iga-2025-1
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
21 Mayıs 2010 Cuma - 15:45

'KAZALAR KADER DEĞİLDİR'

Grev kararının asılmasının ardından Gökkuşağı Hareketi de bir açıklama yaparak kararın arkasında olduklarını bildirdi.

 KAZALAR KADER DEĞİLDİR
Losev-11

İşte Gökkuşağı Hareketi'nin basın açıklaması:

 

"GÖKKUŞAĞI HAREKETİ GREV KARARI DEĞERLENDİRMESİ:

Gökkuşağı Hareketi THY çalışanlarının kazanılmış haklarının korunmasında ve geliştirilmesinde her zaman örgütlülüğün yanında olacağını genel kurul sonrasında açıklamıştı. Şimdi de THY yönetiminin emeğe saygıdan uzak tavrına karşı Hava İş'in aldığı grev kararının arkasındayız.

Kuşkusuz sendika yönetiminin yanlışlarının da karşısına dikileceğiz ve eleştireceğiz. Bu anlayışla TİS sürecini yakından izledik. Genel Kurulda yönetimi değiştirmek üzere harekete geçerken sendikaya değil bu yönetim anlayışına, sendikal bürokrasiye karşı muhalefet yürüttük. Çalışanları sürece katan, şeffaf, demokratik, katılımcı ve mücadeleci bir anlayışı yaşama geçirmeyi hedefledik. Buna paralel olarak Genel Kurul sonrası açıkladığımız doğrultuda sendikal örgütlülüğün yanında ve çalışanların taleplerine sahip çıkan duruşumuz TİS süreci boyunca devam etmiştir.

TİS görüşmeleri boyunca bu eleştirilerimizde ne kadar haklı olduğumuzu çok net gösteren bir süreç yaşandı. Görüşmelerin özellikle arabulucu süreciyle birlikte işçilere kapalı yürütülmesi, çalışanlara yeterli bilgi verilmeyişi, onların görüşlerinin alınarak kararlara katılmayışı, muhalif işçilerin TİS masasında işverene şikayet edilerek, pazarlık konusu yapılışı gibi somut yanlışlar Hava İş yönetimin kronik yapısının doğal sonucudur. Grev kararını sendikacılar alsa da uygulayacak olan işçilerdir. Hava İş yönetimi kendini bu gerçeğe göre kurgulamaktan ne yazık ki çok uzaktır. Gökkuşağı Hareketi zaten bu gerçeklikten, bu ihtiyaçtan doğmuştur.

THY çalışanlarının sorunları son yıllarda katlanarak artmıştır. Binlerce çalışan, taşeron uygulamaları karşısında gelecek güvencesinden yoksun, endişe içindedir. Taşeron uygulamalarının aynı Zonguldak havzasındaki göçükler gibi, uzun vadede görülecek yaşamsal sonuçları hiç dikkate alınmamaktadır. TİS görüşmelerinin sadece ücret zammına odaklanması, buz dağının altındaki dev sorunları gizliyor. Uçucuların çalışma ve dinlenme sürelerini düzenleyen 104 üncü madde sadece onların değil aynı zamanda şirketin geleceğidir.

HAVACILIKTAKİ  KAZALAR DA, MADENLERDEKİ PATLAMALAR DA, KADER DEĞİLDİR.  İşverenin bu konuda havacılık kültüründen yoksun, piyasacı mantığı sadece çalışanların değil, THY'nin de geleceğini riske atmaktadır.

Grev oylaması, çalışanları birbiriyle karşı karşıya getiren ve bölen,12 eylül anayasasının getirdiği bir uygulamadır ve her koşulda şirketin ve işçilerin zararınadır. THY çalışanları işverenin baskıyla imza toplamasına boyun eğmemeli, birlik içinde kendi üzerinde oynanan oyunları boşa çıkarmalıdır.

Önümüzdeki 60 günlük sürede yapılacak tüm görüşmelerin işçilerin gözü önünde yapılması bütün çalışanların ortak talebidir. Böylece kapalı kapılar ardında özellikle işten çıkarılacaklara "tazminat+ 6 maaş" ödenmesi gibi, işten atmaların önünü sendika eliyle açan anlaşmalara engel olunabilir. Bu talep görüşmelerin sağlıklı bir sonuca ulaşmasının da aslında ilk koşuludur. Ama ne yazık ki ne sendika, ne de THY yönetimi bu demokratik tavırdan ısrarla uzak durmaktadır. Bir başka konu da Teknik A.Ş. Personelinin grev sürecinden uzak tutulmasıdır. İşverenin yarattığı bu fiili durumu sendikal örgütlülük içinde boşa çıkarıp çalışanların ortak mücadelesini sağlamak Hava İş yönetiminin görevidir.

Sonuç olarak grev kararı çalışanların hakları açısından olumlu bir aşamadır. Bundan sonraki süreçte atılacak doğru adımlarla çalışanların sürece katılımı sağlanarak sağlıklı sonuçlara ulaşılması işçilerin en büyük dileğidir. Gökkuşağı Hareketi olarak süreci yakından izlemeye ve çalışanların talepleri doğrultusunda sonuca katkı sunmaya devam edeceğiz.

Yaşasın THY çalışanlarının örgütlü birliği, yaşasın alın aklığı kardeşliği.."

 
GREV KARARI BÖYLE ASILDI
 
TARKİM'İN ACI GÜNÜ
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İtirafçılar3'e 23 Mayıs 2010 Pazar 16:16

Bilgi fakiri var olan arabaları sanamı bağışlayacaktık çöpe mi atacaktık.

Yorumu oyla      0      0  
İTİRAFÇILARA-BAŞLIĞINA 23 Mayıs 2010 Pazar 16:04

eVDE KALMIŞ EVLENEMEMİŞ İNSANLARIN EVLENMEK İÇİN GİTTİĞİ TV PROĞRAMLARINI VE MAGAZİN GAZETE VE ERGİLERİNDEKİ 'ABLA' KÖŞELERİNDE DERT YANAN İNSANLARDAN DA SEVİYESİZ VE HİÇ BİR KESİME KATKI SUNMAYAN BU EN SON YAZINI ÇERÇEVELETTİR CANIM ENIM. SENDEN DAHA FAZLASI ÇIKMAZ. İyi pazarlar

Yorumu oyla      0      0  
İTİRAFÇILARA!!! 23 Mayıs 2010 Pazar 02:32

Bizleri çok aydınlattın canım. Aferin sana. PASSAT'ları AMORTİSMAN gideri olarak göstererek demek ki az vergi veriyorsunuz. Gelin size havuzlu villalarda alalım. O passatlarınızı kenar mahallelerdeki kondularınızın kapısında çoluk çocuk çizmez. Ne dersin? ............ İşçinin sırtından bindiğiniz lüks merakınız uğruna az vergi ödemekle övünürken, bir yoksulun alabileceği kamusal hizmeti engellemiş olduğunuzu düşünemiyorsunuz! Sen sendikacı değil esnaf olmuşsun. Biz grev yaparken PASSAT'ınla bizleri ziyaret etmeni bekleriz! Yorumunun altına SENDİKA GENEL MERKEZ VE ŞUBELER KURULLARI imzanı atmayı unutmuşsun. Mazeret beyan ederken suçunuzu itiraf ettiniz! Abilerin sana çok kızacaklar, bak bizden söylemesi!

Yorumu oyla      0      0  
5 DAKİKA DİNLENİN... 22 Mayıs 2010 Cumartesi 21:22

yazılanları boşverin. içinizdeki mevcut HAVAİŞ YANDAŞLARINA SORUYORUM: bana 8B maddesini açıklayın. şahsi kanaatimce, özelleştirilen birimlerdeki personelleri ayrılmaya itecek pekçok uygulamanın eşiğindeyiz. ve bu formül HAVAİŞ VE THY ORTAKLIĞIYLA formülize edilmiştir. BANA DEYİN Kİ: ATILAY BİZİ SATMADI! BANA DEYİN Kİ: İŞVERENE KARŞI YAPILAN BİR HAREKETTİR BU. BANA DEYİN Kİ: MEVCUT YÖNETİMİN BAYRAĞI SARI (satılmış) ve YEŞİL(dolar) DEĞİLDİR BANA DEYİN Kİ: BUNLAR BİR DÜŞ... hiçbirini diyemezsiniz. 2 aylık süreç biriken farkların ters repo ve arbitrajla değerlendirildiği süredir. hep aynı senaryo. UYANIN VE KENDİNİZE GELİN... ALDATILDIK!! SATILDIK!!! SENDİKAMIZ SARI, HEM DE SAPSARI!

Yorumu oyla      0      0  
Sendikacılar ? Başlıklı Yorumcuya 22 Mayıs 2010 Cumartesi 13:49

Siz THY çalışanımısınız? TİS sürecinde Sendika yönetiminin yanında olacağını söyleyenler bu ve benzeri yorumlarla dürüst olmadığınızı sergilemektesiniz. Böyle yorumlar yaparak kendinizi ihbar ediyorsunuz. 'rüşvet' Yasal olarak suç sayılmaktadır. Alınan araçlar Amortisman gideri olarak vergiden düşülmektedir. Bu sebepten dolayı Sendikanın demirbaşlarına kayıtlıdır araçlar. Rüşvet senin gibilerin TİS sürecinde sendikayı yıpratmak adına işveren lehinde çalışmanın ta kendisidir. Böyle yaparak THY çalışanlarının alın terlerini ihtiraslarına değişerek işverene peşkeş çekiyor hem ihanet hemde hainlik yapıyorsun. Genel Kurul'da bahadır, başkanın sorusuna sizi destekleyeceğiz seçimi kazanırsanız dememişmiydi. Sendika Tüm zor kosullara ve sen gibilere rağmen GREV kararını ASLANLAR gibi aldımı, aldı. Ayıp keklik gibisin, THY çalışanlarının, yakınlarının ekmeği ile oynama. Her insan hamurundan SENDİKACI olsa Sendika'ya gerek kalmazdı zaten. Grev sürecine ne katkı sunarım diyeceğine. İşverene SU taşıyorsun. Saygılar.

Yorumu oyla      0      0  
Ankara şubeden inciler! 22 Mayıs 2010 Cumartesi 13:46

Sendikacılar Ankara Şube Başkanınızı tutamıyormusunuz? Nedir bu kepazelik! Kumandası bozulmuş. Tamir ettirin bir an önce! Yeni PASSAT'ını uçak zannedip uçmaya başlamış! Üyelere gönderdiği mesajı birlikte yazdıysanız ayrı mesele.

Yorumu oyla      0      0  
sendikacılar? 22 Mayıs 2010 Cumartesi 11:30

İktidar hırsına yenik düşerek, temsil ettikleri kitleler ile bağlarını koparan Hava-İş'in yönetim ve tüm kurulları halen iktidarlarını koruyor olmanın dışında hiç bir 'başarıya' sahip değillerdir. TİS'nin imzalanmasını bile beklemeden şubelere 'rüşvet' olarak alınan PASSAT araçlar önemli bir göstergedir. Genel kurulda akpilini cebinden çıkarıp 'kimsenin yüzüne bakmadığı' passatını satacağını söyleyenlerin samimiyetsizliği işverene hizmet etmeye devam ediyor! Bu samimiyetsizliğe ve ihanete THY işçilerinin gerekli cevabı yakındır. Saygılar...

Yorumu oyla      0      0  
Özgür''e Cevap yazana 22 Mayıs 2010 Cumartesi 09:14

Diyelimki senin dediğin doğru. Arabulucu sürecinde gizli yapıldı görüşmeler, pekiyi. Be hey uyanık bu Grev kararı niye alındı. Bırakın takiyeyi bırakın da geleceğiniz ya da işvereninizin ağzı arasında bir seçim yapın. O senın sendika ağası dediğin insanların durduğu yer değişmedi de. Peeeki ya sen gibiler işçi sınıfının neresini temsil ediyor...

Yorumu oyla      0      0  
Özgür'e 21 Mayıs 2010 Cuma 21:55

Arabulucu gözetimi dışında senin bilmediğin onlarca görüşme var sevgili kardeşim. daha düne kadar süren görüşmelerde bırak işçileri, temsilcileri, hatta yöneticilerin çoğu bile yoktu. Bu hep böyle oldu, sözde işçilere "açık" görüşmelerle ne pazarlıklar döndü dolaştı yine bizlerin ensesine balyoz oldu. Bu gün sendika ağasının söylediği gibi O hep "hancı" oldu, patronlarla işbirliği edip kıydırttığı işçiler ise "yolcu!"

Yorumu oyla      0      0  
THY Emekçilerine 21 Mayıs 2010 Cuma 16:37

Sayın Ayçin'in genel kurulu 'kazanmış' ancak örgütlülüğü kaybetmiştir. 2007 yılı grev oylaması sürecininden bahsederken insan olanın yüzü kızarmalıdır! Bahadır Altan ve arkadaşları hem işverenin saldırılarına karşı hemde sınıfa yakışmayan sendikacıların her türlü olumsuzluğuna ve ahlaki çürümüşlüğüne karşı mücadele ederek bedellerini de ödemekten çekinmediklerini göstermişlerdir. Temsil ettiğiniz kitlelerin güvenini kaybettiğinizde sadece belirsizliğe ve geleceksizliğe neden olursunuz. THY işçilerinin iki engeli vardır. İşveren ve onun için dolaylı hizmetkarı olan sendika bürokrasisi. Saygılar...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GREV KARARI BÖYLE ASILDI
Flaş, Flaş.. Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin grev kararını böyle astı. Ayçin, ...
HAVAYOLLARINDAN BM'YE DESTEK
Airbus Başkanı ve CEO’su, havayollarına “The Green Wave” dostu oldukları için teşekkür ediyor.
VE GREV KARARI ASILDI
Hava İş Sendikası’nın almış olduğu grev kararı az önce Başkan Atilay Ayçin ...
 
İLAÇLAMA UÇAĞI DÜŞTÜ
Mersin'in Tarsus ilçesi Avadan köyü yakınlarında düşen zirai ilaçlama ...
THY PİKNİĞİ İPTAL OLDU
THY Genel Müdürlük binası önünde grev kararı asılması beklenirken, THY’nin ...
THY UGANDA VE TANZANYA UÇUŞLARI
Türk Hava Yolları, 14 Haziran 2010 tarihinden itibaren Entebbe (Uganda) ...
 
THY UÇAĞINA LAZERLİ TACİZ
Türk Hava Yolları’nın dün gece Ercan-İstanbul seferini yapan uçağına inişine ...
BA ÇALIŞANI GREVE GİDİYOR
British Airways çalışanı temyizi kazandı, greve gidiyor.
HAVALİMANI TOTO
İrlandalı ünlü bahis sitesi Paddy Power yeni bir oyun başlattı, kül bulutları ...
 
Osman Gazi Baykal
TÜRKİYE'DE SİVİL SAVUNMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
WASHINGTON KAZASI “GELİYORUM” DEDİ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
PSİKOLOJİK OKURYAZARLIK
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
PEGASUS’UN FARKI
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İSG'DEN YÜZDE 8,7'LİK BÜYÜME
ÇİN HÜKÜMETİ'NDEN TALİMAT
HAVACI ÇOCUKLAR BULUŞACAK
3 THY UÇAĞI AYNI ANDA HAVALANACAK
AIR ASTANA'YA ÖDÜL
TURKISH CARGO'DAN İHRACATA KATKI
UZAY YOLCULARI DÖNDÜ
İGA GÜVENLİK BÜYÜYOR
KAZADA 'PENGUEN' ETKİSİ
ABD'DE 'KİMLİK' ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
11 / 19 °C 11 / 19 °C 10 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •test
  •Delta Airlines
  •Qatar Airways
  •Birleşik Arap Emirlikleri