Emirates, bu sene farklı bir reklam kampanyası ile küresel uçuş ağını ve uçak içi ürünlerini tanıtıyor. Queen'in ikonik parçası ‘Don’t stop me now’ ile hareketli ve eğlenceli bir çalışma ortaya koyan Emirates, reklam filmi ve kampanyası için 15 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı.
Kampanyanın arka planında ise bilimsel bir araştırmada İngiliz listelerinin geçtiğimiz 50 yıl içindeki en fazla hareketlendiren ve iyi hissettiren şarkısı olduğu ortaya çıkan İngiliz rock grubu Queen'in "Don't stop me now" şarkısı çalıyor. Reklam spotu, başlıca uçuş noktaları ve Emirates'in uçak içi özellikleri arasında kesintisiz geçişler yaparak "resim içinde resim" gösteren görsel bir hikâye anlatımını anımsatan akılcı bir kamera çekiminden yararlanıyor. Reklam, Emirates'in dünyayı Dubai aracılığıyla nasıl birbirine bağladığını anlatarak Dubai'de sona eriyor.
Emirates Kurumsal İletişim, Pazarlama ve Marka Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Boutros Boutros yeni reklam kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Emirates ve Dubai, her zaman ayrılamaz şekilde birbirine bağlı olmuştur. Her gün Emirates, Dubai'yi dünyaya bağlayan ve dünyayı Dubai üzerinden birbirine bağlayan 500'ün üzerinde uçuş gerçekleştiriyor. Emirates, ilk günden itibaren gururla ve düzenli bir şekilde merkezimizin tanıtımını yapmakta. Dubai, birinci sınıf havaalanımızda harika bir seyahat deneyimi sunuyor ayrıca şehir, uluslararası ziyaretçilere yeni ilgi çekici noktalar ve destekleyici altyapılar sunmak üzere kesintisiz olarak yapılan yatırımlar ile başta gelen dünya destinasyonlarından biri oldu" dedi.
NEDEN QUEEN’İN ŞARKISI
Butros ayrıca, "Emirates olarak, insanların seyahat etmek ve dünyayı deneyimlemek için güçlü bir arzuya sahip olduğuna inanıyoruz. İnsanlar, ilham almak, keşfetmek ve eğlenmek isterler. İşte bu nedenle biz de insanlara seyahat etmenin heyecanını hatırlatmak için Queen şarkısını ve hem harekete geçiren hem de enerjik olan yaratıcı bir yaklaşımı kullanmayı seçtik" dedi.
Reklam filmi, kurum içinde geliştirildi ve kaleme alındı. Sonra da ödüllü yönetmen Vaughan Arnell tarafından filme çekildi. Kesintisiz kamera geçişleri, Jungle Book'un Oscar ödüllü özel efektlerini de yapan Londra'daki MPC'nin gelişmiş CGI (bilgisayar ürünü görüntü) çalışması ile desteklendi.