin, bu eşitliğin yaşama geçirilmesini sağlamakla yükümlü olduğu” hüküm altına alınmıştır. Bu gibi anayasal ve yasal düzenlemeler çok önemlidir. Ancak, kadına yönelik şiddetin tam olarak ortadan kaldırılması, kadınlarımızın daha geniş kapsamlı haklarla donatılması toplumsal duyarlılık ve farkındalığın tam anlamıyla tesisi ile mümkün olacaktır.
Bu duygularla, Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 82. yılını tebrik ediyorum. Kadın elinin değdiği her işte başarı şansının daha yüksek olduğunu fedakâr mesaileri ile kanıtlayan kıymetli hanımefendi mesai arkadaşlarımın ve tüm kadınların Dünya Kadın Hakları Gününü en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum."
Funda OCAK
DHMİ GENEL MÜDÜR
ve YÖNETİM KURULU BAŞKANI