Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2010 Faaliyet Raporu’na göre Türkiye’de sivil havacılık sektörü hızla büyüyor.
Küreselleşmeyle birlikte dünyadaki ticaret hacminin hızla artması, ulaşım sektörünü bugün dünya ekonomisinin en önemli unsurlarından biri haline getirdi. Bu gelişmelerin ışığında, karayolları yıllık yüzde 7.6, demiryolu taşımacılığı yıllık yüzde 2, deniz yolu yüzde 5 oranında yükselirken, hava taşımacılığındaki talep yıllık yüzde 16’dan fazla arttı. Sivil havacılık sektörü 12 milyar doları yakalarken, yolcu sayısı da 50.5 milyona ulaştı.
46 havaalanı oldu
Talepteki artışla önceden atıl durumda olan Balıkesir-Körfez, Bursa-Yenişehir, Çanakkale ve Siirt havaalanlarının aktif hale gelmesi sağlanarak, yeterli yolcu talebi olmadığından işletmeye kapatılan Sivas Nuri Demirağ, Tokat, Uşak, Balıkesir Merkez, Zonguldak-Çaycuma, Sinop havaalanları yeniden işletmeye açıldı.
Şanlıurfa GAP, Hatay, Amasya-Merzifon, Antalya-Gazipaşa ve Gökçeada havaalanları ise mevcutlara ilave olarak sivil havacılık sektörüne kazandırıldı. Böylece Türkiye’de mevcut 67 havaalanından sivil hava ulaşımına yönelik kullanılan havaalanı sayısı 46’ya yükseldi.
Hürriyet