Havayolu ve seyahat teknolojilerinde altı kıtaya yerli yazılım çözümleri ihraç eden Hitit, teknoloji alanında gerçekleştirdiği hizmet ihracatı ile sağladığı katma değeri, spora destek ve cinsiyet eşitliği alanlarında da sağlamak için çalışmalarını hızla sürdürüyor.
Hitit, 2018 yılında masa tenisi alanında Türkiye’nin ilk sürdürülebilir sosyal sorumluluk projesi olan Uçan Raketleri hayata geçirdi. 355 okulda 140.000 öğrenciye profesyonel masa tenisi eğitimi sağlayan Uçan Raketler ile 370 öğretmenimiz de masa tenisi antrenörü oldu.
Masa tenisini tabana yayma, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sağlıklı yaşam ve sporla buluşturma misyonu ile yola çıkan Hitit, bu branşa desteğini profeyonel olarak devam ettirme kararı aldı. Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen’in imzaladığı protokolle, iki milli masa tenisçimiz 2023 yılında katılacakları yurt dışı maçlarda Hitit tarafından ulaşım desteği alacaklar.
Bireysel ve çift olarak ulusal ve uluslararası arenada pek çok madalyası bulunan başarılı masa tenisçiler, Eylül 2022’de Romanya’da düzenlenen 21 yaş altı Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’nda çiftlerde altın madalya kazandı. Ece Haraç ve Özge Yılmaz’ın en büyük hedefi ise, 2024 Paris Olimpiyatları. Olimpiyatlara katılabilmek için puan toplamaya devam eden genç kadın sporcularımız, 2023 yılında gidecekleri uluslararası müsabakalarda Hitit desteği ile uçacak.
Anadolu’dan nice Ece’ler ve Özge’ler çıksın istiyoruz
Hedeflerinin “Uçan Raketler” projesini birlikte çalıştıkları havayolu şirketleri ile hayata geçirerek projeyi global bir temele yükseltmek olduğuna işaret eden Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç sözlerine şöyle devam etti:
“Dünyada masa tenisi vasıtasıyla spor elçiliği yapmayı ve çocukların hayatlarına anlamlı ve belki de geleceklerini şekillendirmelerini sağlayacak bir katkı yapmayı arzu ediyoruz. Eylül 2018’de hayata geçen proje, eğitim ve fiziksel aktivitelerin zorunlu kesintiye uğradığı pandemiye rağmen Çorum, Isparta, Trabzon, Şanlıurfa ve Sakarya’da 370 öğretmene ve 140 bin çocuğa ulaştı. Gidilen illerin tüm ilçelerine ulaşmayı, çocukların hayatına spor alışkanlığını kazandırmayı önemsedik. Temel amacımız elbette çocukların mental ve fiziksel sağlıklarına katkıda bulunmak ama bu çocuklar arasından neden yeni Ece’ler ve Özge’ler çıkmasın?”
Projeyi oluştururken, uzun dönemde yurt dışı ayağını da devreye almayı planladıklarını belirten Karaağaç sözlerine şu şekilde devam etti: “İki genç kadın masa tenisçisine destek vererek projeyi uluslararası boyuta da taşımış olduk. Ece ve Özge’nin olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyacağız. Bundan 29 yıl önce iki kadın tarafından kurulan Hitit, ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek için var gücüyle çalışıyor. Ben, iki genç kadın sporcumuzun da aynı şevk ve heyecanla çalışıp 2024 Paris Olimpiyatları’na gideceklerine ve ülkemizi layıkıyla temsil edeceklerine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
Uçan Raketler Projesi beş yılda 140 bin çocuğu masa tenisi ile tanıştırdı
Türkiye’nin ilk havayolu ve seyahat teknolojileri ihracatçısı olan Hitit, çocukların hem fiziksel hem de mental anlamda sağlıklı birer birey olmalarının yanı sıra, spora erişimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla projeler geliştiriyor. Bu kapsamda 2018 yılında “Uçan Raketler” projesini hayata geçiren Hitit, beş yılda 140 bin çocuğu masa tenisi ile tanıştırdı. Odağına sürdürülebilirliği alan ve şimdiye kadar masa tenisi alanında Türkiye’de yapılmış en kapsamlı tek proje olan “Uçan Raketler” TMTF partnerliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile yürütülüyor. Proje kapsamında öncelikle masa tenisi ekipmanları olmayan devlet okulları seçiliyor. Her okulun beden eğitimi öğretmeni TMTF tarafından 1. Kademe Masa Tenisi Antrenörlüğü eğitimine tabi tutuluyor. Ekipman desteği ve profesyonel eğitimin bir arada sunulduğu proje ile okullar masa tenisi takımı oluşturabiliyor.