easyJet, İsviçre'deki Cenevre Havalimanı'nda Panasonic sağlamlaştırılmış el cihazlarını kullanarak kalkışları hızlandıran, esnekliği artıran ve maliyetleri azaltan bir uçuş öncesi biniş sistemi geliştirerek hizmete sundu.
GECİKME RİSKİNİ EN AZA İNDİRİYOR
Panasonic, düşük maliyetli havayolu şirketi easyJet'in Cenevre Havalimanı'nda Panasonic Toughpad FZ-F1'i biletleri taramak ve yolcuları uçuş öncesinde uçağa almak için standart havalimanı ekipmanlarına alternatif olarak hizmete aldığını duyurdu. Yeni mobil çözüm, biniş kapısı son dakikada değiştiğinde bile binişlerin hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayarak gecikme riskini en aza indiriyor. Yeni sistemin başarısı sayesinde easyJet bu çözümü Avrupa'daki diğer havaalanlarında da kullanmayı düşünüyor.
YENİ BİR ÇÖZÜMÜN PEŞİNDE
easyJet'in BT ekibinden, Cenevre Havalimanı'nda uçuş öncesinde yolcuların geçiş işlemlerini daha esnek ve ekonomik hale getirecek bir çözüm bulmaları istenmişti. easyJet Operasyon Sistemleri İş Analisti Graham Cottrell, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Giderleri azaltmanın yanı sıra uçuş öncesi biniş işlemlerinin esnekliğini iyileştirme ve geliştirme fırsatı olduğunu da gördük. Mobil bir çözüm ile easyJet çalışanları, son dakika biniş kapısı değişikliklerini bile geçici biniş alanları oluşturmak gibi çözümlerle daha kolayca yönetebiliyor ve gecikme riskini en aza indiriyor.”
easyJet, Panasonic Toughpad FZ-F1 üzerinde çalışan uygulamasını kendisi geliştirdi. Yeni mobil çözüm, biniş kapısı son dakikada değiştiğinde dahi biniş işlemlerinin hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayarak gecikmeleri en aza indiriyor. Yeni sistemin başarısı sayesinde easyJet artık bu çözümü Avrupa'daki diğer havaalanlarında da kullanmayı düşünüyor.
Uygulama easyJet'in kendi ekibi tarafından geliştirilmiş olsa da, uygulamanın çalışacağı mobil cihaz için bir arayış söz konusuydu. Ekip, birçok büyük sağlayıcının cihazlarını değerlendirdikten sonra Panasonic Toughpad FZ-F1'in diğerlerine kıyasla daha başarılı olduğu sonucuna vardı.
OLUMLU DEĞERLENDİRMELER
Graham Cottrell sözlerine şöyle devam etti:
“Panasonic cihazları entegre bir barkod okuyucuya sahip olduğu için ilk aşamadan itibaren ilgimizi çekmişti. Birçok cihazla gerçekleştirdiğimiz testlerden sonra çalışanlarımız Panasonic cihazlarına hayran kalmışlardı. Barkod okuyucunun açısı, ekranın boyutu ve netliği ve cihazın tasarımı sayesinde çok hızlı kullanılabildiğini ve elde kullanımının çok daha kolay olduğunu söylediler. Barkod okuyucusu sayesinde çalışanlarımız kollarını çevirmeden okuyucuyu basılı bilet veya mobil bilet üzerinde yalnızca gezdirerek işlemlerini halledebiliyor. Önemsiz gibi görünse de günde yüzlerce bileti taradığınızda bu durum çalışanlarımızın hızında ve konforunda gözle görülür değişim sağlıyor.”
EN İYİ ÇÖZÜM İÇİN YAKIN ÇALIŞMA
Ekip, Panasonic cihazında karar kıldıktan sonra çözümü en iyi haline getirmek için Panasonic ile yakın bir çalışma gerçekleştirdi. Graham Cottrell, bununla ilgili “Panasonic ile aramızdaki işbirliği bütün sorularımızı cevaplamaktan, cihazların deneme için ödünç verilmesi ve belirli kullanım durumları hakkında geri bildirimlerin dinlenmesine kadar her konuda çok faydalı oldu” dedi.
55 Panasonic el cihazının yanı sıra Cardiff, Galler'de bulunan Panasonic Profesyonel Hizmetler ekibi, çalışanların gerektiğinde ellerini kullanmadan çalışabilmeleri için cihazlarla uyumlu bir stant tasarlayarak üretti. Toughbook İngiltere ve İrlanda Ulaştırma İş Yöneticisi Darren Munday şunları söyledi:
“Cenevre'de hizmete sunulan Panasonic cihazlarıyla birlikte, Cardiff'teki Panasonic Profesyonel Hizmetler Ekibi, çalışanların ihtiyaç duyduklarında ellerini kullanmadan çalışabilmelerini sağlayacak özel bir stant tasarladı. Bunu üretirken araç, masa, beşik ve mobil yerleştirme çözümlerine yönelik aksesuar çözümlerindeki deneyimini kullandı. Bu son teknoloji cihaz aynı zamanda posta ve kurye hizmetleri, ulaşım ve lojistik, acil hizmetler ve kamu güvenliği, kamu hizmetleri, perakende, imalat ve savunma sanayiilerinde yer alan mobil çalışanlar tarafından da kullanıyor.”