Interpromedya tarafından düzenlenen ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi, 13. yılında “Daha Hiçbir Şey Görmediniz” sloganıyla bilişim profesyonelleri ve iş insanlarını buluşturdu. Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirvede yerini aldı. TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran ve TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül farklı panellerde deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
“Bilişimde yetkin insan kaynağı yaratmak herkesin sorumluluğu”
Güleryüz Onaran, TÜBİDER tarafından organize edilen “Mega Projeler için Bilişim Sektöründe Yeterli ve Yetkin İnsan Kaynağımız Var mı?” başlıklı panelde konuştu.
Konuşmasına, sanayi toplumundan bilişim toplumuna geçtiğimizi ifade ederek başlayan Güleryüz Onaran, “Günümüzde dünyada havacılık sektörü, 20 bin ticari uçak, 5 milyar yolcu, 2 bin ticari havalimanı ve havayollarının yer aldığı büyük ve gittikçe de büyüyen bir sektör. Bu kadar hacimli bir sektörün önemli oyuncularından olan TAV Bilişim Hizmetleri, 2012 itibarı ile 20 farklı şirkete ve 3 kıtada 22 havalimanına, yerel ve küresel havalimanı çözümlerini birçok kanaldan gelen verilerin analiz edilerek tek bir çatı altında adreslenmesiyle sunuyor. Bu kadar büyük sayısal değerlerin olduğu bir sektörde iş ortaklarımızı ve yolcularımızı mutlu edebilmek ise en önemli misyonumuz. Bu misyonumuzu gerçekleştirebilmek için arka planda çalışan çok büyük bir sistem ve ekip olduğunu söyleyebiliriz. Yetkin ve donanımlı insan kaynağımız ile tüm bunları başarabiliyor ve sistemin eksiksiz, zamanında ve düzenli olarak çalışabilmesini sağlıyoruz. Bilişim sektörü için kaliteli insan kaynağı yaratmak ve ülke ekonomisine kazandırmak, eğitim sisteminden, sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimden özel sektöre kadar herkesin sorumluluk alanında olmalıdır” dedi.
“Hakkımızda ne konuşulduğunu dinliyor ve sohbete dahil oluyoruz”
“Sosyal Medyada Kriz ve Algı Yönetimi” başlıklı panelde konuşan Bengi Vargül, sosyal yaşam alanları olan havalimanlarında yolcu beklentilerini takip etmek ve çözüm üretmek için sosyal medyanın önemli bir olanak sunduğunu vurguladı.
Vargül “TAV Havalimanları olarak tüm operasyonlarımızın odağında yolcu memnuniyeti yer alıyor. Yolcularımızla iletişim kurmak için başlıca mecralardan biri olarak gördüğümüz sosyal medyada aktif olarak yer alıyoruz. Takip raporlarımıza göre, sadece havalimanı kelimesiyle sosyal medyada her gün ortalama 5 bin ileti, web üzerinde de 3500’ün üzerinde içerik görüyoruz. Böylesi bir veri bize markamız hakkında ne konuşulduğunu açık bir şekilde gösterirken, aynı zamanda olası krizlerin ilk işaretlerini de görmemizi sağlıyor. Artık herkes bilgiye gerçek zamanlı olarak ulaşabiliyor ve neyin gerçek olup olmadığını kolaylıkla anlıyor. Dolayısıyla bir şey satmaya çalışmak yerine gerek olmak, ya göründüğün gibi olmak ya da olduğun gibi görünmek markalar için de önem kazanıyor. Sosyal medyada etki, insanlara dokunan, hayatıyla alakalı içerik oluşturmaktan ve bu içeriği doğru şekilde iletebilmekten geçiyor. Sürekli bağlantıda olma hali, sosyal ve akıllı olmayı gerektiriyor. Çok amaçlı, çok katmanlı ve birbiriyle bağlantıda olarak bir ağ oluşturan hizmetler, ürünler ve çözümler öne çıkıyor. TAV Havalimanları, inovasyonu odağına alan ‘smart’ bir marka olarak bu değişime uyum gösterdi ve böylece tüm paydaşlarımız için katma değer yaratan uygulama ve hizmetleri geliştiriyoruz. Değişime uyumun odağında da kesintisiz iletişim yatıyor” dedi.