iga-2024-3
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
15 Kasım 2012 Perşembe - 14:16

HAVAŞ’TA EĞİTİM ATAĞI SÜRÜYOR

Türkiye’nin önde gelen havaalanları yer hizmetleri kuruluşu HAVAŞ, İstanbul Atatürk ve Antalya Havalimanları’nda 500 bin Euro değerinde simülatör yatırımı yaptı.

HAVAŞ’TA EĞİTİM ATAĞI SÜRÜYOR
teror tusas

Yer hizmetlerinde 34 havalimanına ulaşan Havaş, Ar-Ge yatırımlarına devam ediyor.

Türkiye’nin en köklü yer hizmetleri şirketi Havaş, sektördeki yatırımlarına devam ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi işlek havalimanları başta olmak üzere yurtiçi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 25, Avrupa’da ise 9 farklı havalimanında yer, otobüs ve antrepo hizmetleri veren Havaş, sektördeki öncü konumunu Ar-Ge ve yenilikçi teknoloji yatırımları ile güçlendiriyor.

 

200 HAVAYOLUNA HİZMET VERİYOR

Havalimanı muhabirleri ile gerçekleştirilen ‘Havaş yatırımlar ve hedefler’ konulu sohbet toplantısında değerlendirmelerde bulunan Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Havaş’ın kurulduğu günden beri sektörüne yön veren ve sektörün nabzını tutan uygulama ve hizmetleri ile hizmet kalitesinde çıtayı hep bir adım yukarıya taşıdığını söyledi.

 

KÜTAHYA ZAFER HAVALİMANI’NDA HİZMETİ HAVAŞ VERECEK

Havaş’ın yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerine değinen Yücel, teknolojik altyapısı, modern ekipman ve tesis varlığı, verimliliğe odaklı kaliteli insan kaynağı ve hizmet anlayışı ile dünya standartlarında hizmet sunan Havaş’ın bugün Türkiye’de toplam 24 havalimanında yaklaşık 200 havayoluna hizmet verdiğini belirtti. Yücel, Havaş’ın 25 Kasım 2012 tarihinde açılması planlanan Kütahya Zafer Havalimanı’nda da yer hizmetleri vereceğini belirtti.

 

HAVAŞ EUROPE 4 ÜLKEDE 9 HAVALİMANINDA

Havaş’ın faaliyet gösterdiği alanlardaki hizmet kalitesini her geçen gün arttırarak büyümeye devam ettiğini kaydeden Yücel, uluslararası pazarda büyüme ve küresel marka olma stratejisi doğrultusunda Havaş Europe adı altında 4 ülkede (Finlandiya, İsveç, Letonya ve Almanya) 9 havalimanında (Riga, Helsinki, Stokholm, Münih, Frankfurt, Hamburg, Berlin, Dusseldorf ve Stutgart) müşterilerine yer hizmetleri sunduklarını belirtti.

Uluslararası arenada dünyanın en prestijli havayollarına hizmet veren Havaş’ın global bir marka olma yolunda yaptığı küresel yatırımlarla bu alandaki iddiasını her geçen gün güçlendirdiğine dikkat çeken Yücel,  “Bu kapsamda 2010 yılında Air Baltic ile yüzde 50 ortaklıkla kurduğumuz North Hub Services (NHS) şirketindeki ortaklık oranımızı 2011 yılı Aralık ayında yüzde 66.7’ye çıkarttık ve şirketin marka adını Havaş Europe olarak değiştirdik. Havaş Europe, ayrıca 2012 yılında Almanya’da Air France ve KLM’in yolcu hizmetlerini vermeye de başladı” dedi.

 

ÇALIŞANLARA SİMÜLATÖR EĞİTİMİ

Havaş, İstanbul Atatürk ve Antalya Havalimanları’nda toplam değeri 500 bin Euro civarında olan 4 adet simülatörü hizmete soktu. Apron çalışanları bu simülatörlerde push-back ve traktör kullanımı eğitimi aldıktan sonra hizmete başlıyor. Havaş’ın öncü şirket olma rolünü Ar-Ge ve yenilikçi teknoloji yatırımları ile desteklediğini belirten Müjdat Yücel, “Proveo Araç takip sistemi, Katron Araç simülatörü, Workbridge Kaynak Planlama Programı, EDS/HP el terminali gibi hizmet kalitesi açısından öne çıkan uygulamalarımız aynı zamanda Havaş’ın sektörün geleceğine yön verme azmine de işaret etmektedir” dedi. Havaş Genel Müdürü, Havaş’ın çalışanlarına verdiği simülasyon eğitimi ile kaza riskini en aza indirme konusunda önemli bir mesafe kat ettiğinin altını çizerek, “Simülatörlerde farklı zaman dilimleri, farklı senaryolar ve farklı hava koşullarında uçak itme-çekme eğitimleri gerçekleştirerek, kaza ve hasar riskini minimuma indirgemeyi hedefliyoruz” dedi.

 

UÇAK VE YOLCU HİZMETLERİNDE VERİMLİLİĞİ ARTIRDIK

Havalimanlarında günden güne uçak trafiğinde, yolcu ve yük hacminde artış yaşandığına işaret eden Havaş Genel Müdürü, Havaş’ın bu dönemde sürdürülebilir büyüme stratejisine paralel yatırım ve projelerine devam ettiğini, uçak ve yolcu hizmet kalitesini daha verimli, daha dinamik ve daha sistemli hale getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Geliştirilen Ar-Ge projeleri ve yenilikçi teknolojilerin yoğun rekabetin yaşandığı sektörde Havaş’ı bir adım öne çıkardığını söyleyen Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, kaynak planlama yazılımı Workbridge uygulamasının; yolcu hizmetleri, harekat ve ramp operasyonlarının gerçek zamanlı takibini yaparak, operasyon değişikliklerinde gerekli önlemleri önceden alma imkanı tanıdığını dile getirdi.

 

APRON HARİTALARI İLE ARAÇ TAKİBİ

Yücel, kaynak planlama yazılımını doğru ve verimli kullanmak amacıyla istasyonlarda planlama merkezleri kurduklarını ve personele bu konuda eğitim verdiklerini de bildirdi. Uygulama şu anda İstanbul, Antalya, Dalaman, Bodrum, Ankara, İzmir istasyonlarında aktif olarak kullanılıyor.

Müjdat Yücel, Havaş’ın uçak hizmetlerinde kaliteyi yükseltmek için geliştirdiği araç takip ve yönetim sistemi ile de İstanbul ve Antalya havalimanlarının apron haritalarını çıkardıklarını söyleyerek, “Geliştirilen bu yazılım sayesinde ekipmanların apron haritaları üzerinde yer, hız ve yön bilgisi tespiti, operasyonda aktif olma durumu ile kullanım süreleri, motor, yakıt durumu ve bakım ihtiyacının takibi sağlanmaktadır” diye konuştu.

 

SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEK OKULLARI İLE İŞBİRLİĞİ

Havaş’ın yurtiçi ve yurtdışındaki başarısının ardında profesyonel ve nitelikli 12 bin kişilik dev bir ekip olduğuna işaret eden Yücel, çalışanların ulusal ve uluslar arası mevzuat ile belirlenmiş mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerine çok önem verdiklerini belirtti.

Yücel, sektöre nitelikli eleman yetiştirmek için Sivil havacılık Yüksek Okulları ile de işbirlikleri yaptıklarını söylerken, “Kapadokya Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine staj imkanı sağlıyoruz. Başarılı stajyerleri de Havaş’ta istihdam ediyoruz” diye konuştu.

2012 yılı itibariyle de e – öğrenme yöntemini devreye soktuklarını açıklayan Müjdat Yücel, çalışanların kolay ulaşım sağlayabileceği kullanıcı dostu bir portal tasarlandığını ve “Havaş Eğitim Merkezi” adı altında yapılandırılan bu portal ile eğitim süreçlerinde verimliliği maksimize etme yolunda adımlar attıklarını sözlerine ekledi.

 

 
DİRENİŞİN ADRESİ DEĞİŞTİ
 
THY TAKSİM OFİSİNİ KAPATTI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HEPSI PALAVRA!!! 15 Kasım 2012 Perşembe 19:12

SIRKETINIZE BU KADAR YATIRIM YAPIYORSUNUZ IYI DE NEDEN CALISANLARINIZIN SENDIKALI OLMALARINA IZIN VERMIYORSUNUZ??? ONLARA NE MAAS VE SOSYAL HAKLAR VERIYORSUNUZ??? BU HABERI BURDA YAYINLAYANLAR BU SORULARI DA BU ANLI SANLI PATRONLARA,YONETICILERE SORSALAR YA!!!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİRENİŞİN ADRESİ DEĞİŞTİ
Taksim’in Elmadağ kesiminin yaya trafiğine kapatılması nedeniyle Hava ...
QATAR AIRWAYS’TE İLK DREAMLINER
Qatar Airways, ABD’li uçak üreticisi Boeing’in Seattle’daki merkezinde ...
THY AVRUPA YOLCULARINI UYARDI
THY Avrupa’ya seyahat edecek yolcularını hangi konuda uyardı ?
 
THY RAKAMLARI AÇIKLADI
Türk Hava Yolları Ocak-Ekim 2012 dönemine ilişkin trafik sonuçlarını açıkladı. ...
SHGM ‘O’ TEDBİRLERİ AÇIKLADI
SHGM, 6 Kasım’da düzenlediği 'Kış Tedbirleri Toplantısı’nda hangi konulara ...
THY 40 YENİ HAT AÇACAK
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 40 yeni hat açmak için karar aldıklarını açıkladı.
 
LUFTHANSA GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY-Lufthansa işbirliği görüşmelerinin ...
AVRUPA GREVE GİDİYOR
Avrupa Birliği çapında işçiler artan işsizlik ve kemer sıkma önlemlerini ...
THY RUSYA'DA HEDEF 'BİR MİLYON'
Türk Hava Yolları, Almanya’dan sonra en çok uçuş gerçekleştirdiği Rusya’da hedef büyüttü
 
Osman Gazi Baykal
HAVACILIK ŞİİRLERİ-III
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
HAVACILIKTA YAPAY ZEKÂLAR
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
VOEPASS ATR-72 KAZASI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ASIRLIK HAVAYOLU TARİH OLDU
BAYKAR'DAN ÖNEMLİ UYARI
İŞ HACMİ 6 MİLYAR DOLARI BULDU
TAV'DA YARATICI GİRİŞİMLERE FIRSAT
İKİ UÇAK HAVADA ÇARPIŞTI
15 YURTTAŞIMIZ TABURCU OLDU
5 DAKİKADA UZAY
İRAN'A TÜM UÇUŞLAR DURDU
TEKNOLOJİ KAPTANLARINA ÖDÜL
TUSAŞ STANDINI ZİYARET
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
24 / 28 °C 24 / 30 °C 23 / 29 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •United Airlines
  •Qatar Airways
  •uçak
  •Selçuk Bayraktar
  •helikopter