Her yıl 8 Mart tarihinde Uluslararası Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl, Avustralyalı bayrak taşıyıcı havayolu Qantas ve yan kuruluşu Jetstar Airways, bu hafta tamamı kadın mürettebatla yapılacak 50'den fazla uçuş gerçekleştirerek bu günü kutluyor. Bu uçuşlarda toplamda 250'den fazla çalışan yer alacak.
İlk uçuş bugün gerçekleşti
Qantas'tan yapılan açıklamaya göre, Kadınlar Günü için organize edilen uçuşlardan ilki bu sabah Adelaide'den (ADE) Sydney Kingsford Smith Havalimanı'na (SYD) Jetstar Airways uçağıyla yapıldı.
Önümüzdeki günlerde Qantas ve Jetstar, Sydney'den Hobart'a, Brisbane'den Geraldton'a, Cairns'den Melbourne'e, Sydney'den Perth'e, Auckland'dan Christchurch'e ve Tokyo'dan Fukuoka'ya gibi 20'den fazla rotayı bu özel ekiplerle kat edecek.
Avustralyalı bayrak taşıyıcısı Qantas yöneticileri, kadınlara "özellikle geleneksel olarak erkek egemen olabilecek rollerde havacılık sektöründe kariyer fırsatlarını keşfetmeleri" için ilham vermeyi umuyor.