Brezilya açıklarında, Atlas Okyanusu’na düşen Fransa Havayolları’na ait Airbus uçağındaki yolcuların cesetlerinin havadan ve denizden arama çalışmalarının en az 19 Haziran’a kadar süreceği açıklanırken, uçağın havada parçalandığına dair öne sürülen tezler güçleniyor.
Cesetlerin birbirinden yaklaşık 50 mil (80 km) uzakta bulunması da uçağın havada parçalandığı teorisini destekliyor. Uzmanlar, bu yüzden cesetlerin büyük bir alana yayıldığını ileri sürüyor.
Yine uzmanlar, çok geniş alana yayılan cesetleri bulmanın zorluğuna dikkat çekerken, bölgedeki güçlü akıntıların da cesetleri sürüklemiş olabileceğine dikkat çektiler. Bu nedenle arama çalışmaları, Afrika’nın batısındaki Senegal açıklarına kadar genişletilecek.
Yeniden analiz edilen elektronik sinyaller, ilk bozulan cihazın hız göstergesi olduğunu gösterdi. İnceleme sonucu, uçaktaki birçok cihazın art arda arızalandığını ortaya koydu.
Fransa Havayolları Genel Müdürü Pierre-Henri Gourgeon, Airbus uçağının düşmesine, hız sensörlerindeki arızanın neden olduğu iddiasını inandırıcı bulmadığını söyledi. Paris’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gourgeon, hız sensörlerindeki olası bozukluğun, uçağın düşmesine neden olamayacağını savundu.
Hürriyet