İşin sırrı istikrarda…
Eğer işinizi özenle ve severek yapıyorsanız başarı için en önemli adımı atmışsınız. Bundan sonrası için hedefiniz, başarıyı sürdürülebilir kılmak, yani istikrardır. Bence Atlasglobal’in “4 yıldızlı havayolu” seçilmesinin ardında yatan gerçek, işte bu “istikrar” anlayışı… Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un Skytrax ödülünü almadan önce yaptığı konuşma da, ‘istikrar’ meselesini ne kadar önemsediğini vurguluyordu. Ürün ve hizmet kalitesi açısından Avrupa’da birçok havayolu şirketinin standardını aştıklarını söyleyen Ersoy, Atlasglobal’de çoğu havayolunun yaptığı gibi 3’lü koltuklardan birini boş bırakarak business class uygulaması olmadığını, uçaklarının gerçek “business class” konfigürasyonuyla 2x2 koltuklarla uçtuğunu, ekonomide ise koltuk aralarının 77 cm. olduğunu ifade etti. Amaçlarının, tüm ürün-hizmet kalitesinde ve kabin ekibi performansında istikrar göstermek olduğunu belirten Ersoy, konuşmasında Atlasglobal’de istikrarı sağlama yolunda sürdürülen bir uygulamayı anlattı: Yapılan her uçuşun ardından uçağın farklı bölümlerinde yolculuk eden 5 misafirimiz telefonla aranıyor ve kendilerinden ürün, hizmet ve ekip performansına ilişkin not vermeleri isteniyor. Eğer 5 misafirimizin hepsi tam puan vermişse, o seferde görev alan tüm ekip bonus kazanıyor. Bonuslar, kimi zaman ekibin maaşının yüzde 80’ini buluyor.
Böyle olunca da, müşteri memnuniyeti ve takdir kazanılıyor, 4 yıldız takılıyor demek ki…
Dolayısıyla Skytrax tarafından “4 yıldızlı havayolu” seçilerek Türk havacılığına önemli bir katkı sağlayan ve daha ilk denetlemede tam not alarak bir “ilk”i gerçekleştiren Atlasglobal çalışanlarını ve yönetimini tebrik ediyorum.
TSK’ya dönen pilotlar
Haber Müdürümüz Süleyman Şen’in özel haberi, 220 PİLOT HAVA KUVVETLERİNE DÖNÜYOR başlığıyla Airkule’de yer almıştı. Habere göre Türk Hava Kuvvetleri’nde pilot açığının kapatılması için önce FETÖ kumpası ile emekliliğe zorlanan savaş pilotlarının TSK’ya dönüşü sağlandı. Ancak açık kapanmayınca ağustosta çıkarılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bir kısmı FETÖ nedeniyle uzaklaştırılan 220 pilotun Hava Kuvvetleri'ne dönüş olanağı sağlandı. 220 pilotun, kasım sonu, 2018 mayıs ve kasım aylarında 1 yıla yayılacak şekilde 3 parti halinde silahlı kuvvetlere geri dönüşleri kesinleşti. TSK’ya dönen pilotların özlük ve sosyal hakları da söz konusu KHK ile belirlendi ancak bu konuda bazı anlaşılmayan noktalar olduğu da söyleniyor. Tekrar hatırlatmakta fayda var; Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) ve Pilotlar Vakfı, Hava Kuvvetleri’ne dönen pilotların sivil havayolu şirketlerinde görev yaptıkları döneme ait çalışmaları konusunda kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için yardımcı oluyor.
Aydınlık günler dileğiyle…