iga-2025-1
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
4 Mart 2025 Salı - 11:24

30. YILINDA YÜZDE 34 BÜYÜME

Ülkemizi global havacılık ve seyahat teknolojileri alanında temsil eden Hitit (HTTBT) 30. yılını kutladığı 2024’ü, ciroda yüzde 34’lük büyüme ve yüzde 40’lık FAVÖK ile kapadı

30. YILINDA YÜZDE 34 BÜYÜME
Losev-11

Havayolu ve seyahat teknolojileri alanında Türkiye’nin tek teknoloji ihracatçısı olan Hitit (HTTBT) denetimden geçmiş 2024 yılı bilançosunu açıkladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre Hitit, 2024 yılında yüzde 34 büyüyerek cirosunu 34,2 milyon dolara ulaştırdı. Aynı dönemde 13,7 milyon dolar faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) elden eden şirketin FAVÖK marjı ise yüzde 40 olarak gerçekleşti. Satışlarının yüzde 78’ini  döviz, yüzde 22’sini TL bazında kazanan şirketin yurt dışı / yurt içi porsiyonu ise, sırasıyla yüzde 65’e yüzde 35 olarak gerçekleşti.

En Çok Tercih Edilen IT Sağlayıcısı

30. yılını tamamladıkları 2024 yılında 50 ülkelik bir satış ağına sahip olmanın gururunu yaşadıklarını bildiren Hitit Genel Müdürü Nevra Onursal Karaağaç, aynı zamanda dünyanın en büyük bağımsız havayolu teknolojileri araştırma firması tarafından yapılan bir araştırmada, Asya-Pasifik, Güney Amerika ve Karayipler bölgelerindeki startup havayolları arasında en çok tercih edilen teknoloji sağlayıcısı olduklarını belirtti.

Karaağaç, 72 havayolu Partnerinin yanısıra, 850’nin üzerinde havalimanında teknolojileri kullanılan Hitit’in ulusal ve uluslararası platformda büyümesini her yıl düzenli olarak sürdürdüğünü belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yıl içinde kullanıma geçerek gelir üretmeye başlayan AJet de dahil olmak üzere, Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Asya’da toplam 16 kurulum projesini tamamladık. Altı kıtada süren operasyonlarımız sayesinde 250 milyarın üzerinde satış sorgusu gerçekleşti. 85’ten fazla ödeme sistemine entegre yazılımlarımız, yaklaşık 8,5 milyar dolarlık satışa aracılık etti ve ayrıca 30 bini aşkın satış acentesine erişim sağlandı.”

Bu önemli başarıların arkasında Hitit’in 30 yıl içinde inşa ettiği ve gittikçe büyüyen paydaşları ile oluşturdukları ekosistemin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu belirten Karaağaç, “Hitit 2024 yılında Türkiye’nin En Mutlu Yazılım Şirketi ünvanını kazandı. Partnerlerimiz, çalışanlarımız, paydaşlarımız ve yatırımcılarımız ile birbirine değer veren ve değer katan büyük bir aile haline geldik. Sürdürülebilir bir temelde çevreye ve topluma katkılarımızla, ülkemizde ve yurt dışında dikkat çekiyoruz. Bu paraleldeki çalışmalarımız ile 2024’te Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olmayı başardık. Aynı zamanda BİST Katılım Endeksi’nde de işlem görmekteyiz” dedi.

Yenilikçi Teknoloji Yatırımlarına Devam

Hitit’in sektöründeki iddiasını korumak için teknoloji yatırımlarına devam ettiklerini kaydeden Hitit Mali İşler ve Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Tuğ Özmutlu ise, 2024 yılında maliyetleri azaltıcı, gelirleri artırıcı etkisi planlanan toplam 20 milyon dolara yakın Arge & Capex yatırımı yaptıklarını vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yeni nesil Teklif ve Sipariş Sistemi (OOMS) ve NDC v21.3 standartları alanında IATA Havayolu Perakendecilik Olgunluğu (ARM) Endeksine göre tüm rakipleri geride bırakarak dünya birincisi olmamızın yanı sıra 2025 yılında hayata geçmesi hedeflenen kavram kanıtı (PoC) çalışmalarına da başladık. Geçtiğimiz yıl genişlettiğimiz uzman ekip ve altyapı yatırımları ile hızlandırılan AI projeleri sonucunda gerçek zamanlı fiyatlandırma ve kişiselleştirilmiş tekliflendirme kabiliyetine ilişkin yazılımı partnerlerimizin hizmetine sunduk. Operasyonel ve diğer alanlardaki AI projelerimiz ise devam ediyor. Yine geçtiğimiz yıl başladığımız Acente Dağıtım Sistemleri (ADS) çözümlerinde OOMS paralelinde yeni teknik kabiliyetler, kurumsal seyahat için gereken işlevler ve havayolu ürünleri dışında otel / transfer / araç kiralama entegrasyonları geliştirildi. İçerik tedariği tarafında ise Türk Hava Yolları devreye alınarak 200 ülkede 170 havayolunu barındıran APG Network de dahil olmak üzere yeni içerik dağıtım anlaşmaları imzalandı. Güçlü nakit durumumuz, yeni yatırımları hızlıca devreye almamızı sağlıyor. 2024 yıl sonu itibarıyla şirketin nakit ve nakit benzerleri toplamı 12,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönem için kiralama yükümlülükleri ve krediler hariç net nakit tutarı ise, 7,3 milyon dolar seviyesinde oldu.”

Yıl Sonu Büyüme Hedef Öngörüsü Yüzde 33 – 38 Bandında

Şirket, büyüme stratejisi doğrultusunda yatırımlarına devam edeceğini kaydeden Özmutlu, 2025 sonu itibarıyla ciroda dolar bazında yüzde 33 - 38 aralığında büyüme ile birlikte, FAVÖK’te yüzde 43 – 48 aralığında, net karda ise yüzde 25-30 aralığında marj öngördüklerini ifade etti. Özmutlu, 2025 yılında yatırım / ciro oranını ise yüzde 30 -35 aralığında beklediklerini belirtti.

 
ÖZTÜRK 'EN GÜÇLÜ 50 CEO' ARASINDA
 
ZİRVENİN JETİ: GLOBAL 7500
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV GÜVENLİK SAHADA BÜYÜYOR
TAV Güvenlik, profesyonelliğini sahaya taşıyor. Yalnızca havacılık sektörüyle ...
ÖZEL SPORCULARA DESTEK
Anadolu Efes Spor Kulübü, Corendon Turizm Grubu ve Muratpaşa Belediyesi ...
HAVAİST'TEN YENİ HATLAR
Esenyurt’tan İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na Havaist seferleri başladı
 
MİNİK YOLCUYA SÜRPRİZ OYUNCAK
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda oyuncağını kaybeden minik yolcuya SAW Care ...
EMIRATES'TEN HAVAİST'E ZİYARET
Emirates Türkiye ekibi, İstanbul Havalimanı’na yolcu taşımacılığı hizmeti ...
BTA-ÖMÜR AKKOR İŞ BİRLİĞİ
BTA ile ünlü şef Ömür Akkor, iş birliği genişliyor. İş birliğinin bu boyutunda, ...
 
CORENDON SPONSOR OLDU
Corendon Airlines, Antalya’da gerçekleşecek Türkiye Tekstil Bienali’ne 2. yılında destek veriyor
TUSAŞ ŞEHİDİNE VEFA
TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden makine ...
İGA'NIN MASKOTU KALP DAĞITTI
İGA İstanbul Havalimanı'nda yolcuların 14 Şubat Sevgililer Günü kutlandı
 
Osman Gazi Baykal
YANARDAĞ VE LAVLARA HAVADAN MÜDAHALE
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
PSİKOLOJİK OKURYAZARLIK
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
ISPARTA KAZA RAPORUNDA GÖZDEN KAÇANLAR
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
PEGASUS’UN FARKI
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
GÖVDE ÜZERİ İNDİ
BAŞARIDA 'KADIN' FAKTÖRÜ
KADINLAR GÜNÜ'NE ÖZEL SEFER
ERCAN'DA 'KADINLAR GÜNÜ'
AJET'TEN '8 MART' JESTİ
TEKVANDOCU KABİN MEMURU
O PİLOT İNTİHAR ETTİ
HİNDİSTAN SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ
İSG'DE 'KADINLAR GÜNÜ' KUTLAMASI
ATİNA-İSTANBUL KÖPRÜSÜ KURDU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
7 / 11 °C 9 / 14 °C 10 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •thy
  •kriz
  •United Airlines
  •almanya