Kimbilir bu kaçıncı oldu, saymak gerçekten mümkün değil!
Kendi işimizi yapmak, havacılığa ilişkin gelişmeleri size aktarmak, yazmak için bilgisayar başına oturduğumuzda parmaklarımızın klavyenin tuşlarına gitmez olduğu anların sayısı o kadar çok ki…
Masum insanlarımızın karanlık emeller uğruna katledildiği olaylar o kadar çok ki…
Yaralananların, yaşamını yitirenlerin ardından, feryatlarını duyduğumuz yakınlarının acısını kimbilir bu kaçıncı hissetmemiz!..
Ne yazık ki, değişen pek bir şey yok!
Ne yazık ki, terör örgütlerinin ve ardındaki güçlerin amacı umutlarımızı yitirmemiz!
Ancak var olduğumuz sürece umudumuzu da yitirmemeliyiz. Bu böyle biline!
Yine böyle büyük bir acıyı yaşadık, yaşıyoruz milletçe…
Daha yazmaya başlarken Ankara’dan gelen vahşet haberiyle sarsıldık. Yine çok sayıda insanımız terör kurbanı oldu. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Fakat ne yazık ki bu vahşetin nasıl durdurulacağına ilişkin hiçbir belirti yok! Aksine klişe açıklamalar, birtakım kendini bilmezlerin “bir süreliğine terörle yaşamaya alışmalıyız” gibi akıldışı sözleri!..
Bu koşullarda havacılık yazmak kolay değil… Oysa, geçtiğimiz haftanın öne çıkan havacılık gelişmelerini yorumlamayı planlamıştım… Cuma günü DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, havacılık muhabirleriyle bir araya geldi. Bu toplantıyı haber müdürümüz Süleyman Şen izledi ve tüm detaylarıyla Airkule sayfalarına taşıdı. Daha önce de yazmıştım, Genel Müdür Yıldırım’ın sektöre katkı sağlayacağına inananlardanım. Yıldırım’ın özellikle genel havacılık alanına olan yaklaşımı ve heyecanı beni umutlandırıyor. Türkiye’nin çok önemli eksikliklerinin bulunduğu bu alanda atılacak her adıma destek vermek gerekiyor.
Genel Müdür Yıldırım’ın bu yönde ilk adımı, geçen yıl düzenlenen ve oldukça geniş bir katılımın sağlandığı “Genel Havacılık Forumu” olmuştu. Forumda eğitim ve sportif amaçlı faaliyetler, hava taksi ve benzeri faaliyetleri kapsayan genel havacılığın sorunları masaya yatırılmıştı. Yıldırım’ın Cuma günü yaptığı açıklamalara bakılırsa, DHMİ bu alanda boş durmuyor ki, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın onayı ile sınırları içerisinde havalimanı bulunmayan Türkiye’nin tüm vilayetlerine kısa pisti olan küçük meydanlar yapılması için çalışma başlatılmış. Yıldırım, bu çalışmaları “Türkiye’mizin birçok vilayetinde, genel havacılığa hizmet edecek nispeten kısa pisti ve ufak terminal binası olan küçük meydanları hızla devreye alacağız. Bunlar yaygınlaştırılacak” sözleriyle özetledi. Küçük meydanlar ilk etapta başta Marmara, Trakya Bölgesi, İstanbul, Ege, Akdeniz ve kısmen Karadeniz’de yapılacak. Kararın ve bundan sonra atılacak adımların kesinlikle desteklenmesi gerekiyor. Sonuçta genel havacılık faaliyetlerinin yaygınlaşmasının havacılığımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.
Aydınlık günler dileğiyle.