Uluslararası standartlardaki eğitim altyapısı, güçlü kadrosu ve fizikî imkânlarıyla küresel ölçekte başarılara imza atmayı sürdüren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Havacılık Akademisi, 6. kuruluş yıldönümünü kutladı.
Sivil havacılığın parlayan yıldızı DHMİ, içinde bulunduğumuz bilgi çağının tüm gerekliliklerini kararlılıkla sağlıyor. Bilginin gücünü hem kurum içi eğitim faaliyetleriyle hem de havacılık sektörü için gerekli eğitim programları düzenleyerek paylaşıyor.
Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hüseyin Keskin, bu konuda Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi:
Kaliteli hizmet anlayışını modern eğitim vizyonuyla harmanlayan DHMİ Havacılık Akademisi, bilginin gücüne dayanarak ulusal ve uluslararası alanda eğitimlerine devam ediyor. Gerçekleştirdiği kurum içi ve sektörel eğitim faaliyetleriyle #DHMİ Çalışıyor, Türkiye Uçuyor!
AÇILDIĞI GÜNDEN BUGÜNE 214 BİN 204 KİŞİ EĞİTİME KATILDI
Köklü bir eğitim geleneği ve modern eğitim vizyonu ile DHMİ Havacılık Akademisi, üyesi olduğu ICAO ve EUROCONTROL kriterlerine göre verdiği kaliteli eğitimle uluslararası alanda da adından söz ettirmeye devam ediyor.
Havacılık Akademisi’nin kurulduğu günden bugüne, havacılığın farklı konularında, kuruluşumuz personeli ve havacılık sektöründeki diğer paydaşlar olmak üzere toplam 214.204 kişiye eğitim verildi. Böylece verilen bu eğitimlerden toplam 10.541.842,14 TL gelir sağlandı.
2022 YILINDA 50 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ
DHMİ Havacılık Akademisi’nde 2022 yılında seyrüsefer ve işletme alanları başta olmak üzere tüm birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda yaklaşık 50 bin personele eğitim verildi. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilere diploma/sertifika/katılım belgesi takdim edildi.
2022 yılında yüz yüze verilen eğitimlerin yanında, Havacılık Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca kullanıma sunulan “Eğitim Yönetim Sistemi” üzerinden de uzaktan eğitim yöntemiyle eğitimler gerçekleştirildi.
ÇAĞIN GEREKLİLİKLERİNE UYGUN EĞİTİM
DHMİ Havacılık Akademisi’nde, dijitalleşme çağının gerekliliklerine uygun teknolojik altyapı sağlanarak, eğitimler "Uzaktan Eğitim Platformu" üzerinden verilmeye devam ediyor.
Havacılık Akademisi, uzaktan eğitim platformu üzerinden, 53.455 kursiyere online ve video tabanlı olarak eğitim verildi.
Ayrıca, ulusal ve uluslararası sektöre uzaktan eğitim hizmeti sunarak 17 milyon 397 bin TL tasarruf sağlandı.
DHMİ EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ İLE 17 MİLYON 397 BİN TL TASARRUF SAĞLANDI
Gerçekleştirdiği kaliteli eğitimi bir havacılık üniversitesi olarak sürdürmeyi hedefleyen DHMİ Havacılık Akademisi, bilginin gücüne inanarak çıktığı yolda tecrübeli personeli ve eğitim kadrosu ile ulusal ve uluslararası sektörden gelen talepleri de karşılamaya devam ediyor.
Bu kapsamda; 2022 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hava Trafik Kontrolörlerine, Temel Hava Trafik Eğitimi, bununla birlikte Azerbaycan Hava Trafik Kontrolörlerine de tazeleme eğitimleri Havacılık Akademisi Esenboğa tesislerinde verildi. Bu ülkelerin 2023 yılı eğitim talepleri için planlama devam ediyor.
Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı personeli, Nişantaşı Üniversitesi Hava Trafik Bölümü öğrencileri ile TAV, HEAŞ, HAVAŞ, THY, AYJET, AIRPAK şirketlerine de eğitim desteği sağlandı. 2022 yılında verilen kurum dışı eğitim hizmetleri sonucunda yaklaşık 3 milyon 200 bin TL gelir kaydedildi.