Antalya’da ablasının evine İngilizce kitaplarını almaya giderken kamyonetin altında kalan Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Fakültesi Kontrol Otomasyon Bölümü mezunu genç kız, 41 gündür hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Genç kız hastanede olmasaydı 1 ay önce otomasyon mühendisi olarak 3. Havalimanı’nda işe başlayacaktı.
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Fakültesi Kontrol Otomasyon Bölümü mezunu Sedanur Şen (22), 15 Temmuz’da memleketi Antalya’ya geldi. Türk Hava Yolları’na iş başvurusunda bulunan Sedanur Şen, bir taraftan da otomasyonla ilgili bir proje çalışması üzerinde çalışıyordu. Geçtiğimiz 26 Temmuz günü Şen, İngilizce kitaplarını almak üzere ablasının evine yürürken ekmek kamyonetinin çarpması sonucu ağır yaralandı. Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Şen, 15 gün ölüm kalım savaşı verdi. 41 gündür yoğun bakımda bulunan genç mühendisin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
41 gündür hastane bahçesinde kızından güzel bir haber bekleyen acılı baba Kadir Şen, idealleri olan kızının şu an yaşam savaşı verdiğini söyledi. Kaza yerinde yanlış fren izi ölçümlerinin yapıldığını ileri süren Şen, hukuki işlem başlatacaklarını kaydetti.
Kızının Türk Hava Yolları’nın yeni açılan 3. Havalimanı'na başvurusunun kabul edildiğini ve 2 Ağustos’ta işe başlayacakken kazanın yaşandığını kaydeden Şen, "Sözlü ve yazılı sınavı kazandı. O arada yapmış olduğu bir yazılım Türkiye Otomasyon Kurumu tarafından kabul edildi ve Avrupa’da bu yazılımın kullanabilmesi için patent alması gerekiyordu. Bu sebepten İngilizce'sini daha da geliştirmesi gerekiyordu. Konyaaltı’nda dil kursuna yazdırdık. Ablasının evine kitaplarını almak için belediye otobüsünden inip yolun karşısına geçerken bir ekmek kamyoneti kızıma çarpıyor" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiğini vurgulayan Baba Şen, "İlk 15 gün çok kritikti. Şu anda 41. güne geldik. Sağ tarafında kızımın tepki yok, gözlerini açıp kapatıyor. Ben de 41 gündür hastane bahçesinden ayrılmadım. Gece gündüz buradayım" diye konuştu.
"Hatalı fren iz ölçümleri"
Sürücünün aynı gün serbest bırakıldığını belirten Şen, "Görevlilerin tutmuş olduğu tutanakta fren izinin 3 metre olduğu görülüyor. Fren izinin en az 9 metre ve frenin tek tekerinin tuttuğunu öğrendik. Aracın sağlıklı bir freni olsa araç zaten duracak. Bunların hiçbiri raporlara işlenmemişi. 9 metrelik mesafe, 3 metre işlenmiş. Kızımın ayakkabısıyla arka tekerin arasındaki fren mesafesi 3 metre olarak işlenirken, genel freni de 3 metre işlemişler. En az 9 metre sağ fren kısmi olarak tutuyor. Kazadır ama tutulan tutanakta olması gereken fren mesafesinin belirtilmesi gerekir. 30 yıllık memur bu hatayı nasıl yapar. Benim fikrim bu hata değil bariz bu görevi ihmal ve kusur. Fotoğraf elimizde" dedi.
İHA