Emirates , uçuş sırasına olası acil bir tıbbi durumlar için kabin ekibine verdiği ilk yardım eğitimleri ve uçak içi sağlık teçhizatları ile ilgili açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada geçen yıl tıbbi acil vakalar nedeniyle farklı rotalara 60’tan fazla uçuşun farklı meydanlara yönlendirildiği belirtilerek ,uçuş rotasının değişmesinin maliyetinin 50 bin ile 600 bin dolar arasında değiştiğine vurgu yapıldı
Emirates Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü Adel Al Redha, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Uçuş rotalarının değişiklik maliyetlerini karşılama beklentisine asla giremeyiz; yolcularımızın iyi durumda olması bizim için her zaman birinci öncelik. Her havayolu, tıbbi acil durumlar ile farklı yollarla ilgileniyor, bu açıdan herhangi uluslararası bir düzenleme yok. Emirates’te, yaptığımız her şeyde olduğu gibi, yolcularımızın güvenliği ilk sırada. Uçuş esnasında tıbbi olarak acil bir durum meydana geldiğinde ekibimiz, gerekli değerlendirmeyi yapabilecek, durumdan etkilenen yolculara en iyi çözümü sunacak eğitim ve teçhizata sahip” dedi.
EKİP EĞİTİMİ VE TEÇHİZAT
Emirates, 2016 yılında kabin ekiplerine ve pilotlara, herhangi bir vakada yolcuların durumunu değerlendirmelerini mümkün kılacak şekilde yaklaşık 23 bin saat eğitim verdi. Tüm Emirates kabin ekipleri, BAE Genel Sivil Havacılık Otoritesi tarafından zorunlu kılınan kapsamlı bir eğitim programından geçtikten sonra güncel eğitimler ve uçuş sırasında tıbbi malzemelerin kullanımı ile ilgili de ek özel eğitimlere dâhil oluyorlar.
Emirates kabin ekibinin aldığı medikal eğitim hem teoriyi hem de pratiği kapsıyor. Bu eğitimler ekipleri, genel durumları tanıma ve bu durumlar ile başa çıkma ve daha da önemlisi az görülen fakat hayati tehlike taşıyan vakalara müdahale etme konusunda hazırlıyor.Konular arasında temel hayati destek (CPR); astım, kalp düzensizliği, nöbet ve alerjik tepkiler gibi tıbbi durumlar; travma ile ilgili vakalar ve acil doğum bulunuyor.
Pilotlar da Hipoksi, Sıtma, Dang Humması, Travma, CPR ve boğulma ve mesleki sağlık konuları gibi eğitimlere katılıyorlar.
Emirates aynı zamanda, yıllık bakım maliyeti 1,7 milyon Dolardan fazla olan, uçaktaki tıbbi ekipmanların kurulumuna 7 milyon Dolar’dan fazla yatırım yaptı. Her bir Emirates uçağındaki ekipmanlar arasında: acil tıbbi kitler, oksijen şişeleri, solunum cihazları, bir kalp ritmi düzenleyici, bir tele tıp ünitesi ve bir adet, ekibe yolcunun durumunu eş zamanlı olarak değerlendirmede 7/24 yardımcı olacak, uzman tıbbi danışmanlara bağlanılmayı sağlayan uydu tıbbi danışmanlık servisi.
DOĞRU ÇAĞRIYI YAPMAK
Ortalama olarak, toplam her 100 bin yolculu uçuşta Emirates ekibi, tıbbi danışmanlık servisine yaklaşık 20 çağrı yapıyor. Bu çağrıların birçoğu rota değişikliğine neden olmuyor ancak profesyonel danışmanlık ekibinin daha doğru karar vermesine ve özellikle uçuşta gönüllü tıbbi doktor yoksa yolcuya doğru desteği sunmasını sağlıyor.
Emirates’in bünyesindeki havacılık tıbbi uzmanlarının, uçuş planlamacılarının ve operasyon kontrolörlerinin hepsi tıbbi görüşler, uçak içi tıbbi teknolojiler ve eğitim tekniklerindeki ilerlemeler de dahil olmak üzere rota değişikliği protokollerinin detaylı senaryo planlaması ve düzenli güncellemeleri için yakın çalışıyorlar.
Al Redha, ayrıca “Eğer bir uçuş rotasında değişiklik oluyorsa, amacımız durumdan etkilenen yolcuya en kısa zamanda tıbbi desteği sağlamaktır. Tıbbi danışmanlarımız ve Emirates’in kendi operasyon kontrol takımı aracılığı ile yolcunun en uygun yardımı alabileceği, havalimanının yolcuları ve uçağı yeterli bir şekilde destekleyebileceği yeri belirliyoruz. Seçilen rota, tıbbi masrafların yüksek olduğu bir yer olabilir, bu sebeple yolcular seyahate çıkmadan önce en uygun seyahat sigortasını temin etme konusunda gerekli araştırmayı yapmalı”. diye konuştu