Eğer bu ihtimal doğruysa, uçak olması gereken güzergahından yüzlerce kilometre uzakta seyrediyordu. Bu da enkazın yanlış yerde aranıyor olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.
Wall Street Journal gazetesinin haberine göre havacılık uzmanları ve ulusal güvenlik yetkilileri, Boeing 777'deki izleme programının uçaktan yere gönderdiği bilgilere dayanarak uçağın toplamda beş saat uçtuğunu tespit etti. Bu da uçuştan yaklaşık bir saat sonra radardan kaybolan uçağın, bu andan itibaren dört saat daha uçtuğu gerçeğini ortaya çıkarıyor. Ancak bu süre içinde ne olduğu ve uçağın içindeki 239 kişinin akıbeti hala bilinmiyor.
ÇİN'İN UYDU GÖRÜNTÜLERİNDEN SONUÇ ÇIKMADI
Öte yandan altı gündür kayıp olan uçağın yerini tespit etmek için Çin, uydu görüntülerini yayımladı. Görüntülerde, uçağın son görüldüğü noktanın 250 kilometre uzağında bir nesne fark ediliyor. Ancak Vietnam ve Malezya makamları, bahsi geçen yerde enkazın bulunamadığını duyurdu.
HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE UYARI
Bu gelişmelerin yanı sıra bugünkü İngiliz Times gazetesinde çıkan bir haber de kafaları karıştırdı. Habere göre Amerikan Federal Sivil Havacılık Kurumu bundan altı ay önce havayolu şirketlerine "Boeing 777 tipi uçakların uydu iletişim anteninin altındaki gövde kaplamalarında oluşan paslanma ve çatlakları 9 Nisan'a kadar tespit etme ve giderme" uyarısı yapmıştı. Buna göre Amerikan kurumu, söz konusu arızaların giderilmemesi haline kabin basıncında ani düşüşlerin yaşanabileceğini ve uçağın gövdesinde yapısal bütünlüğün bozulabileceğini söylemişti. Haberde ayrıca bir havayolları şirketinin Boeing 777 tipi uçaklarından birinin gövdesinde 16 çatlak bulduğu ifade ediliyor. Malezya Havayolları'na ait uçağın kaybolmasına da bu arızanın neden olabileceği iddia ediliyor.