iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
12 Temmuz 2024 Cuma - 14:54

İGA'DA '15 TEMMUZ' SERGİSİ

İGA İstanbul Havalimanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü sergisi açıldı. İstanbul Havalimanı hava trafik kontrol kulesi 15 Temmuz akşamında Türk Bayrağı renklerine bürünecek

İGA DA  15 TEMMUZ  SERGİSİ
Losev-11

Millî değerlere sahip çıkmayı sürdüren İGA İstanbul Havalimanı, bu yıl da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü özel etkinliklerle anıyor. Havalimanı’nda Türk milletinin onurlu mücadelesini ve zaferini anlatan sergi 15 Temmuz Derneği ile birlikte açılırken, Hava Trafik Kontrol Kulesi de 15 Temmuz’da kırmızı-beyaz ışıklandırma ile Türk Bayrağı’nın renklerine bürünecek.

Dünyanın en önemli küresel aktarma merkezlerinden İGA İstanbul Havalimanı, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığını ve bağımsızlık mücadelesini simgeleyen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü özel etkinliklerle anıyor. Her yıl 15 Temmuz Derneği ile birlikte düzenlenen sergide; Türk milletinin iradesini ortaya koyarak demokrasiye nasıl sahip çıktığını ve vesayete nasıl geçit vermediğini, vatan ve millet sevdasını anlatan çok özel eserler yer alıyor. İGA İstanbul Havalimanı’nın Hava Trafik Kontrol Kulesi de özel bir ışıklandırma yöntemiyle Türk Bayrağı’nın renklerine bürünecek, Türk milletinin şanlı demokrasi zaferini simgeleyecek.

Sergideki açılış konuşmasında 15 Temmuz’da Türk milletinin yazdığı demokrasi destanını tüm dünyaya anlatmanın önemine değinen İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen şu ifadelerde bulundu:“Her yıl olduğu gibi 15 Temmuz sergisine İGA İstanbul Havalimanı olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. İGA Ailesi olarak bizler de çalışmalarımıza, ülkemizin değerlerine, demokrasiye ve bağımsızlığa olan bağlılığımızı sürdürüyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde her yıl özenle hazırlanan çeşitli etkinlikler düzenliyor, millî mücadele ve bağımsızlık ruhunu toplumsal hafızada canlı tutmak için çaba gösteriyoruz. Sergimiz; toplumsal sorumluluğumuzun, ülkemize ve milletimize olan bağlılığımızın ve elbette şehitlerimize duyduğumuz minnetimizin bir göstergesidir. O nedenle çok özeldir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için canını sakınmamış tüm gazi ve şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.” 

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen:

 “O gece, milletimiz; demokrasisine ve bağımsızlığına kasteden darbecilere karşı durdu. Tüm Türkiye Tek yürek olduk. Hainlere karşı direnerek, ülkemizin millî bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü koruduk. Bu cesur ve onurlu duruş, tarihte çok az örneği bulunan bir mücadele örneği olarak hafızalarımızda yer aldı. O gün canını hiçe sayarak sokakları, meydanları dolduranlar; millî bağımsızlığımızı ve ülkemizin varoluşunu hedefleyenleri yerle bir ettiler. 15 Temmuz’da sergilenen bu duruş, millî mücadele ruhunun bir yansımasıydı. Ve böylece, yalnızca içimizdeki hainlere değil, tüm dünyaya; emsali az olan demokrasi bilincinin, özgürlük ve bağımsızlığın Türk milletinin karakteri olduğunu gösterdik.” dedi.

Sergiye, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Doç. Dr.  İlker Haktankaçmaz da katılım sağladı. Serginin açılış töreninde konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, "15 Temmuz gecesi Amerikalı bir hainin ve onun destekçilerinin bu ülkenin geleceğine kastettiği bir gecedir.Yine 15 Temmuz gecesi bu ülkenin evlatlarının çıplak elleriyle,  bu milletin boğazından kısarak alınan tanklara, uçaklara ve bombalara karşı çıktığı, cumhurbaşkanımızın liderliğinde siper ettiği ve buna engel olduğu gecedir.Bir daha ülkemizin bu tür ihanetlerle ve böyle olaylarla karşılaşmamasını temenni ediyorum" dedi.

Serginin açılışında konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise şunları söyledi: 

“Hain kalkışmada, milletimiz hedef alındı, ülkemiz hedef alındı, demokrasimiz hedef alındı. 15 Temmuz’da Türkiye hem bir darbe girişimine hem bir dizi terör eylemine hem de bir işgal girişimine maruz kaldı. 15 Temmuz gecesi ve sabahında; milletimizin gücü, tankların, helikopterlerin ve uçakların gücünün önüne geçti. 15 Temmuz’da; vatanın birliği, milletin geleceği, devletin bağımsızlığı söz konusu olunca nasıl bir kader birliği içerisinde olduğumuzu dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Evet, ne yaparlarsa yapsınlar milletimizi bölemeyecekler, ülkemizi parçalayamayacaklar, ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanmasına mâni olamayacaklar. Güçlü ve büyük Türkiye, mazlumların umudu olmaya devam edecek.”

 

 
SAUDIA UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
 
POLONYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGA'DA '15 TEMMUZ' SERGİSİ
İGA İstanbul Havalimanı'nda "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Fotoğraf Sergisi açılacak
METEOR HEYECANI
Gökyüzünden süzülen ışık huzmesi, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, ...
ANADOLU'DAN DÜNYA ZİRVESİNE
TAV Havalimanları’nın yiyecek-içecek iştiraki BTA İcra Kurulu Başkanı ...
 
YÜRÜYEN MERDİVEN KAZASI
Diyarbakır Havalimanı'nda yürüyen merdiven kazasında 4 kişi yaralandı
GENEL KURUL ÖNCESİ TEKNE TURU
İGA İstanbul Havalimanı yöneticileri, yarın yapılacak olan “Avrupa Havalimanları ...
ZAM ERTELENİYOR MU
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketinde yer alan ve çok tartışılan ...
 
TÜHİD’TEN İGA'YA 4 ÖDÜL GELDİ
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği'nin 22. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler ...
BTA 6 ÖDÜL BİRDEN KAZANDI
BTA, dünyanın en prestijli ödül programı FAB Awards’tan altı ödülle döndü
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
TÜRKSAT 6A uydusunun gönderileceği tarih belli oldu
 
Engin Aksüt
BOEING TESLİMATLARINDA GECİKME
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ
İbrahim Köktener
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
HAVACILIKTA ŞEHİR EFSANELERİ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
DENEYSEL UÇAK TASARIMLARI VE ÖNCÜ MODELLER
Osman Gazi Baykal
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KAZANIN ÖN RAPORU YAYINLANDI
PEGASUS'TAN '10 KASIM' UÇUŞU
STARLINER DÜNYA'YA DÖNDÜ
IRAK 'AIRBUS' TERCİH ETTİ
ŞAMPİYONLAR İSTANBUL'DA
AIRBUS'TA AĞUSTOS RAKAMLARI
DOĞU AVRUPA KAMPANYASI
ASTEROİDİN DÜŞME ANI
TUSAŞ ÜRÜNLERİNE YOĞUN İLGİ
YENİ KOLTUKLAR A330'A AĞIR GELDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
24 / 28 °C 24 / 30 °C 23 / 29 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Rusya
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •almanya
  •salgın