Devlet Denetleme Raporları ne işe yarar?
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu, maden kazalarından hava aracı kırımlarına kadar birçok alanda ilginç denetim raporlarına imza atıyor. Fakat ne netice alındığını veya nasıl bir sonuca ulaşıldığını, ilgili kurumların, bakanların, mahkemelerin neler yaptıkları net bilinmiyor.
Başkanı Cemal Boyalı ve üyeler İsmail Hakkı Sayın, Faik Ceceli, Mehmet İlhan, Mehmet Ali Özkılınç tarafından hazırlanarak, internet ortamına koyulmuş 32 adet rapor içinde dikkatimi çekenleri detaylıca okudum. Çok yerinde doğru tespitlerin, usulsüzlüklerin devletin en tepe noktası tarafından ortaya çıkarılması hoşuma gitti, ama düzen bozanlar ortalıkta dolaşıyor. Bahse konu edilen yanlışlar aynen sürüyor, bir düzelme emaresi bile yok. Aklım almadı bu nasıl bir iş.
Elbette bu raporlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül' ün talimatları doğrultusunda başlatılan denetimler neticesinde hazırlanıyor. Sonra en üst makama sunuluyor. Fakat denetlenen yerlerle ilgili netice değişmiyorsa, bunu nasıl yorumlamamız gerekir.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) hakkında raporun tamamına katılıyorum. Belki bu incelemeler sebebiyle ya da başka nedenlerden dolayı eski genel müdür, milletvekili olma sevdasıyla kalktığı koltuğa bir daha geri dönemedi. Ama eleştiri konusu olan havayolları, şirketler aynı yöntemlerle uçuşlarına, faaliyetlerine devam ediyor. Peki bu garip bir durum değil mi?
Türk Hava Yolları'na (THY) yönelik bir iltimas olsa milli havayolu denip kısmen hoş görülebilir.
Ama özel şirketlere, üçüncü sınıf ülke mantığıyla yapılan ayrıcalıkların hesabını kim soracak. Veya yeter artık kim diyecek?
GÜNTAY ŞİMŞEK - Habertürk