iga-2024-3
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
16 Nisan 2008 Çarşamba - 00:10

THY DÜNYAYA PİLOT YETİŞTİRECEK

Türk Hava Yolları ile Anadolu Üniversitesi, pilot ve kabin personeli yetiştirme anlaşması imzaladı. Artık pilotlar, 12 aylık okul eğitiminin ardından THY veya farklı bir şirketten yeni bir kurs almadan, 6 ay içinde pilot olarak uçabilecekler.

THY DÜNYAYA PİLOT YETİŞTİRECEK
Losev-11

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen imza törenine Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, THY Genel Müdürü Temel Kotil, AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AÜ'nün Türk Sivil Havacılığı'na 22 yıldır hizmet verdiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Türkiye'nin göz bebeği konumundaki THY ile birlikte eğitim işbirliğine gitmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Sivil Havacılığın en önemli darboğazlarından birisinin personel olduğuna işaret eden Prof. Dr. Sürmeli, bu işbirliği anlaşmasının bu bağlamda büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Çünkü Sivil Havacılıkta personel çok pahalı ve eğitimlidir. Bu bakımdan var olan olanaklarımızı hem bu darboğazı açmak için hem de ülkemizin yanı sıra civar tüm ülkeler ve hatta Avrupa'ya yönelik yararlı olacağına düşündüğümüz bir işbirliği olacaktır. Bu işbirliği ile darboğazlardan birini oluşturan pilot ve kabin memuru sıkıntısı ortadan kalkacaktır" dedi.

AÜ olarak temel eğitim konusunda Türkiye de tek olduklarını ifade eden Prof. Dr. Sürmeli, söz konusu eğitim projesinin Sivil Havacılıkta önemli bir adım olduğunun altını çizerek, "Ama bunun yanında bizim yaptıracağımız temel eğitimin devamında tip eğitimi vardır. Bunda ülkemizde yegâne kuruluşta THY’dır. İşte bu iki kabiliyeti bir araya getirerek Maliye Bakanımızın önderliğinde eğitim projesini başlatıyoruz" diye konuştu.

 

ANLAŞMA TÜRKİYE'DE İLK

 

THY Genel Müdürü Temel Kotil de, iki kurum arasında yapılan eğitim anlaşmasının Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydetti. Anadolu Üniversitesi'nin, kendileri için çok değerli, kaynak ve eleman yetiştiren bir yer olduğunu vurgulayan Kotil, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Buradan mezun olan öğrenci gerek pilotaj, gerek diğer konularda, bizim gibi şirketlerden tekrardan eğitimden geçtikten sonra kokpitte pilot olarak uçabiliyor. Bu protokolle yalnızca THY için değil, bütün dünyaya hizmet veren bir zincir kurulacak. Burada 12 aylık bir eğitim sonrasında 6 ayda THY’nda tip sertifikası ve pilot olarak uçabilecek insan kaynağı oluşmuş olacak. Yatırımcılar bize soruyorlar ‘THY insan kaynağı açısından bu büyümeyi nasıl devam ettirecek’ diye. Biz de diyoruz ki ’Eskişehir'de kocaman bir okulumuz var. Bu kaynakla büyümeye devam edeceğiz’."

Anlaşma sonrası yetişecek olan pilotların yalnız THY'ye değil, bütüne hizmet vereceğini ifade eden Kotil, "Heyecan verecek bir durum. Olay yalnızca THY değil bütün dünyaya pilot yetiştirme olacak. Ara bir eğitime gerek olmayacak. Türkiye uçuşla ilgili eğitim, endüstri haline gelecek, artık para kazanan bir sektör halini alacak" açıklamasını yaptı.

 

UNAKITAN: ESKİŞEHİR'İ DÜNYA MARKASI YAPACAĞIZ

 

Her iki kuruma da Türkiye için önemli bir projeye imza attıkları için teşekkür eden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, olayın Eskişehir'de gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Eskişehir'de yetişen pilotların dünyanın her yerine yayılacağının altını çizen Unakıtan, "Eskişehir'i dünya markası yapacağız derken, bu da onlardan bir tanesi. Eskişehir'i cazibe merkezi haline getirme düşüncelerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Bunu hep beraber yaşayacağız" dedi.

Unakıtan, söz konusu proje için Maliye'den ek bir bütçe verilmeyeceğini belirterek, "Bunun için THY'nin gerekli bütçesi var. Proje hemen başlayacak" ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından pilot ve kabin görevlisi yetiştirme anlaşması Sürmeli ile Kotil arasında imzalandı.

 

 

 
60 YOLCU ÖLDÜ
 
KONGO'DAKİ UÇAK KAZASI
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fethi 19 Şubat 2013 Salı 15:53

Arkadaslar, pilot olacak kisi once ingilizce bilmelidir ki uluslararasi ucabilsin. Zira 12 ayda ne pilotluk ogrenilir ne de ingilizce.

Yorumu oyla      0      0  
Ergün 3 Nisan 2009 Cuma 12:48

Bir TÜRK olarak ,sahzen gurur duyuyorum bu aciklamalari duyunca. Ama okuyorum ki Türkiyenin Ve THY NIN Büyümezinden rahatziz olan arkadaslar var, Anlamakta güclük cekiyorum neymis.. AB de gecerli deyilmis.... bol keseden atiyormus... Pilotaj hatayimis.. Askeriyeden gelen Pilotlar Son teknoloji egitilmiyormüs gecin bunlari gecin... THY rinda son model Ucak Zimulatörler var her ülkede yok ve oo Askerden gelen Pilotlari O Son Model Zimülatörlerde eyitiliyor. Agzi olan konusuyor.

Yorumu oyla      0      0  
Erkan 3 Nisan 2009 Cuma 01:08

Temel Bey önce Amsterdam Kazasini bi arastirsin, cünkü herkes pilotaj hata diyor, pilotlar Askeriyeden geldigi icin son teknolojiyle ilgili yeteri kadar egitimlimi, sonra dünyaya pilot yetistirelim

Yorumu oyla      0      0  
Arzuhan Cengiz 4 Mart 2009 Çarşamba 11:43

12 aylık eğitim yetkinliklerin pekişmesi için yeterli bir süre değil. 12 ay demek "pilotlar hatta uçmayı öğrenecek" demektir. Bundan 10 sene önce Anadolu Üniversitesi'nin sivil havacılık bölümlerini zor zar kabul ettiniz ki çocuklar 4 yıllık eğitim almıştı. Meslek sahibi edindirmekten bahsediyorsunuz. Muhasebe sekreterlik kursları bile 1 yıl sürüyor. Amerika'da 1 yılda pilot olanları da sorgulamalısınız değil ki benzer bir sistemi uygulamak.

Yorumu oyla      0      0  
sivil 13 Eylül 2008 Cumartesi 

sivil mentalite her alanda olduğu gibi havacılık alanında da yerini alacaktır. Gelişen teknoloji ve bilgi birikimi kimilerinin uzun seneler ve uzun uçuşlar sonucu elde ettiklerini daha kısa sürelerde daha etkin bir şekilde elde etmesini sağlamaktadır. Bu gelişimi takdir etmek gerekir.

Yorumu oyla      0      0  
tk li 12 Eylül 2008 Cuma 

Temel Kotil Turkiye'ye degil, Dunya'ya pilot yetistirecegiz diyor, bilmiyor galiba, lisanslar Avrupa'da dahi kabul edilmiyor, gecerli degil. O ulkenin CAA dan bir takim seyler yapmasi gerekli. Ya diger ulkelerde calisma musaadesi? Atiyor bol keseden iste, Ucak Muhendisi ya, genel mudur ya,,

Yorumu oyla      0      0  
ombusman 29 Mayıs 2008 Perşembe 

sivil havacilik okulunu bitirdiniz ya helal olsun size okuldan mezun teknisyen lisans sahibinolamayacak torpilli parali adamlar 1 2 yilda pilot olacaklar afferin size

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OPET JET YAKIT SATIŞINA BAŞLIYOR
2008 yılında 6 milyar dolarlık ciro hedefleyen Türkiye'nin 3. büyük akaryakıt ...
AHL'DE KUŞ UÇURTULMUYOR
Atatürk Havalimanı’nda bugün olağanüstü önlemler alındı. Normal günlerde ...
A380 İLK SEFERİNDE
Dünyanın en büyük yolçu uçağı Airbus A380, Singapur'dan Avustralya'nın Sidney kentine hareket etti.
 
TALPA'DAN 20 BİN YTL
Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası’na Türkiye Hava Yolları ...
DÜNYANIN EN İYİSİ OLACAĞIZ
Atatürk Havalimanı’nda sağlık hizmetlerini yürüten Port Clinic, 2008 yılı ...
ULUSOY: BUNLARI HAYAL EDEMİYORDUK
TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Pegasus Havayolları’nın iftar davetinde ...
 
ATATÜRK HAVALİMANI’NA YENİ KULE
Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 30 yıldan beri aralıksız hizmet veren ...
ONUR AİR İLE SICAK BİR İFTAR YEMEĞİ
Onur Havayolları her yıl basınla iftarda buluşma geleneğini bu yıl da sürdürdü.
MY TECHNIC'TEN EĞİTİME DESTEK
Kayseri Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Türkiye’nin ...
 
İbrahim Köktener
PEGASUS’UN FARKI
İbrahim Köktener
Engin Aksüt
KOKPİTTE TEK PİLOT
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
HAVACILIK ŞİİRLERİ-III
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
HAVACILIKTA YAPAY ZEKÂLAR
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA'DA ÜCRETSİZ İNTERNET İŞ BİRLİĞİ
KOALİSYONUN İLK HAVAYOLU
KAR ALTINDA KORE
İFLAS EDİYORLAR
İSG CEO'SU İSTİFA ETTİ
THY'DE SEFER İPTALİ
İGA'DA 'ELBİSE-İ HÜMAYUN'
THY'DE 'YÜZ TANIMA' SİSTEMİ
CARGOJET UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI
THY'NİN YENİ SEYAHAT SETİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
24 / 28 °C 24 / 30 °C 23 / 29 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •seyahat
  •American Airlines
  •yolcu
  •NASA
  •Baykar