Skylife'daki o yazı
Son yıllarda Türk Hava Yolları’nın gerçekleştirdiği atılımlar Türk sivil havacılığında hem kapasite hem de nitelik yönünden dünyanın da takdirini kazanan başarı öykülerine dönüşüyor. Özellikle destinasyon ve buna bağlı olarak filodaki uçak sayısının sürekli artması uçuş ekibinde de büyümeyi zorunlu hâle getirdi.
Ödüllü ikramları ve Türk misafirperverliğine dayalı hizmetleriyle yolcularının uçuş konforundan taviz vermeyen Türk Hava Yolları, bilet fiyatlarını uygun seviyede tutarak hem yurtiçi hem de yurtdışı seferlerin sayısını artırıp havaalanı bulunan tüm şehirlerde hava yolu ulaşımını ilk tercih hâline getirdi.
339 KİŞİ MEZUN OLDU 144'Ü EĞİTİMDE
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2003 yılında “Her Türk vatandaşı hayatında en az bir kez uçağa binecek.” demişti. Bu hedefin akabinde Türk Hava Yolları geleceğin pilotlarını yetiştirmek için kolları sıvadı ve THY A.O. Uçuş Eğitim Akademisi kuruldu. 2004 yılında kurulan akademide bugüne kadar toplamda 339 öğrenci mezuniyet belgesi aldı ve hâlihazırda 144 pilot adayı eğitimine devam ediyor.
Akademi; iklim koşullarının uçuş eğitimi için çok elverişli olması ve öğrenci kapasitesinin artırılabilmesi için sadece kendilerine hasredilmiş bir meydana ihtiyaç duyulması nedeniyle Aydın’da kuruldu. Denizli, Isparta, Selçuk ve Uşak ile kış dönemlerinde Bodrum ve Dalaman meydanları da ilave eğitim meydanları olarak kullanılıyor.
Akademide üniversite mezunu, 30 yaşından gün almamış, istenen seviyede İngilizce bilen ve kurumun diğer seçim kriterlerini karşılayabilen adaylara pilotaj eğitimi veriliyor. Öğrencilerin konaklama ve diğer tüm ihtiyaçları da THY A.O. Uçuş Eğitim Akademisi tarafından karşılanıyor.

210 SAAT UÇUŞ BİN SAAT TEORİK EĞİTİM
Ulusal ve uluslararası kurallara uygun Birleştirilmiş Havayolu Nakliye Pilot Eğitimi (Entegre ATP Eğitimi) programına göre eğitim alan pilot adayları yaklaşık 210 saat uçuş ve 1000 saat teorik eğitim alıyorlar.
Bu süreçte pilot adayları pilotaj eğitiminin temeli olan disiplin, düzen ve zamanı doğru kullanma konularına yoğunlaşıyorlar. Kişisel ve kurumsal disiplin gerektiren bir meslek olan pilotluk hayatlarını buradaki eğitimleri esnasında kazandıklarıyla uzun yıllar devam ettirmeleri amaçlanıyor.
Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çok sayıda kurumla eğitim iş birliği kuran akademi, mevcut kapasitesi itibarıyla Türk Hava Yolları’nın büyüme trendine bağlı olarak pilot ihtiyacını karşılamaya odaklanmış.
Geleceğin mesleği olan pilotluğa ilk adımı, deneyimli eğitmenlerin nezaretinde çağdaş eğitim ekipmanlarından faydalanarak atmak isteyenler için kapılarını ardına kadar açan akademi, hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun rağbet görüyor.
Sömestr tatillerinde ziyaret için kapılarını Aydınlı öğrencilere açan akademi, Aydın'da bu seçkin mesleğe olan ilgiyi artırmayı ve gelecek yıllarda bu ilden çıkan pilot sayısında belirgin bir artış sağlamayı da amaçlıyor.
Dünya semalarına uçakları havalandıracak seçkin hava ekibini yetiştirmek için kurulan akademi kısa bir süre sonra Aydın Çıldır Uçuş Okulu adıyla faaliyetlerine devam edecek.

Pilotaj eğitimi tecrübeli pilot Yusuf Tuzcu tarafından koordine ediliyor.
