iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
19 Eylül 2024 Perşembe - 17:27

HAVACILIĞIN GELECEĞİ KONUŞULDU

Hitit, 30. yılını kutladığı “Hitit Partner’s Event” ile altı kıtadan gelen 70’e yakın havayolu ve seyahat şirketinin temsilcilerini İstanbul’da ağırladı

HAVACILIĞIN GELECEĞİ KONUŞULDU
Losev-11

Hitit’in 30. yılını kutladığı “Hitit Partner’s Event,” 19 Eylül günü İstanbul Peninsula Otel’de gerçekleşti ve altı kıtadan havacılık ve seyahat profesyonellerini bir araya getiren küresel bir vizyon toplantısına dönüştü. 30 yıl önce bir kadın girişimi olarak kurulan Hitit, bugün 500’e yakın çalışanıyla Avrupa’nın en büyük ikinci, dünyanın ise en büyük üçüncü havacılık yazılım şirketi olarak dikkat çekiyor. İki kadın girişimcinin hayaliyle başlayan bu yolculuk, Hitit’in altı kıtada kullanılan teknolojilerin arkasındaki güç olma başarısıyla taçlandı. 30 yıllık bu başarı, etkinlikte sadakat ve takım çalışması kavramları etrafında işlendi.

Tek noktadan hizmet anlayışı ile dünya üçüncüsü

Hitit Genel Müdürü Nevra Onursal Karaağaç, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, Hitit’in sadakat çözümleri ile çıktığı yolculukta bugün dünyanın önde gelen havacılık ve yazılım teknoloji firmalarından biri olmaya kadar uzanan yolculuğunu paylaştı.

Karaağaç şöyle konuştu: “2012 yılında, sadakat programımız dünyanın en çok kullanılan yazılım çözümü haline geldi. Bu başarı, bize büyümemiz için gereken gücü verdi ve hiçbir teknoloji sağlayıcısının sunmadığı ‘tek noktadan hizmet’ anlayışıyla havayollarına 360 derece çözümler sunmaya başladık. Bugün, 6 kıtada 75 havayolunun teknoloji partneri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarıda sadece yenilikçi teknolojik ürünlerimizin değil, partnerlerimizle kurduğumuz uzun soluklu iş birliğinin ve sadakat bağımızın da büyük bir rolü var. Sadakat çözümüyle çıktığımız bu yolculukta, bugün sadakat ve takım olma kavramlarını özümsemiş bir dünya şirketi olarak sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

Yapay zeka ile hava muhalefeti kaynaklı gecikmeler önlenebilir

Konferansta, havacılık ve seyahat sektöründe gelecekteki trendler ve Hitit’in bu sektörlere yenilik getirmek için yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları üzerinde duruldu. Yapay zeka kullanımına ilişkin, özellikle düzensiz operasyonlar (IROPS) alanında havayolu partnerlerine sağlanan faydalar detaylandırılırken, yakın gelecekte yolcuların seyahat deneyimlerini teknoloji ile daha da iyileştirecek havacılık perakendeciliği konuları tartışıldı. Havacılığın içinde olduğu bu dönüşüm sürecinde Hitit’in IATA sıralamasında birinci olduğun anlatan Nevra Onursal Karaağaç, “Şu anda üzerinde çok aktif bir şekilde çalıştığımız, bütün sektörlerde gündem olan yapay zeka. Fakat diğer sektörlerden farklı olarak biz dinamik fiyatlama, gecikmeler, meteorolojik nedenlerle yaşanan düzensizlik gibi konulara ağırlık vermiş durumdayız. Bu konuyla ilgili olarak havayolları ile yakın çalışmalarımız var. Yapay zekayı hava tahminlerinde kullanarak, havayolu şirketlerinin gecikmelerini en aza indirmek üzere çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Havayolu taşımacılığında 2050 için Net Sıfır hedefi var

Etkinlikte, ulusal ve uluslararası havayolu şirketlerinin katılımıyla sürdürülebilirlik konusu da derinlemesine ele alındı. Bu kapsamda, IATA’nın 2050 yılı için belirlediği NetZero hedefi ve havayollarının karbon emisyonlarını sıfıra indirme yönündeki stratejileri üzerinde duruldu. Havayolu şirketlerinin 2050 hedefleri doğrultusunda atabilecekleri adımlar ve dünya havacılık endüstrisinde sürdürülebilirlik alanında yapılan son çalışmalar detaylıca konuşuldu. Hitit’in sunduğu muhasebe çözümünün havayolu kullanıcısı gözünden faydalarına değinildi.

IATA’nın 15 teknoloji sağlayıcısından biri Hitit

Hitit Partner’s Event, aynı zamanda küresel çapta önemli isimlerin yer aldığı panellere ev sahipliği yaptı. IATA ve EUROCONTROL gibi sektördeki düzenleyici kurumların üst düzey yetkililerinin yanı sıra Türk Hava Yolları, Myanmar Airways International, FlyArystan, APG Airlines, Pakistan International Airlines ve Pegasus gibi önemli ulusal ve uluslararası havayollarının üst düzey temsilcileri panellere katılım sağladı. IATA Temsilcisi Shaunelle Harris Drake, 16 havayolu şirketinden oluşan bir konsorsiyumun modern havayolu perakendeciliğine geçişi hızlandırmaya çalıştığını kaydederek, “Konsorsiyum, 15 IT sağlayıcısıyla çalışıyor ve bunlardan biri Hitit.  Sektörde bir fırsat var. Tüm değer zinciri modernleşmeye başladı. Bu fırsattan yararlanmak lazım” dedi.

Pierreluigi Collina’dan “Türbülansla başa çıkma” rehberi

Hitit Partner’s Event’in 30. yılına özel konuk konuşmacısı ise dünyaca ünlü eski hakem Pierluigi Collina oldu. FIFA Hakem Komitesi Başkanlığı görevini sürdüren ve dünyanın en çok ödül alan hakemi unvanına sahip Collina, iş dünyasında türbülansları yönetme konusundaki sunumuyla futbol sektöründeki tecrübelerini iş hayatına uyarlayarak dinleyicilerle paylaştı.

 

 
PEGASUS-İTÜ ÇEKİRDEK İŞ BİRLİĞİ
 
TAV PROJESİNE ÖDÜL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'DEN BİR 'İLK'
Türk Hava Yolları, 2 Adet A321NEO uçağının finansmanı için ilk kez Sürdürülebilirlik ...
PEGASUS'A ÖDÜL
Türkiye’de özel tasarlanmış araçlar ile tüm uçuşlarında kaynağında atık ...
TAV TEKNOLOJİ'DEN 'VIRTUALPORT'
TAV Technologies, ürün ve hizmetlerinin tanıtımı için yeni dijital platformu ...
 
BOEING GREVİNDE 6. GÜN
Boeing'de grev sürüyor. Sendika, Boeing ve Federal Arabuluculuk ve Uzlaştırma ...
O 'YOLCU' TUTUKLANDI
THY’nin 14 Eylül günü İstanbul-Londra seferini yapacak uçağında olay çıkaran ...
TATLISES'İN KIZI KARA LİSTE'DE
THY uçağında kedisi için kendisini uyaran kabin memuruna saldıran (türkücü ...
 
UÇAKTA TÜRBÜLANS PANİĞİ
Kolombiya'da şiddetli türbülansa yakalanan Avianca uçağında yolcuların paniği görüntülendi
İKİ UÇAK HAVADA ÇARPIŞTI
ABD'nin Nevada eyaletinde iki uçağın havada çarpışması sonucu bir pilot hayatını kaybetti
THY'DEN KAYSERİ'YE CIP LOUNGE
Türk Hava Yolları'nın Kayseri Havalimanı'nda yapımı tamamlanan CIP salonu hizmete girdi
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
HAVACILIKTA YAPAY ZEKÂLAR
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
VOEPASS ATR-72 KAZASI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ
İbrahim Köktener
Osman Gazi Baykal
DENEYSEL UÇAK TASARIMLARI VE ÖNCÜ MODELLER
Osman Gazi Baykal
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAV PROJESİNE ÖDÜL
HAVACILIĞIN GELECEĞİ KONUŞULDU
PEGASUS-İTÜ ÇEKİRDEK İŞ BİRLİĞİ
THY'DEN BİR 'İLK'
EL KONULAN UÇAĞIN PEŞİNDE
PEGASUS'A ÖDÜL
GOOGLE'DAN ÖNEMLİ YATIRIM
TAV TEKNOLOJİ'DEN 'VIRTUALPORT'
BOEING GREVİNDE 6. GÜN
BAŞKANLIK UÇAĞINI ATEŞE VERDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
24 / 28 °C 24 / 30 °C 23 / 29 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Rusya
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •maske
  •uydu