iga-2024-3
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
27 Kasım 2012 Salı - 15:59

THY HOSTESİ KONVOYU MU SIKIŞTIRDI

Türk Hava Yolları’ndan çalışan kabin memuru Merve Türkmen, Balyoz Davası’na bakan mahkeme heyetinin bulunduğu konvoyun önüne geçmeye çalışınca kaza tehlikesi atlatıldı.

THY HOSTESİ KONVOYU MU SIKIŞTIRDI
teror tusas

BalyozDavası'nın gerekçeli kararını yazmak için Silivri Cezaevi'nde bulunan çalışma odasına gelen Başkan Ömer Diken'in de aralarında bulunduğu mahkeme heyeti, bir kadın sürücünün otoyolda araç konvoyunun önüne geçmeye çalışması nedeniyle kaza tehlikesi atlattı.

 

Koruma polisleri tarafından durdurulan şüpheli araçtan, THY'de kabin memuru olarak çalışan 26 yaşındaki Merve Türkmen çıktı. Gözaltına alınan genç kız, "Tekirdağ'a gidecektim, ailemin yanına. Ama onlar aracı sıkıştırdığımı düşündüler. 'Bomba atacakmışım, aracı patlatacakmışım' diye düşündükleri için arabamı durduruyorlar" diyerek tepki gösterdi.

 

Merve Türkmen hakkında TCK'nın "trafikte genel güvenliğin tehlikeye sokulması" maddesi konusunda hakkında yasal işlem başlatıldı.

 

Edinilen bilgiye göre, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Diken ve diğer üye hakimler, "Balyoz Davası'nın gerekçeli kararını yazmak için TEM Otoyolundan korumalı araçlarıyla konvoy eşliğinde mahkeme kaleminin bulunduğu Silivri Cezaevi'ne gelirken, kadın sürücünün kullandığı özel bir otomobil konvoya yaklaştı. Başkan Diken'in aracının önündeki trafik ekibi ve arkasında özel hareket polislerin bulunduğu araçtaki görevliler, 34 DT 2847 plakalı araçtaki kadın sürücüyü uzaklaşması konusunda uyardı. Görevliler, yine aynı şekilde 160 kilometre hızlı bir şekilde giderken aracını konvoyun üzerine kırarak, kaza tehlikesine neden olan kadın sürücüye durmasını söyledi. Ancak emniyet şeridinden gitmeye çalışan sürücü, Kınalı gişelerinden geçtikten sonra tekrar Başkan Diken'in bulunduğu araca doğru otomobilini kırdı. Bunun üzerine etrafı sarılarak durdurulan şüpheli otomobilden, 26 yaşındaki Merve Türkmen çıktı. 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, kadın sürücü hakkında trafik cezası kesilmesi ve TCK'nın "trafikte genel güvenliğin tehlikeye sokulması" maddesi konusunda hakkında işlem yapılması için talimat verdi. Türkmen'i gözaltına alan koruma polisleri, genç kızı aracıyla birlikte bir kilometre mesafedeki cezaevi içine getirdi. Kadın sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

 

GENÇ KIZ TEPKİ GÖSTERDİ

Türkmen, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin içinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gözaltına alınmasına tepki gösteren Tükmen, Türk Hava Yolları'nda (THY) kabin memuru olarak çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

"Olay, Kınalı gişelerinin öncesi ve sonrasında oldu. Onlar soldan 130'la gidiyorlardı. Ben de 160'a çıktım. Onları geçmek istedim. Geçmek istediğim için de sinyal verdim. Sağdan, HGS'den geçip dümdüz 800 metre sonra sağa dönüp Tekirdağ'a gidecektim, ailemin yanına. Ama onlar, kendilerini sıkıştırdığımı düşündüler. Adli yönden hiçbir suçum olmamasına rağmen 'bomba atacakmışım, aracı patlatacakmışım' diye düşündükleri için arabamı durduruyorlar. Suçlamadan dolayı asıl ben mağdur durumdayım. Tek başınayım ve tek kişiyim. Konvoydaki insanların şikayet etmesi üzerine hakkımda işlem yapıldı. Seyir halindeyken kapılarını açtılar. Ben biraz yavaşladım. Ondan sonra da önüme kırıp kapattılar. 'Ehliyet, ruhsat' dediler. Dedim ki ‘sen kim oluyorsun'. Kimliğini gösterdi. Ben zaten farkında değildim. ‘Bizimle buraya geliyorsun' dedi. Hakim bey ile görüştüm. O, benden özür beklemiş. Ben de dedim ki ‘Yapmadığım bir şey için sizden özür dileyemem.' Ben evime gidiyordum. Böyle bir şey yok. Kabul etmedim. Bunun üzerine 'gerekli işlemleri yapın' dedi. 26 yaşındayım, tek başınayım. 50 tane adam bana eşlik ederekten buraya getiriyor, hiçbir şekilde bırakmıyor" diye konuştu.

 

OLAYI YAKINLARINA ANLATTI

Bir süre Silivri Cezaevi'nde bekletilen Türkmen, cep telefonuyla olayı babası Ali Türkmen'e anlattı. Genç kız, telefonda babası Ali Türkmen'e "Jandarma geldi, tutanağa bakıyor. Ben zaten tutanağı imzalamadım. Tutanakta yanlış ifadeler var. Yok, sinyal vermemişim. Ben sinyal verdim. Ani şekilde onların önüne çıkmışım. Hayır, öyle bir şey yok. Sinyalli bir şekilde, normal seyir halinde gidiyordum. O yüzden ben de imzalamadım. İtiraz ettim. Jandarma geldi, bakalım şimdi ne olacak" dedi.

 

Daha sonra Merve Türkmen, jandarma görevlileri tarafından ifadesine başvurulmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

 

DİKEN: 2 DEFA CİDDİ KAZA ATLATTIK

Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Mahkeme Başkanı Ömer Diken, Balyoz Davası'nda ve BDP milletvekili Sebahat Tuncel davasında cezaların verilmesinin ardından güvenlik güvenlik tedbirleri artırıldığını söyledi. Diken, şöyle konuştu:

"Basit bir tamir işi için gelen tamirci bile lojmanlara girdiğinde gideceği eve polis nezaretinde götürülüyor. Bizim makam araçları basit anlamda bir makam aracı değildir. Ciddi anlamda kişilerin güvenliğini sağlamak amaçlıdır. 2 defa ciddi kaza atlattık. Makam aracıyla bile giderken aşırı hız yapılmaması konusunda sık sık kendi ekibimi uyarırım. Otobanda 120 kilometrenin geçilmemesini isterim. Ekibimde bulunanlara, trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunmamaları ve aşırı sürat yapmamaları yönünde talimat veririm. Bizim durumumuz gereği de konvoy dışında bir araç ile uzun süre yan yana gitmeyiz. Görevliler, uyarırlar."

 

Aracın durdurulmasından sonra Merve Türkmen'in görevliler tarafından yanına getirildiğini belirten Diken, " 'Bizim de çoluk çocuğumuz var' dedim. Onun da 'Neyse cezası öderim' şeklinde açıklaması oldu. Ben de 'Özür dilemeniz gerekirken neden böyle davranıyorsunuz?' dedim. Sonra da görevlilere gereğini yapmalarını söyledim" diye konuştu.

Hurriyet.com.tr

 

 
ABD'DEN MÜTHİŞ RUSYA İDDİASI
 
HAVAYOLU HARCAMALARI EN ÖNDE
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Ocak 2013 Perşembe 15:23

ehliyet ruhsat? sen kim oluyorsun? ozur mozur dilemem! ozguven tavan yapmis valla. Boyle insanlar yukselir zaten.

Yorumu oyla      0      0  
eminim!!! 24 Ocak 2013 Perşembe 14:05

eminim ki konvoy daki korumaların ve trafik polislerinin hiç suçu yoktur tıpkı her yerde ve her zaman olduğu gibi !!!!!!!!! 2013 senesinde ülkemde ne rezillikler oluyor ayıp be... birileri bu koruma ve onların yarattıkları trafik ve yol terörüne bir son versin artıkkkkk...

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 23 Ocak 2013 Çarşamba 19:04

Yaşanan olaya bir bütün olarak bakmak yerine, zayıf olanı suçlamak ve devleti kutsamak ne kolay değil mi? Hele bir yorum var ki, 'bu kız thy de çalıştığını söyleyip, koskocaman bir savcıya saygısızlık yaptığı için işten kovulmalıymış!' Bu nasıl bir infazdır? Üstelik kim oluyor da bu önermeyi yapabiliyor anlamak güç. Bu yorumcunun 'kulağını çekmek gerek. 'THY de çalıştığını sanırım kendisinin zarar verme ihtimali olmadığını anlatmaya çalışmak için belirtmiş olmalı. Varsa bir suçu elbette cezasını çekmeli ancak, savcı efendi bir genç kızı hoş görerek ve nasihat ederek işi tatlıya bağlasa ne kaybedilirdi?

Yorumu oyla      0      0  
özrü kabahatinden beter 23 Ocak 2013 Çarşamba 14:34

bu kız oldukça ukala özür dilemesi gerektiği yerde thy de çalışıyorum diyor. koskoca savcıdan özür dilemeyen uçakta yolcuya nasıl davranır kim bilir. En güzeli ehliyetini alsınlar aklı başına gelsin. ki gelmez işten de uzaklaştırılması lazım thy nin adını kullandığı için. bir de zekasına bakmak lazım bi eksiklik var....

Yorumu oyla      0      1  
bayan düşmanı 30 Kasım 2012 Cuma 07:47

Trafikte artık yeni magandalar var, maalesef bunlar bayan sürücüler. Hız yapıyorlar, önünüze kırıyorlar ve burası çok önemli HERZAMAN HAKLILAR....

Yorumu oyla      0      0  
!!!!!!...... 28 Kasım 2012 Çarşamba 19:58

Allah hanımkızımızı ailesine bağışlamış. Büyük geçmiş olsun.

Yorumu oyla      0      0  
ikilemler 28 Kasım 2012 Çarşamba 19:50

Bomba atacağı patlatacağı ihtimali varsa neden cezaevine götürülmüş!Maazallah. yok eğer trafik ihlali olduğundan emin olunmuş ise neden yine cezaevine götürülmüş.

Yorumu oyla      0      0  
simülatör 28 Kasım 2012 Çarşamba 19:45

Bundan sonra karayolları sürücülerinede simülatör eğitimleri versinler.

Yorumu oyla      0      0  
.................. 28 Kasım 2012 Çarşamba 18:13

Otobanda 60- 90- 120 km ile giden bir araç konvoyu bir şekilde yakalar. yakalayıncada uzaklaş denirse uzaklaşır.....

Yorumu oyla      0      0  
yanıt lütfen 28 Kasım 2012 Çarşamba 18:05

OTOBANDA Konvoya tesadüf etmiş bir araç o anda polisin "uzaklaş" uyarısı ile ne yapar .....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YETKİ TESPİTİ HAVA-İŞ’E TEBLİĞ EDİLDİ
THY A.O. 24.Dönem TİS için yetki tespiti Bakanlıkça sendikaya tebliği edildi
ANKARALILAR THY’DEN NE İSTEDİ
Ankaralı işadamları Türk Hava Yolları'ndan hangi istekte bulundu? Bir tık ötede...
AMATÖR HAVACILIK MASAYA YATIRILIYOR
Türkiye’deki amatör havacılığın durumu Samsun'da düzenlenecek Amatör ...
 
BOEING'TEN TAZMİNAT İSTİYOR
THY, Şanghay-İstanbul uçuşunda kabin basıncı düşen ve filoya geçen yıl ...
THY YENİ UÇAKLARI SUKUK’LA ALACAK
Türk Hava Yolları yeni uçakları 'sukuk' modeliyle finanse edebilir
HİNDİSTAN’A ÇELEBİ KATKISI
Hindistan ve Türkiye hava kargo zirvesini buluşturan 39. ACAAI Annual ...
 
ÇELEBİ'NİN FRANKFURT KARARI
Çelebi, Frankfurt Havalimanı'nda yer hizmetleri sağlayacak firmaların ...
‘BEYAZ FİL’ TEHLİKESİ
Avusturyalı Erste Bank’tan İstanbul’a yapılacak 3’üncü havalimanı için önemli uyarı…
UÇAKTAKİ O ANLAR KAMERADA
İşte kabin basıncının düşmesi sonucu oksijen maskelerinin açıldığı THY’nin ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVACILIK ŞİİRLERİ-III
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
HAVACILIKTA YAPAY ZEKÂLAR
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
VOEPASS ATR-72 KAZASI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAV'DA YARATICI GİRİŞİMLERE FIRSAT
İKİ UÇAK HAVADA ÇARPIŞTI
15 YURTTAŞIMIZ TABURCU OLDU
5 DAKİKADA UZAY
İRAN'A TÜM UÇUŞLAR DURDU
TEKNOLOJİ KAPTANLARINA ÖDÜL
TUSAŞ STANDINI ZİYARET
20 YILDA 45 BİN UÇAK TESLİMATI
TUSAŞ STANDINA TAZİYE ZİYARETİ
İSG'DEN YOLCULARA ÖNEMLİ UYARI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
24 / 28 °C 24 / 30 °C 23 / 29 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •United Airlines
  •Singapur Havayolları
  •Temel Kotil
  •tasarım