Faruk Bildirici, "Gazetecilerin ‘en’ merakı" başlığıyla yayımlanan yazısında "Yakın tarihte yaşanan önemli bir 'en' vakası da İstanbul havalimanı haberlerindeydi. Hürriyet ve hemen tüm medyadaki haberlerde açıklamalara dayanılarak 'İstanbul havalimanının dünyanın en büyüğü olduğu' yazıldı. Aslında 'en büyük' derken neyin ölçü alındığının da belirtilmesi gerekirdi. Yolcu sayısı mı, alan büyüklüğü mü? İkisi farklı çünkü" ifadesini kullandı.
Bildirici, Doğrulukpayı’nın “en büyük”iddiasını bu iki açıdan incelediğini ve şu sonuca vardığını aktardı:
“Yolcu trafiği açısından dünyanın en yoğun havalimanı yıllık 104 milyon ziyaretçi ile Atlanta havalimanı. Yeni havalimanının yıllık yolcu kapasitesi ilk etapta 80 milyon, zaman içerisinde 150 milyona kadar çıkacak. Tam kapasite işletilebilirse gelecekte "dünyanın en çok yolcu taşıyan havalimanı olacağı" iddiasını doğru kabul edebiliriz. En büyük rakibi ise 2010'da tamamlanmış olan Dubai'deki El Makdum havalimanı. Yıllık yolcu kapasitesinin 160-220 milyon arasında olacağı tahmin ediliyor. Alan açısından bakarsak, İstanbul havalimanı dünyanın dördüncü en büyük havalimanı olacak. Dünyanın en büyük havalimanı Suudi Arabistan'daki Kral Fahd havalimanı 780 bin hektarlık yüzölçümü ile İstanbul havalimanının on katından daha büyük.
Devamında "Görüldüğü gibi, yeni havalimanın 'dünyanın en büyüğü olduğu' iddiası doğrulanmıyor" diyen Bildirici, "Haberlerde hiç incelemeden, araştırmadan 'dünyanın en büyüğü' yerine 'dünyanın en büyüklerinden biri' yazılması yeterliydi. Zaten 'en büyük' olması ne kazandırır ki? Bir övünme vesilesi olmaktan başka. Siyasetçiler gibi gazetecilerin de “en” merakı bitmek bilmiyor ve çoğu zaman da yanlışa sürüklüyor" görüşünü dile getirdi.
Faruk BİLDİRİCİ-Hürriyet