GE Aerospace, 100 yılı aşkın köklü GE Vakfı geçmişine dayanan miras üzerine inşa edilen GE Aerospace Vakfı'nın kuruluşunu duyurarak, yeni bir dönemin başladığını ilan etti. GE Aerospace Vakfı’nın insani yardım stratejisi ve programları; iş gücü geliştirme, afet yardımı ve şirket çalışanlarının bu alandaki çabalarını artırmaya odaklanarak, şirketin faaliyet gösterdiği ve birlikte yaşadığı toplumları “güçlendirerek yükseltmeyi” amaçlıyor.
GE Aerospace Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su H. Lawrence Culp, Jr. yaptığı açıklamada “GE Aerospace olarak içinde yaşadığımız ve birlikte çalıştığımız toplumları destekleme ve güçlendirmeyi ciddi bir sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Lider küresel havacılık şirketi olarak benzersiz uzmanlığımız sayesinde, GE Aerospace Vakfı'nın faaliyete geçmesi ile yerel toplulukları gelecek için daha güçlü bir iş gücü geliştirmek amacıyla dönüştürmeye yardımcı olacağız. Olumlu etki yaratan 100 yıllık bir mirasa sahip olmaktan ve bu mirası sürdürmekten gurur duyuyoruz. GE Aerospace Vakfı'nın uzun yıllar boyunca fark yaratmaya devam etmesini hedefliyoruz” dedi.
Vakfın programları üç temel alana odaklanacak olup, 2030 yılına kadar 22 milyon dolardan fazla yeni bütçe programlamasını temsil edecektir. Vakfın çalışmaları arasında, imalat ve mühendislik sektörlerinde güçlü ve çeşitlilik içeren bir iş gücü yetiştirmek, küresel etkide etkinliği kanıtlanmış insani yardım ve toplum programlarına yatırım yapmak ve dünya çapında çalışanlarının katılımını artırmak yer alacak.
GE Aerospace Vakfı, hibeler ve ilgili bütçe programları da dâhil olmak üzere; 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerin yaralarını sarmaya destek olmak amacıyla Türkiye’ye toplam 500.000 dolardan fazla bağış yaptı.
GE Aerospace Vakfı Başkanı Meghan Thurlow, yaptığı açıklamada “Gelecekte daha güçlü bir iş gücü, afet yardımı ve çalışanlarımızın bağışlarını artırmaya odaklanan insani yardım desteğinin bu yeni döneminden büyük gurur duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki toplulukları destekleyen çalışmalarımızı genişletmeyi, daha çeşitli ve yetenekli bir endüstrinin gelişimini hedefliyoruz” dedi.
Geleceğin Mühendisleri (Next Engineers) Programı ve Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi (STEM)
Vakıf, mühendislik alanındaki genç çalışanların çeşitliliğini artırmak için ortaokuldan üniversiteye uzanan süreci kapsayacak ve küresel bir program olan Geleceğin Mühendisleri (Next Engineers) Programını genişletmek için 2030 yılına kadar 20 milyon dolar taahhüt etti. Geleceğin Mühendisleri (Next Engineers) Programı bugüne kadar yaklaşık 18.000 öğrenciye ulaştı. GE Aerospace Vakfı, başarıyla yürütülen Cincinnati programının 2028 yılına kadar uzatılacağını duyurdu. Vakıf ayrıca Geleceğin Mühendisleri (Next Engineers) Programını Polonya'nın Varşova kenti de dâhil olmak üzere dört şehre daha genişleyeceğini ve önümüzdeki yıllarda başka şehirlerin de ekleneceğini açıkladı.
İş gücü geliştirme
GE Aerospace Vakfı, artan havacılık ve imalat iş gücü taleplerine yanıt olarak iş gücü geliştirme programlarını desteklemek için 2 milyon dolar bağışta bulunacak. “United Way of Greater Cincinnati” ile 1 milyon dolarlık yeni bir iş gücü geliştirme ortaklığı, GE Aerospace Vakfı'nı bölgedeki çeşitli işçi becerileri programlarını bir araya getirmek üzere konumlandırarak en iyi uygulamaları ve öğrenilen dersleri paylaşmak üzere tek bir şemsiye altında toplayacak. Bu ortaklık, mevcut programların farkındalığını artırmaya, katılımı güçlendirmeye ve çalışanlara, işverenlere ve topluma fayda sağlamaya yardımcı olacak. GE Aerospace Vakfı ayrıca Massachusetts'in Kuzey Kıyısı'nda sürdürülebilir ve çalışmaya hazır bir yetenek hattı oluşturulmasına yardımcı olan İleri İmalat Eğitim ve Genişleme Programı'nı (AMTEP) desteklemeye devam etmekten gurur duyuyor.
Afet yardımı ve insani yardım çalışmaları
GE Aerospace'in çalışanlarından, teknolojisinden ve diğer kaynaklarından yararlanan Vakıf, havacılığın afet müdahalesinde oynadığı önemli rolün bilinciyle Airlink ile 1 milyon dolarlık bir ortaklık da dâhil olmak üzere afet yardımı ve insani yardım için 2 milyon dolarlık bir taahhütte bulunduğunu duyurdu.
Denk Bağış Programı
Vakıf ayrıca, çalışanların kişisel hayırseverlik çabalarını destekleyen Denk Bağış Programını ve dünyanın dört bir yanındaki uygun GE Aerospace çalışanlarının çocuklarına rekabetçi burslar sağlayan STAR Ödülleri programını sürdürmekten gurur duymaktadır. GE, 1954 yılında Denk Bağış kurumsal kavramını yarattı ve başlangıcından bu yana bağışlar ve denkleştirme faaliyetleri 1,5 milyar doları aştı. STAR Ödülleri programı, 1984'teki lansmanından bu yana 15.000'den fazla ödülle 21 milyon dolardan fazla finansal destek sağladı.
GE Aerospace Vakfı'nın kurulması, GE Aerospace’in 2 Nisan 2024'te havacılığın geleceğini tanımlayan bağımsız ve halka açık bir şirket olarak faaliyete geçmesinin izinden gidiyor.