Derginin ‘Avrupa’da 1 numara olma yolunda mı? - Turkish Airlines zirveye ulaşmak istiyor’ başlığı ile yayınlanan haberde, “Türkiye’deki ekonomi dalları Turkish Airlines’ın başarılarının birazını bile yakalayabilecek durumdaysa Avrupa, Boğaziçi’nin doğusundaki bu ülkeye hemen AB üyeliğini vermeli” denildi.
THY’nin FC Barcelona’nın ana sponsorlarından biri olduğu hatırlatılan haberde, THY’nin günümüzde 178 uçaklık bir filoyla 84 ülkedeki 188 hedefe uçtuğu belirtildi.
Haberde THY Genel Müdürü Temel Kotil’in şu sözleri aktarıldı: “Her destinasyonu inceliyoruz. Gelecekte Batı ve Orta Afrika ülkelerine, ABD ve Asya’ya da daha yoğun bir şekilde uçmak istiyoruz. Dünyanın en büyük havayolu şirketi olmayı hedefliyoruz.”
THY’nin özellikle 2005 yılından bu yana ödüllere boğulduğu yorumu yapılan haberde, THY’nin, bu başarıların ardından imkanlarını çok iyi bir şekilde analiz ederek Avrupa’daki havayolu şirketlerinin avantajlarını Körfez ülkelerindeki hava yolu şirketlerinin servis teklifleriyle birleştirdiği değerlendirmesi yapıldı.
30 milyon yolcu
THY’nin yolcu sayısının 2011 yılında 30 milyona yükseldiğine dikkat çekilen haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da, Türkiye’nin ancak güçlü bir havayolu şirketi sayesinde uluslararası alanda takdir göreceği düşüncesiyle hareket ederek, bir uçak mühendisi olan ve uluslararası alanda tecrübeye sahip olduğunu bildiği Kotil’i şirketin başına getirdiği belirtildi.
Kimseyle mücadele etmiyoruz
Temel Kotil, “Rekabet bizi ilgilendirmiyor, hiç kimseye karşı da mücadele etmiyoruz. Rekabet bizim için sadece ilerleme hedeflerimizde yorulmamamız açısından önemli. Hedefimiz, yolcu başına düşük tuttuğumuz işletme masraflarıyla Singapore Airlines, Emirates ya da Lufthansa kadar iyi olabilmek” dedi.
Tek sorun havaalanı
Aero dergisi, THY’nin şu anki tek büyük sorununun artan trafik olduğunu kaydettiği haberinde, şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’daki 2 havaalanının bile gittikçe artan talebe karşılık veremeyecek hale gelmeye başlaması bir sorun. Bu sorunun da yeni büyük bir havaalanı inşaatıyla çözülmesi planlanıyor. Bu havaalanının İstanbul’dan yaklaşık 40 kilometre uzakta ve 5 pistli olacağı belirtiliyor. 2016 ya da 2017 yılında gerçekleştirilmesi beklenen havaalanının 80 milyon yolcu kapasiteli olması planlanıyor.”
Hürriyet