Havalimanı Yönetiminde Mükemmelliği Aramak - SEAM programı kapsamında dünyanın önde gelen havalimanlarında çalışan 30’dan fazla profesyoneli İstanbul’da ağırladı.
TAV Havalimanları’nın eğitim ve danışmanlık markası TAV Akademi, hayata geçirdiği yeni eğitim programıyla dünyanın önde gelen havalimanı işletmecilerini İstanbul Atatürk Havalimanı TAV Yönetim Binası’nda ağırladı. Havalimanı Yönetiminde Mükemmelliği Aramak - SEAM (Searching Excellence in Airport Management) programı kapsamında TAV’ın yanı sıra Fransa’dan Aeroports de Paris (ADP), Hollanda’dan Schiphol ve Güney Kore’den Incheon şirketlerinin orta ve üst düzey yöneticileri sektörün bugün ve gelecekteki trendleri hakkında bilgi alma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatına sahip oldular.
17 ÜLKE 70 HAVALİMANI
TAV Havalimanları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Öker “TAV olarak bugün hizmet ve ürünlerimizle 17 ülkede 70 havalimanında varız. Küresel bir firma olarak havalimanı tasarım, finansman, inşaat ve işletmesinde sahip olduğumuz bilgi ve deneyimi TAV Akademi sayesinde yurt içi ve yurt dışında sektör profesyonelleriyle paylaşma imkanı buluyoruz. Yeni eğitim programımız SEAM ile havalimanı işletmeciliğinde gelecek trendlerinin analizinden stratejilere, paydaşlarla ilişkilerden vaka çalışmalarına çok boyutlu bir eğitim sunuyoruz. Fransa, Hollanda ve Güney Kore’nin lider havalimanı işletmecileriyle birikimimizi paylaşmak bizler için gurur verici. Sivil havacılığın küresel ölçekteki çatı örgütü ICAO tarafından onaylı eğitim merkezi olan TAV Akademi’nin küresel bir eğitim merkezi haline gelmesi yolundaki bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
TAV Akademi Genel Müdürü Barış Müstecaplıoğlu, TAV Akademi Proje Koordinatörü Candemir Akyıldız, Havaş İş Geliştirme Müdürü Erdost Erden, Havaş Hukuk Müşaviri Selçuk Cogen’in eğitmenler arasında yer aldığı programa Kocaeli Üniversitesi Havacılık Okulu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erhan Bütün ve İzmir Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Emin Akçaoğlu da konuk konuşmacı olarak katkı sağladı. Üç gün süren eğitim boyunca havacılık sektörünün trendleri, paydaşların beklentileri, iyi uygulama örnekleri gibi çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirildi. Ayrıca, Atatürk Havalimanı’na ziyaret gezisi düzenlendi.
TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV Akademi, çalışanların grup içi eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2006 yılında kuruldu. Yılda 14 binden fazla katılımcıya sınıf içi eğitim, 18 bini aşkın çalışana ise e-öğrenme ile ulaşıyor. 2014’te Milli Eğitim Bakanlığı onayı alarak kurumsal akademiler arasında öne çıkan TAV Akademi, 2015 yılında da hem Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) hem de dünya sivil havacılığının çatı kuruluşu olan Birleşmiş Milletler’in oluşturmuş olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı‘nın (ICAO) onaylı eğitim kurumları arasına girdi. TAV Akademi, ICAO TRAINAIR Plus Programı’nın 16. özel eğitim kurumu olarak dünyada geçerliliği kabul edilen havacılık eğitimleri düzenlemeye başladı. 2010 yılından beri Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI) dünyadaki 15 küresel eğitim merkezinden biri olarak her yıl havalimanı işletmeciliğine yönelik eğitimler organize ediyor. TAV Akademi ayrıca, TAV Aviation Minds markasıyla Suudi Arabistan, Çin, Gürcistan gibi TAV Grubu’nun işletmediği havalimanlarına da eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyor.