Avrupa Birliği, aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu bazı şirketleri fiyat politikaları konusunda sert bir şekilde uyarmıştı. Uyarının konusu bu şirketlerin duyurdukları fiyatlarla tüketicinin bilet için ödediği fiyat arasında tüketici aleyhine önemli fark bulunması. AB Komisyonu’nun Tüketicinin Korunmasından Sorumlu Üyesi Meglena Kuneva, havayolu şirketlerinin internet sitelerinin AB’nin tüketicinin korunmasıyla ilgili standartlarına uyup uymadıklarının 14 maddelik bir listeyle kontrol edildiğini söylemişti. Kuneva, standartlara uymayan şirketler arasında Aeroflot, Air Baltic, Emirates, MyAir, Northwest, Olympic Airlines, Royal Air Maroc, Türk Hava Yolları ve Wingjet’in bulunduğunu açıklamıştı.
THY UYARIYI DİKKATE ALDI
AB Komisyonu’nun bu uyarısı THY’yi hemen harekete geçirdi. Vakit kaybetmeyen Türk Hava Yolları, istenen değişikliğin sistem üzerinde düzenlenmesi zaman aldığı için böyle bir gecikme yaşandığını, üzerinde çalışıldığını, sistemde düzeltme tamamlandığında uyumlu hale geleceğini AB’ye bildirdi.
Havayolu şirketlerinin internet siteleri aracılığıyla yaptıkları bilet satışlarını gözetim altına alan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, “şeffaf bilet fiyatı” uygulanmasını ve tüketicilerin kandırılmamasını istiyor. Sorunları olduğu belirlenen, ancak bunları gideren ya da giderme yönünde adım atan şirketler arasında Pegasus Airlines ve Kıbrıs Türk Hava Yolları da yer alıyor.