iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Mayıs 2008 Cuma - 13:52

KÖKTÜNA: BU BİR SIRA MESELESİ

Flaş, Flaş, Flaş… THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Köksal Köktuna, emekli edilmeye çalışan 35 purserle ilgili Airkule.com’un sorularını yanıtladı. Bir tık ötede…

KÖKTÜNA: BU BİR SIRA MESELESİ
" border="0" alt="Losev-1">

BU BİR SIRA MESELESİ

 

Köktuna, Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında emekli olmaya zorlanan 35 deneyimli kabin amiri ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Bu bir sıra meselesi’ diyen Köktuna, "Arkadaşlarımız biraz hassas ve duygusallar. Ben onlara yerden göğe kadar hak veriyorum. Ama bu bir sıra meselesi. Bunlar da sıralarını bitirdiklerine yönetim tarafından karar verilmiş durumda. Bizler sadece mevcut personelimizle uygulanabilirliği emniyetli bir açıdan yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki onların da birtakım tecrübeleri var. Ama aşağıdan gelen arkadaşlarımıza da biraz yer açmak lazım kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

 

MALİYETLERLE ALAKASI YOK

 

Köksal Köktuna, “Bu karar maliyetleri azaltmak için alınan bir karar mı? “ sorumuza şu karşılığı verdi:

 

“Yok hayır. Maliyetlerle alakası yok. Tabi ki duygusallık bazı konuları söylemeye neden oluyor. Arkadaşlarıma hak veriyorum. Ben de onlardan ayrıldığıma çok üzülüyorum. Uzun süredir, yaklaşık 12 senedir birlikte çalıştığımız, beraber görev yaptığımız arkadaşlar. Hepsi birer pırlanta, hepsi çok büyük bir değer. Ama bir takım şeylerde artık sıra geldiği zaman insanların belli şeyleri de kabul etmesi lazım”.

 

GÖNÜLLERİMİZDE BİRLER

 

Şu an itibariyle kabinde hiçbir sıkıntıları bulunmadığını açıklayan Köktuna, ”Hiçbir sıkıntımız yok. Bulunduğum yer itibariyle, bir uçuş işletme olarak söylersek olayı, ki buna kabin ve kokpit, ikisi de dahil, emniyeti birinci planda tutarak işlerimizi yapıyoruz. Tek düşündüğümüz olay bu” dedi.

 

Köktuna şöyle devam etti:

“Dolayısıyla uçuş risklerini göz önünde bulundurmak suretiyle bu arkadaşlarımızın zamanı geldiğinde emekliliklerini arzu ediyoruz. Tabi ki biliyorsunuz emeklilik isteğe bağlı olan bir şey. Ama şirketin prensipleri doğrultusunda bu arkadaşlarla yollarımızı ayırmak demeyeyim, ama gönüllerimizde her zaman bir olduklarını onlar biliyorlar yakınen. Böyle bir ayırım yapmak mecburiyetindeyiz. Çünkü gelişen bu teknolojiye ayak uydurmamız lazım. Hadise sadece bundan ibaret.

 

THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Köktuna, “Kabin amirleri ‘Biz yaşlı değiliz’ diyorlar. ‘THY’ye katacak daha çok şeyimiz var’ diyorlar” şeklindeki hatırlatmamız sonrası sözlerine şöyle devam etti:

“Güvenlik standartlarımız dünya standartlarına eşit bizim şirkette. Dolayısıyla yeni yetişmiş bir elemanla, çok tecrübeli bir elemanın eğitim standartları açısından hiçbir farkı yok. Biz eğitimini başarıyla tamamlayıp, gönderdiğimiz arkadaşlarımızın hepsinin aynı seviyede olmasına çaba sarf ediyoruz. Dolayısıyla tecrübelerinden istifade etmek olayı farklı bir şey, bu sizin söylediğiniz emergencyde(acil durum) yaşanan olayları yapmak farklı bir şey. Bizim yetiştirdiğimiz tüm elemanlarımızın aynı tecrübeyle, aynı başarıyla bu işi yapacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmasın”.

 
ACT HAVAYOLLARI MYANMAR'DA
 
UÇUŞ RİSKLİ OLUR
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TECRUBE 11 Mayıs 2009 Pazartesi 03:37

SAYIN YONETİM LUTFEN TECRÜBEYE BİRAZ SAYGI DUYUN ÖNÜMÜZDE ÇOK GÜZEL ÖRNEKLER VAR UNİTED AİRLİNESIN SUYA MECBURİ İNİŞ YAPAN UÇAĞININ KABİN EKİBİNİN YAŞ ORTALAMASINA LÜTFEN BİR BAKIN . O OLAYDA HİÇ BİR YOLCUNUN BURNU BİLE KANAMADI. ARİF OLAN NEDEMK İSTEDİĞİMİ ANLAR BU İŞ ÇAY KAHVE İŞİ DEĞİL ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL TECRÜBE İŞİDİR BEYLER KALİTE KALİTE DİYORSUNUZ HANİ KALİTE .

Yorumu oyla      0      0  
Hala THY'de 9 Mayıs 2009 Cumartesi 11:15

Adama bak ya hala THY'de yalnız bu adam uçar mı uçamaz mı bilmiyorum =) Allah THY'yi kazalardan korusun. CEO luğun altındaki adam düz pilot seviyesine düştü, hala para için uçuyor vayy beee...Güle güle Köksal yolun açık olsun!!!

Yorumu oyla      0      0  
Birinci Süvari 14 Temmuz 2008 Pazartesi 

İşte tam istenen yönetici, birileri kadrolaşmak için elinden geleni yapacak kukla yöneticide kendini ve etrafındakileri kandırmaya devam edecek .. siz şirkete girer girmezmi kaptan oldunuz evet başbakanın pilotu olduğunuz için şu anki makamı işgal ediyorsunuz orası kesin de ama görüyorsunuzki tecrübesizliğiniz her halinizden belli oluyor..

Yorumu oyla      0      0  
REIS 29 Mayıs 2008 Perşembe 

35 PURSIRI ISTEN ATTINIZ DA DIGERLERINI NEDEN ATAMADINIZ?ABISINI ALAN GELDI ABISI AMCASI OLMAYANLARI ATTINIZ.BU VERDIGINIZ FOTOGRAF VE AYNAYA BAKMANIZI ISTEMEMDEKI AMAC,SIZIN HAKKINIZDAKI DUSUNCELERIMI AYNA SIZE SOYLER.HELE SIZ SU AYNAYA BIR BAKIN.ATTIKLARINIZ YASLIYDI DIMI?AVRUPALI HAVA YOLLARI SIZIN KADAR AKILLI DEYILDI,50 VEYA DAHA USTU INSANLARI CALISTIRIYOR.SIZ VARYA SIZ .......... SEVGILERIMLE.

Yorumu oyla      0      0  
REÄ°S 25 Mayıs 2008 Pazar 

YÖNETİCİ BUKADAR SANSUR UYGULAMA BİNTANE YAZDIM İKİTANE YAYINLADIN.

Yorumu oyla      0      0  
REÄ°S 25 Mayıs 2008 Pazar 

SN.KÖKSAL YÜZÜNÜZDEN HERŞEY BELLİ OLUYOR.YORUM YAPMAYA GEREK YOK.AYNAYA BAKIN VEYA ŞU RESMİZE BAKIN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ GAYET İYİ ANLAYACAKSINIZ.ANLAYANA SİVRİ SİNEK,ANLAMAYANA MACARİSTANDAN SANFONİ ORKESTIRASI.

Yorumu oyla      0      0  
REÄ°S 25 Mayıs 2008 Pazar 

ATIN ATIN ESKİMİŞ ÇORAPLARINIZI ATIN JİL GELİYOR.HATIRLAYNLAR BİLİR ESKİ BİR ÇORAP REKLAMIDIR.SİZDE ATIN THY YÖNETİMİ ATIN ESKİMİŞ PERSONELİ ATIN.HATTA SİZ DAHA ESKİSİNİZ KENDİNİZİ DE ATIN.ASIL ATILMASI GEREKENLERDE HERALDE SİZLERSİNİZ.

Yorumu oyla      0      0  
REÄ°S 25 Mayıs 2008 Pazar 

ANLAYAMADIĞIM DAVA,HEM MÜKEMMEL OLUCAZ DİYORSUNUZ HEM İŞTEN TECRÜBE ABİDELERİNİ ATIYORSUNUZ.SIRASI GELEN GİDERMİŞ,SİZİN SIRANIZ GELDİ DE GEÇİYOR SN.THY YÖNETİM KURULU ÜYELERİ.BİRDE ANLAMADIĞIM TASSA VE SENDİKNIN BU DENLİ SUS PUS DURMASI HERALDE HERKEZ YAMLENDİ.TASSA BAŞKANI HADİ SUSUYOR HAKLI SN.BAŞKAN KABİN HİZMETLERİ BAŞKANI OLMAK İÇİN BEKLİYOR SÖZDE ALDI,YAHU SENDİK BAŞKANI AYÇİN SEN NİYE SUSUYORSUN SENDE YÖNETİME GİRME SÖZÜMÜ ALDIN.?

Yorumu oyla      0      0  
KABİN AMİRİ 13 Mayıs 2008 Salı 

21.DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 104 D 07-024 SAYILI THY A.O UÇUCU PERSONELİN UÇUŞTAN AYRILMA YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA KABİN MEMURLARI İÇİN UÇUCULUK YAŞ HADDİ 50 YAŞ TAMAMLANDIĞI TARİHTİR. THY AO TEMSİLCİLERİ HAVA-İŞ TEMSİLCİLERİ CANDAN KARLITEKİN ATILAY AYÇİN NEYİ TARTIŞIYORUZ ACABA İMZA SAHİPLERİNE SORMAK LAZIM

Yorumu oyla      0      0  
UÇUŞ EKİBİ 10 Mayıs 2008 Cumartesi 

BU BİR SIRA MESELESİ SIRASI GELEN ATILIR THY DE ARTIK İŞE GİDERKEN ACABA BUGÜN SIRA BENDEMİ DİYE DÜŞÜNMEYEN YOK YA ATARLAR YADA YERİNİ, GÖREVİNİ DEĞİŞTİRİRLER, OLMADI BASKI İLE BEZDİRMEYE ÇALIŞIRLAR YANİ İSTİFAYA ZORLARLAR, BUNLAR ARTIK SIRADAN GÜNLÜK HADİSELER OLDU. YANİ ŞİRKET, DIŞI SENİ YAKAR İÇİ BENİ, ŞEKLİNDE BİR YER OLDU...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'NİN KUŞLARI REKORA UÇUYOR
THY Genel Müdürü Temel Kotil, “59 yeni uçak siparişi verdiğimizde bütün ...
İLK AÇIKLAMA
Flaş, flaş, flaş... THY yönetimine giren DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, ...
THY DÜNYAYA PİLOT YETİŞTİRECEK
Türk Hava Yolları ile Anadolu Üniversitesi, pilot ve kabin personeli yetiştirme ...
 
OPET JET YAKIT SATIŞINA BAŞLIYOR
2008 yılında 6 milyar dolarlık ciro hedefleyen Türkiye'nin 3. büyük akaryakıt ...
AHL'DE KUŞ UÇURTULMUYOR
Atatürk Havalimanı’nda bugün olağanüstü önlemler alındı. Normal günlerde ...
A380 İLK SEFERİNDE
Dünyanın en büyük yolçu uçağı Airbus A380, Singapur'dan Avustralya'nın Sidney kentine hareket etti.
 
TALPA'DAN 20 BİN YTL
Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası’na Türkiye Hava Yolları ...
DÜNYANIN EN İYİSİ OLACAĞIZ
Atatürk Havalimanı’nda sağlık hizmetlerini yürüten Port Clinic, 2008 yılı ...
ULUSOY: BUNLARI HAYAL EDEMİYORDUK
TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Pegasus Havayolları’nın iftar davetinde ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA'YA 'YILIN HAVALİMANI' ÖDÜLÜ
BERKANT KOLCU'YA ÖDÜL
İSG'DEN KAHİRE UÇUŞLARI BAŞLADI
HELİKOPTERİN VURULDUĞU AN
KONGO'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
VOYAGER 1'DEN MESAJ ALINDI
TÜRBÜLANS MI KOKPİTTE HATA MI
İFTARDA BULUŞTULAR
JAPON ROKETİ HAVADA PATLADI
THY'DEN YOLCULARA UYARI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
7 / 15 °C 8 / 10 °C 6 / 12 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •pandemi
  •seyahat
  •kabin memuru
  •salgın