iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Kasım 2017 Perşembe - 15:00

''2018 NEDEN TÜRKİYE'NİN HAVACILIK YILI OLMASIN''

TALPA Başkanı Ayhan Günal, derneğin dergisi Kokpit’te yer alan başyazıda 2018’le ilgili gerçekleşecek bazı projeleri hatırlatarak, “Önümüzdeki yıl, neden Türkiye’nin havacılık yılı olmasın? “sorusunu sordu

 2018 NEDEN TÜRKİYE NİN HAVACILIK YILI OLMASIN
Pilots day

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği(TALPA) Başkanı Ayhan Günal, derneğin dergisi Kokpit’te yer alan başyazıda 2018’le ilgili gerçekleşecek bazı projeleri hatırlatarak, “Önümüzdeki yıl, neden Türkiye’nin havacılık yılı olmasın? “sorusunu sormuş.

Günal’ın yazısı şöyle:

SİVİL HAVACILIĞIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ROTA 2018

Bir önceki sayımızı yayına hazırlarken, geçmiş dönem TALPA Başkanlığı yapmış olan ve uçuş görevine giderken kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gürcan Mantı Kaptanı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyorduk. Bir talihsiz ölüm haberini de bu sayımızı hazırlarken öğrendik. THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci Kaptan’ın muhtemel bir kalp krizi sonucunda aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Öncelikle ailesi olmak üzere THY çalışanlarına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Sedat Şekerci kaptanın benim için ayrı bir önemi vardır. 25 yıl öncesine dayanan bu dostluk, 2 yıl boyunca aynı evi paylaşmış olmanın verdiği arkadaşlığa dayanır. Şekerci kaptan, sakin yapısı ve duruşuyla etrafına her zaman huzur verirdi. İyi eğitimli, bilgili ve yenilikçi yapısı, çalışma hayatındaki başarılarının tesadüf olmadığının göstergesidir.

Mekanın cennet olsun sevgili dostum…

Sedat Şekerci İsmi Yaşatılmalı

Geçtiğimiz aylarda hizmete giren ve Sedat Şekerci kaptanın da emeğinin çok olduğunu bildiğimiz ‘Turkish Airlines Flight Training Centre’ adının Türkçeleştirilip, yerleşkenin veya merkezin adına, ‘Kaptan Pilot Sedat Şekerci’ isminin ilave edilerek tekrar düzenlenmesi tüm havacılık camiası tarafından takdirle karşılanacaktır.

3. Ulusal Havacılık Tıbbı Kongresi (Antalya)

23-25 Ekim 2017 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek olan Havacılık Tıbbı Kongresi’nin konusu, Havacılık ve Kardiyoloji olacak. Bizler pilot camiası ve TALPA Yönetim Kurulu olarak yaşanan vefat olaylarından sonra, daha da önem ve anlam kazanan bu kongrede yerimizi alacağız. Ayrıca bu kongrenin ve FRMS sisteminin önemi, FATIGUE (Bitkinlik ve tükenmişlik) konusu ile havacılık camiamıza katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz. Tüm pilot camiasını bu önemli konuların paylaşılacağı Havacılık Tıbbı Kongresi’ne bekliyoruz.

Sivil Havacılığımızın Geleceği İçin Rota 2018

2018 yılı öncesinde hazırladığımız bu sayımızda, gelecek yıla dair taşıdığımız ümitlerimizi paylaşmak

istiyorum. Önümüzdeki yıl, neden Türkiye’nin havacılık yılı olmasın? Bunu gerçekleştirebilecek olan birçok öge 2018 yılı içinde bir arada olacak. Kuşkusuz 3’üncü havalimanı 2018’de, sivil havacılık iklimini ve yolunu oluşturacak ana fon olacaktır. Tüm havacılık camiası olarak yeniliklerin, bilginin ve hızın çağında olduğumuz bilinciyle, 3’üncü havalimanı projesinin,oluşan yeni ‘Havacılık İpek Yolu’nun tam ortasında güçlü bir şekilde yer almasını sağlamak için uğraş vermeliyiz. Antalya’da ilki gerçekleştirilecek olan EUROASIA AIR SHOW ile aynı tarihlere denk gelen Dünya Pilotlar Günü ve ardından Lüksemburg‘da gerçekleşecek olan büyük IFALPA toplantısı, sivil havacılığımızı ve 3’üncü havalimanının tanıtımı için büyük bir fırsat oluşturduğunu düşünüyorum. Bu olanaklardan sivil havacılığın bileşenleri, tek tek yararlanma yoluna giderlerse, Türk Sivil Havacılığı açısından istenilen sonuca ulaşmak hayli zor olur. Ancak sektörün tüm aktörlerinin birlikte planladığı bir 2018 yaşamakta mümkün, beraber akıl birliği ile hareket edilmesi halinde bütün camia için gelecek yıl umut olabilir.

Eksiklerimiz Sektördeki pilot açığı malumunuz. Ancak bu açığın kapatılabilmesi için alınan kararların istenilen sonuçları vermediği ortada. Lise mezunlarından pilot alımı, kaptanlık için yeterli saatin 1500’e düşürülmesi, yabancı pilot oranının artırılmaya çalışılması, sektörü daha da geriye götürmektedir. Hatta ‘UÇUŞ EMNİYETİ’ni tehlikeye atabilecek içerikteki kararlar dersek, pek de abartmış olmayız.

Sivil havacılıktaki gelişmeleri, eksiklerini gidermeyi sadece iktisadi sonuçlara dayalı olarak okumak ve çözüm yolları aramak yanlış kararlar alınmasına yol açmaktadır. Pilot açığının giderilmesi için neler yapılabilir sorusu, sektörün tüm paydaşlarıyla görüşülmek suretiyle masaya yatırılmalı ve çözümler birlikte bulunmalıdır. Aksi halde bulunan çözümler uzun vadeli olmaz, hem de sektörün memnuniyeti ve rızası alınmaksızın uygulamaya konulan kararlar arzu edilen ‘birlikteliği’ gerçekleştirmeye hizmet etmeyecektir.

Hava-İş Seçimleri

Dört yılda bir yapılan Sendika Genel Kurul seçimleri kasım ayının ikinci hafta sonu gerçekleştirilecek. Sendika Genel Kurulu’nda, son üç dönemdir uçucuların seçtiği üyeler temsil edilmiyor. Bu Genel Kurul’da da öyle görülüyor ki, uçucuların adil şekildeki temsiliyeti bürokratik mevzuat ve çeşitli teknik zorluklar eliyle imkansız hale getiriliyor.

Genel Kurul sürecinin sağlıksız ilerlediğinin en somut kanıtı, şahsımın üye listesinde olmayışı ve oy kullanamamış olmam olarak gösterebilirim. Benim gibi onlarca kaptan ve uçucu, sendika üyesi olmasına rağmen, Anayasal bir hak olan ‘seçme ve seçilme’ hakkını kullanamadı. Sendika seçimlerinin bu sefer de, uçucuların seçimlerini dikkate almayan bir biçimde sonuçlanması halinde, bundan rahatsız olmamak mümkün değildir. Adil ve demokratik bir seçim, tüm sendika üyelerinin yönetimde temsilini sağlamakla olur.

En azından, sendikanın toplam üye sayısının %70’ini oluşturan, aidat gelirlerinin de %90’ını sağlayan Uçuş İşletmenin tercihinin Sendika Yönetim Kuruluna’da yansıtılması gerekir.

Talpa Pilotların Görünen Yüzüdür

2018 hedeflerine ulaşabilmek güçlü bir TALPA’nın varlığıyla mümkündür. TALPA’nın büyümesi sürüyor ve etkisi büyüyor. Bunun geleceğe dair olumlu sonuçlarını hep birlikte almak için üye olmayan pilot kalmasın diyoruz.

TALPA’da buluşalım!

Bu davet bizim…

 
ANKARA UÇAĞINDA YUMRUKLAR KONUŞTU
 
THY TEKNİK İLK BAĞIMSIZ 'SYK' OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANKARA UÇAĞINDA YUMRUKLAR KONUŞTU
Ankara-İstanbul saferini yapmaya hazırlanan THY uçağında yumruklar konuştu
PEGASUS’TAN YÜZDE 35 İNDİRİMLİ UÇMA FIRSATI
Pegasus, kış aylarında bazı Avrupa hatlarını kapsayan özel bir kampanya başlattı
HAVAŞ’TAN İTHALAT KARGOLARI İÇİN KOLAYLIK
Havaş Yer Hizmetleri şirketi, antrepolarındaki ithalat kargoların depolama ...
 
SITA TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER SUNACAK
SITA, 2018’de dünyanın en büyük havalimanı açıldığı zaman en üst düzey ...
SAVUNMA SANAYİ İCRA KURULU TOPLANIYOR
Milli projeler ve S-400 füzesi masada olacak
EN KISA UÇUŞUNU YAPTI
Onur Air iç hatlarda en kısa süren uçuşunu bu sabah yaptı
 
STM’DEN HAVACILIKTA ULUSLARARASI BAŞARI
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., havacılık sektöründe ...
ZEYTİN DALI’NDAN SERT AÇIKLAMA
Hava-İş Sendikası yönetimine aday olan Zeytin Dalı Grubu yaklaşan genel ...
ZAFER KİMİN OLDU
Luke Eustance, Turkish Airlines World Golf Cup’ta (Türk Hava Yolları Dünya ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
HEATHROW'DA RAKAMLAR OLUMLU
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
14 / 19 °C 13 / 19 °C 13 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •Baykar
  •rota