iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Kasım 2017 Perşembe - 10:53

SITA TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER SUNACAK

SITA, 2018’de dünyanın en büyük havalimanı açıldığı zaman en üst düzey havalimanı deneyimini yaşatacak

SITA TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER SUNACAK
Losev-1

Dünyanın en iddialı havalimanı projelerinden biri olan İstanbul’un Yeni Havalimanı, bölgenin en modern havalimanını hayata geçirmek için küresel bilgi teknolojileri servis sağlayıcısı olan SITA’yı görevlendirdi. SITA, birinci sınıf bir deneyim yaşatmak için geniş bir yelpazede havalimanı, yolcu işleme ve bagaj yönetimi çözümleri sunacak ve böylece uçak seyahatinin geleceğini vitrine çıkaracak. 

Yeni havalimanının yüklenicisi ve işletmecisi olan IGA, inişten kalkışa kadar ve ayrıca check-in ile uçağa biniş arasındaki yolcu işleme süreci ve bagaj yönetim sistemlerine kadar tüm hizmetleri yönetecek olan bilgi teknolojileri çözümlerini tasarlamak ve sunmak üzere SITA’yı görevlendirdi. SITA’nın sistemleri, saatte 75 kalkışı, günde 3500 uçuş operasyonunu ve uçuş başına ortalama 1000 bagajı destekleyecek.

SITA’nın Ortadoğu, Hindistan ve Afrika’dan sorumlu Başkanı Hani El-Assaad, “Havalimanları hiç şüphesiz en bütünleşik kamusal alanlardan biridir. SITA’nın rolü, sorunsuz bir havalimanı yönetimi için tüm bu sistemleri sağlamak ve entegre etmek, bir yandan da yolcu deneyimini ve memnuniyetini yükseltmektir. Bu karmaşık yapıyı ortadan kaldırdığımız için IGA da gerçekten önemli olan “yolcu” faktörüne odaklanabilir. ” dedi.        

Altyapı geliştirmenin ilk aşamasında SITA, yolculara sorunsuz ve verimli bir havaalanı deneyimi sağlamak için, birçok havayolunun ortak kullanımlı check-in ve boarding altyapısına bağlanmasını ve onu kullanmasını sağlayan ortak kullanım platformunu kapsayan sistemler kuracak. SITA aynı zamanda, güvenlik, check-in ve boarding gibi ana temas noktalarındaki seyahat belgelerine karşılık gelen her türlü biniş kartının geçerliliğini denetleyecek otomatik yolcu bilgisine erişim ile bilgi eşleştirmeyi sağlayacak. SITA toplam olarak, yolcuların check-in ve boading yapabilecekleri 1041 istasyon ve biniş kartlarının geçerliliklerini doğrulatabilecekleri 90 temas noktası sağlayacak.   

SITA’nın, en gelişmiş teknoloji olan bagaj yönetim teknolojisi, havalimanını kullanan havayollarının, yolculuğun her aşamasında bagajlarını izleyebilmelerini sağlayacak ve böylece ilk günden itibaren havayollarının, IATA’nın 753 Numaralı Kararının gerekliliklerini karşılamalarına olanak verecek.      

Bunlara paralel olarak SITA, IGA’nın havalimanı operasyonunun her bir aşamasında gerekli önlemleri önceden alarak yönetmesine ve izlemesine olanak sağlayacak stratejik havalimanı yönetimi çözümlerini uygulayacak. SITA’nın Havalimanı Yönetimi Çözümü, IGA’nın, havalimanındaki tüm sistemlerden toplanan uçuş veri bilgilerini bir merkezde toplamasını ve havalimanının kaynaklarını yönetirken gerekli önlemleri önceden alarak akıllıca kararlar vermesini sağlayacak. SITA, IGA’nın, havalimanının ortak operasyonel hedeflerinin havayolları, yer hizmetleri şirketleri ve devlet birimleri gibi tüm kilit kullanıcılarla paylaşmak yoluyla işbirliğini bir adım daha ileriye götürmesine yardımcı olacak.

AKÇAYOĞLU:DOĞRU TEKNOLOJİ HAVALİMANININ İŞLETİLMESİNDE ÇOK ÖNEMLİ

İGA Havalimanı İnşaatı İşletmesinin CEO’su Yusuf Akçayoğlu, “Doğru teknolojiye sahip olmanın, yeni havalimanının başarılı şekilde işletilmesinde çok önemli olduğunun ve önümüzdeki yıllarda gelişmeler ne olursa olsun önemini yitirmeyeceğinin tam olarak bilincindeyiz. Doğru teknolojiye sahip olmak aynı zamanda, yolcularımızın yeni havalimanından yapacakları yolculukları keyifli ve sorunsuz hale getiren yenilikçi sistemleri onların hizmetine sunarak, yolcularımızın ileri teknoloji ile donatılmış  tesislerimizden her anlamda fayda sağlaması için de önemlidir. Bu işbirliğini başarılı bir şekilde sonuçlandıracağımız konusunda kendimizden eminiz” şeklinde konuştu.

İGA Havalimanı İnşaatı İşletmesinin Bilgi İşlem Direktörü Ersin İnankul da, “Yeni bir tesis inşa ederken, ileri teknolojilere ev sahipliği yapacak sistemleri veya kapasiteyi uygulama şansına sahibiz, böylece zaman içindeki değişim gerekliliklerine uyum sağlamaya da tam olarak hazırlıklı olduğumuzdan emin olabiliyoruz. SITA ile çalışarak, gün geçtikçe genişleyen talepleri destekleyen yolcu ve operasyonel sistemleri uyguladık ve böylelikle İstanbul’un Yeni Havalimanının sadece bugününü değil aynı zamanda geleceğini de garanti altına aldık” dedi. 

Yeni havalimanının inşaatı dört aşamada gerçekleştirilecek. İlk aşama, üç pistin ve yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli ana terminal binasının açılmasıyla Ekim 2018’de tamamlanacak. 100’e yakın havayolu şirketi, operasyonlarına başladıktan sonra havalimanını kullanacağını taahhüt etti.  

 
DHMİ’NİN “UÇUŞ BİLGİ SİSTEMİ” BAŞARILI
 
HAVAŞ’TAN İTHALAT KARGOLARI İÇİN KOLAYLIK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SAVUNMA SANAYİ İCRA KURULU TOPLANIYOR
Milli projeler ve S-400 füzesi masada olacak
EN KISA UÇUŞUNU YAPTI
Onur Air iç hatlarda en kısa süren uçuşunu bu sabah yaptı
STM’DEN HAVACILIKTA ULUSLARARASI BAŞARI
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., havacılık sektöründe ...
 
ZEYTİN DALI’NDAN SERT AÇIKLAMA
Hava-İş Sendikası yönetimine aday olan Zeytin Dalı Grubu yaklaşan genel ...
ZAFER KİMİN OLDU
Luke Eustance, Turkish Airlines World Golf Cup’ta (Türk Hava Yolları Dünya ...
THY SİLAHLARI ARTIK PARALI TAŞIYACAK
Türk Hava Yolları, 1 Ocak 2018’den itibaren silah taşıma işini paralı yapacak
 
5 AY SONRA İLK UÇAK İNDİ
Bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 1 Mayıs 2017 tarihinde uçuşa kapatılan ...
TİFLİS UÇUŞLARINI A330 İLE YAPACAK
THY İstanbul-Tiflis seferlerini geniş gövdeli Airbus 330 tipi uçaklarla yapacak
UÇAKTA GERGİN ANLAR
Trabzonspor ile Galatasaray karşılaşması sonrası iki takımın taraftarları ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 14 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Delta Airlines
  •Qatar Airways
  •Baykar
  •El Al