Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Köktener ve yazarımız Bahadır Altan, Kırklareli Üniversitesi Havacılık Kulübünün konuğu oldu.
Köktener ve Altan, Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin düzenlediği “Havacılık Semineri” ne katıldı.
Üniversitenin Havacılık Kulübü Başkanı Sezai Şengül ve arkadaşlarının organize ettiği seminere Okul Müdürü Doç. Dr. Sezai Öztaş, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Haber alma özgürlüğünün kısıtlanması
Seminerde İbrahim Köktener, “Havacılık Haberleri ve Medyanın Sorumluluğu” üzerine konuştu. Medyanın yakın geçmişinde yaşanan gelişmeleri özetleyen Köktener, havacılık muhabirliğinin hangi koşullar altında yapıldığını vurgularken “Bugün havacılık muhabirlerinin haber alma özgürlüğünün tam olarak gerçekleştiğini söylemek mümkün değil. Havacılık muhabirleri bir yanda görev yaptıkları medya organlarında düşük ücret, kaybedilen haklar gibi sorunlarla mücadele ederken, çalışma alanlarında da sık sık olumsuz koşullarla karşılaşmaktadır” dedi.
Habercilerin yaşadığı en önemli sıkıntının “haber alma özgürlüğünün önüne çıkarılan engeller” olduğunu vurgulayan Köktener şöyle konuştu: “Gazeteciler her alanda olduğu gibi havacılık alanında da sürekli yasaklarla karşılaşmaktadır. Geçmişte apron-terminal kartı taşıyan bir gazeteci, rahatlıkla apronda haber takip ediyor, fotoğraf çekebiliyor, görüntü alabiliyordu. Oysa bugün apronda bir haber takip etmek isterken aşama aşama alınacak izinlerle, sancılı bir süreci atlatmak zorunda. Ve diğer yanda, takip edeceği haberin içeriğini bildirmekle yükümlü. Zaten başlı başına bu konu ‘sansür’ olarak tanımlanır. Sonuçta gazeteci tüm bu etapları geçebilirse, apronda haber yapabilir” diye konuştu.
Bahadır Altan’a büyük ilgi
Kırklareli Üniversitesi öğrencileri, yazarımız Bahadır Altan’ın uzun yıllara dayanan havacılık deneyimlerini ilgiyle dinledi.
“Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı mutlaka açılmalı”
Kabin memurluğunun maalesef lisanslı bir meslek olamadığını belirten Altan, Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin en önemli sorunlarından birinin “yabancı dil” olduğunu söyledi. SHGM girişimleriyle YÖK’ün önerdiği şekilde havacılık bölümlerinde yabancı dil hazırlık sınıfları açılmasının mutlaka gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Altan, “Bu konuda her türlü girişimde bulunmaya, havacılığımızın örgütlerini harekete geçirmeye, kısacası sizlere elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.
Bahadır Altan havacılığın bir gönül işi olduğunu anlatırken olumsuz yanlarını da dile getirdi. Altan, radyasyon alımına bağlı kanser gibi meslek hastalıklarına dikkat çekerek, hangi çalışma koşullarının bu hastalıklara davetiye çıkardığı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.