Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan, Çin'in başkenti Pekin'e doğru uçarken, 8 Mart'ta 227 yolcusu ve 12 mürettebatıyla kayıplara karışan yolcu uçağını arama çalışmaları hızla devam ediyor.Uçağın kara kutularının güç kaynakları 7 ila 12 Nisan arasında tükeneceği, dolayısıyla aktivitelerinin sonlanacağını bilen yetkililer zamanla yarışıyor.
Uçağın kaybolmasıyla ilgili sert eleştirilere maruz kalan Malezya Başbakanı Necib Rezak ise çalışmaların koordinasyon merkezi olan Avustralya'nın Perth şehrine gitti. Burada yaptığı açıklamada "Ailelerin en azından kayıplara yas tutabilmek için uçağın enkazının bulunmasını istediğini biliyorum" diyen Rezak "Söz veriyorum, uçağı bulana dek çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
EN ZORLU ÇALIŞMA
Rezak'la ortak bir basın toplantısı gerçekleştiren Avustralya Başbakanı Tonny Abbott ise "İnsanlık tarihinin en zorlu arama çalışmasını yürütüyoruz. Başarı sözü veremeyiz fakat elimizden geleni yaptığımızı ve tüm imkânlarımızı seferber ettiğimizden emin olabilirsiniz" dedi. Dün de devam eden çalışmalara 8 askeri uçak ve aralarında İngiltere'ye ait nükleer bir denizaltı da bulunan 9 gemi katıldı. ABD'nin karakutuyu bulması için bölgeye yolladığı ileri teknoloji ekipmanlarını taşıyan The Ocean Shield adlı gemi ise arama çalışmalarına dahil olmak için yoluna devam ediyor.