İki kadın girişimcinin havayolu sektöründe yerli yazılımla başlattığı ve bugün küresel bir başarı hikayesine dönüşen Hitit, 25. yılını kutluyor. Tamamı yerli ve yenilikçi yazılımları ile bugün dünyada 5. sırada yer alan Hitit, 25. yıla özel bir etkinlikte sektörün önemli aktörlerini bir araya getirdi. Havayolları pazarlaması alanında dünyaca ünlü ve sektörün en çok takip edilen guruları arasında yer alan ve Soar isimli kitabın yazarı Shashank Nigam da konuşmacılar arasındaydı.
Sektörün geleceği için önemli mesajlar
Türkiye’den ve dünyadan sivil havacılık alanında önemli şirketlerin ve uzmanların sektörün geleceğini konuştuğu konferansa Türkiye’nin yanı sıra Afganistan, Almanya, Angola, Gana, Kazakistan, Mısır, Namibya, Nijerya, Suudi Arabistan, Pakistan, Ürdün, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan, Yunanistan’dan uzmanlar, üst yöneticiler ve konuşmacılar katıldı.
Havayolu sektöründe sosyal medya alanında dünyaca ünlü ve sektörün en çok takip edilen uzmanı olan Shashank Nigam, önümüzdeki 25 yıl boyunca seyahat sektörünü bekleyen gelişmeler, sosyal medyanın etkin kullanımı ile bu gelişmelerin nasıl fırsatlar sunabileceği konusunda bir konuşma yaptı.
İGA Havayolu Sistem Direktörü Vedat Yıldız’ın İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki yeni teknolojiler ve sistemleri anlattığı konuşması ilgi görürken, Tunus’tan Nouvelair Havayolu ile Kazakistan’dan FlyArystan Havayolları, havayolu şirketleri tarafından kullanılan teknolojiler ve bunların yolculara yansımaları üzerine sunumlar gerçekleştirdiler.
“Türkiye’de Olmayan Bir Sektöre Öncülük Ettik”
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç; 25. yıla girerken Hitit olarak pek çok önemli başarıyı gururla arkalarında bıraktıklarını belirtti ve Türkiye’de olmayan bir sektörü hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Nevra Onursal Karaağaç şunları söyledi: “Yerli yazılımla, havacılık yazılımı alanındaki dışa bağımlılığı kaldırdık. İlk yazılım çözümümüz olan sadakat sistemleri programı dünyada en çok kullanılan sadakat programı oldu. Ülkemizdeki havayolları ile güç birliği yaparak, Türk yazılımını dünyada bilinir kılmanın gururunu yaşadık. Bugün hem Türkiye’ye hem de 17 farklı ülkeye havacılık teknolojisi ihraç ediyoruz. Türkiye’de birinci dünyada ise alanında beşinci sıradayız. Gün geçtikçe geliştirmeye devam ettirdiğimiz çözümlerimizi, dünyanın farklı ülkelerine de ulaştırarak hizmet verdiğimiz coğrafyaları genişletmeye devam edeceğiz. 2019’da ihracat yaptığımız ülke sayısını 20’ye ulaştırmayı hedefliyoruz.”