Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) Global Implementation Support Symposium 2022 (Küresel Uygulama Destek Sempozyumu, 28 Haziran-01 Temmuz tarihlerinde İstanbul gerçekleştirilecek.
İstanbul Hilton Bomonti Otel’de düzenlenecek sempozyumda 9 farklı oturumda, 60’ın üzerinde üst düzey konuşmacı yer alacak. Sempozyum için şu ana kadar 130 ülkeden 920’yi aşan katılımcının kaydı gerçekleştirildi.
Programa 10’a yakın Bakan, Büyükelçi ile birlikte, ICAO Bölge Direktörleri, Uluslararası Havacılık Kuruşlarının (EASA, Eurocontrol, IATA, ACI) Genel Müdür ve Başkanları, 40’dan fazla ülkenin Genel Müdürü ile çok sayıda üst düzey profesyonelin de aralarında olduğu 140 ülkeden 850’ün üzerinde davetli katılacak.
Söz konusu etkinlik kapsamında; · Havacılık Forumu (IWAF), · Küresel Havacılık İşbirliği Sempozyumu (GACS) ve · Küresel Havacılık Eğitimi/TRAINAIR PLUS Sempozyumu düzenlenecek.
ICAO’nun, havacılık otoritelerinin üst ve orta yöneticileri ve endüstri paydaşlarının bir araya gelerek küresel hava taşımacılığı için güvenli, emniyetli, sürdürülebilir ve verimli bir geleceği desteklemek için en iyi uygulamaların yanı sıra en son trendler ve yenilikler hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunmasının amaçlandığı sempozyuma Programa, tüm dünyadaki havacılık otoriteleri, ulusal ve uluslararası kuruluşlar, hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarının üst düzey yöneticileri ve profesyonelleri ile akademik kurumların temsilcilerinin katılması bekleniyor.
Ayrıca etkinlik, ICAO’nun Teknik İşbirliği Programı ve çeşitlendirilmiş ürün ve hizmet portföyünün, ihtiyaçları nasıl karşılayabileceği hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı da sunacak.
Oturumlar, havacılıkla ilgili sorunları vurgulamak ve ICAO ve ortak kuruluşlar tarafından sağlanan sivil havacılık kapasite geliştirme alanındaki girişimleri sunmak için belirli alanlara gerçekleşecektirOturumlar, tüm katılımcıların katılımını sağlamak için resmi sunumlar ve tartışmalardan oluşacaktır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılacağı sempozyumda, Türk sivil havacılık faaliyetleri hakkında bilgiler verilecek.
Kurumsal dönüşüm ve yazılım ekosisteminin ele alınacağı proğramda; Türkiye’nin havacılık teknolojisi faaliyetlerinde bir merkez haline gelmesi hedefi yönünde, uluslararası arenada özellikle de ICAO ve ECAC gibi uluslararası örgütlerde bilinirliğinin artırılması ile kültürel ve tarihi değerlerimizin vurgulanması bakımından önemli bir fırsat olacağı ifade edildi.