iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Haziran 2015 Salı - 17:28

SATIŞ STRATEJİSİNİ YENİDEN DÜZENLİYOR

Lufthansa Grubu havayolu şirketleri Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines ve SWISS bilet satış stratejisinde değişikliğe gidiyor. Amaç karlılığı artırmak

SATIŞ STRATEJİSİNİ YENİDEN DÜZENLİYOR
Pilots day

Lufthansa Şirketler Grubu, bu yıl için masraflar öncesinde (grev nedeniyle alınan önlemler)  1.5 milyar Euro’nun üzerinde bir “adjusted EBIT” (faiz ve vergi öncesi kâr)  hedeflemiş bulunuyor. Yeni oluşturulan satış stratejisiyle gelecekte bilet satışlarından elde edilen kazancın ağırlıklı olarak yolcuya sunulan esas hizmetten, yani uçuş operasyonundan kazanılması amaçlanıyor.

Lufthansa Alman Havayolları Yönetim Kurulu üyesi ve Deutsche Lufthansa CCO’su Jens Bischof konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

“Havayolu şirketlerinin bilet satışlarından elde ettikleri kâr payının giderek azalmakta olduğunu görüyoruz. Katma değer zincirindeki diğer hizmet ve sistem ortaklarının kâr marjları ve kazançları sürekli artarken, uçuş hizmetini sunan havayolu şirketleri giderek daha az kazanmaya başladılar. Satış stratejisini değiştirmek suretiyle bu olumsuz gelişmeyi engellemeyi hedefliyoruz.”

Havayolu şirketleri yolcuların tercihleri doğrultusunda geliştirdikleri yeni ürün ve fiyat tarifeleri ile gelecekte daha esnek hizmet sunabilecekler. Şirketler Grubu bünyesindeki tüm havayolu şirketlerinin 2015 yazından itibaren Avrupa hatlarında Economy Class için uygulamaya koyacaklarını açıkladıkları yeni fiyat tarifeleri yolculara Light, Classic ve Flex olarak üç farklı fiyat seçeneği ve almak istedikleri hizmetleri belirleme olanağı sunuyor. “Sadece yolcuların gerçekten yararlanacakları hizmetler için ödeme yapmalarına” imkan veren yeni ücret paketleri farklı hizmetleri kapsıyor. Böylelikle yolcuların kişisel tercihleri daha fazla dikkate alınmış olacak.

Yeni satış stratejisi ile artık farklı rezervasyon kanallarının oluşturduğu maliyetlerdeki farklar da daha net bir şekilde ortaya konmuş olacak. Halen küresel dağıtım sistemlerinin (GDS) kullanımından kaynaklanan maliyet, kendi online portalımız  www.LH.com gibi diğer rezervasyon yöntemlerinin getirdiği maliyetin birkaç kat üzerinde bulunuyor. GDS kullanım giderleri halen Lufthansa Grubu’na her yıl yüzlerce milyon Euro’ ya ulaşan bir maliyet yüklüyor. Bu hizmetler ağırlıklı olarak katma değer zincirindeki diğer satış partnerleri tarafından kullanılıyor. Dolayısıyla Lufthansa Grubu bu hizmetlerden kısmen yararlanmakta olmasına rağmen, hizmetlerin büyük bölümü için ödeme yapmak zorunda kalıyor.  GDS’ler salt rezervasyon ve biletleme işlemlerinden öteye uzanan ek işlevlere sahip bulunuyor. Dünya genelinde farklı havayolu şirketlerinin sunduğu uçuş seçeneklerinin kombine edilebilmesi ve bunlar için rezervasyon yapılabilmesi ve faturalandırma işleminin de sisteme entegre edilmiş olması da bu işlevler arasında yer alıyor.

Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirlketleri 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren GDS üzerinden hazırlanan her bilet için “Distribution Cost Charge” (DCC) adı altında 16 Euro tutarında bir ücret uygulaması başlatacak. Havayolu şirketlerinin kendi rezervasyon kanalları üzerinden yapılacak bilet satışları gelecekte de DCC’ den muaf olacak. Dolayısıyla havayollarının kendi web sayfaları (www.LH.com, www.swiss.com, www.austrian.com, www.brusselsairlines.com) , çağrı merkezleri ve havaalanlarındaki bilet satış noktalarından yapılacak bilet satışlarında bilet fiyatına DCC ilave edilmeyecek. Seyahat acenteleri de www.LHGroup-agent.com online portali üzerinden DCC’den muaf olarak bilet rezervasyonu yapabilecekler. Kurumsal müşteriler de anlaşmalı indirim fiyatlarıyla www.LH.com üzerinden yapacakları rezervasyonlarda aynı muafiyet olanağından yararlanabilecekler.  Lufthansa Grup havayollarının müşterileri bilet fiyatlarında şeffaflık ilkesinin uygulanmaya devam edeceğinden emin olabilirler. Biletin üzerinde biletin nihai fiyatı belirtilmiş olacaktır.

Yenilikçi ek hizmetler ve farklı fiyat seçenekleri bunlara uygun bir satış teknolojisi gerektiriyor. Ancak satış sistemlerinin mevcut teknolojik yapısı henüz müşterilere kişisel tercihleri ve bunlara dayalı ürün seçeneklerini ayrıntılı olarak ortaya koyabilmek için yeterli olamıyor. Bu nedenle Lufthansa Grup havayolu şirketleri halen bilet satış hizmeti veren partner kuruluşlar ve kendi IT – sistemleri arasında yeni IATA veri standartı NDC (New Distribution Capabilitiy) bazında direkt bağlantı oluşturabilmek için yeni bir rezervasyon kanalı geliştiriyorlar. İlk NDC – pilot projesi halen SWISS havayolu şirketi bünyesinde deneme aşamasında olup, bu yıl içinde Lufthansa tarafından da uygulamaya konulacak.

CCO Jens Bischof yeni uygulamayı şu şekilde açıklıyor:

 “Havayolu şirketleri, diğer sektörlerden farklı olarak,  henüz sundukları ürünleri mevcut tüm satış kanalları üzerinden pazarlama olanağına sahip olamıyorlar. Mevcut sözleşmeler ve yapılar birçok alanda kapsamlı bir serbestlik sağlanmasına izin vermiyor. Biz yeni satış stratejimizle bu durumu değiştirmeyi ve müşterilerimizin tercihlerini dikkate alarak onlara istedikleri noktada istedikleri hizmetleri sunabilmek amacıyla gerek online olarak gerekse sabit satış noktalarımızda daha fazla hareket olanağı kazanabilmeyi hedefliyoruz. “  

 
TAV’IN MEDİNE HAVALİMANI’NA ÖDÜL
 
YURTDIŞINDAKİ OYLAR THY UÇAKLARIYLA GETİRİLİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İLK AÇIKLAMA: RESMEN BATTIK
Malezya Havayolları'nın yeni CEO'su Christoph Mueller düzenlediği ilk ...
JAPONYA’YA ZORUNLU İNİŞ YAPTI
Solar Impulse 2, kötü hava şartlarından dolayı Japonya'ya zorunlu iniş yaptı
İNGİLİZ GÖZETLEME KULELERİNİN AKIBETİ
İkinci Dünya Savaşı'nda Alman Hava Kuvvetleri hava saldırılarından İngiltere'yi ...
 
UÇAKTA “AYRIMCILIK” İDDİASI
United Airlines'ta seyahat eden Müslüman bir kadın yolcunun ‘kutu kola’ ...
ÜNLÜ ŞARKICI NEDEN UÇAKTAN ATILDI
Kanadalı şarkıcı Sarah Blackwood, 2 yaşındaki çocuğu huysuzluk yaparak ...
THY KARGO UÇAĞINDA RADYOAKTİF SIZINTI
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki İndira Gandhi Havaalanı'nda THY'ye ...
 
50.YIL ŞEREFİNE RENGARENK OLDU
Singapur Havayolları, Singapur’un 50.Yıl şerefine A380’lerini renklendirdi
ARIZANIN BİLANÇOSU:200 SEFER İPTAL
Hava trafik kontrol sistemindeki elektrik arızası nedeniyle 200 sefer iptal edildi
DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ HAVALİMANI SEÇİLDİ
Air France’ın katkılarıyla 743 milyon dolar yatırımla yenilenen Paris ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
ESKİ KALİTE MÜDÜRÜ KONUŞTU
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
14 / 19 °C 13 / 19 °C 12 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •yolcu
  •salgın
  •helikopter